izplačilo škode

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
pred hišo mi je nek [censored] povlekel z ključem čez cel bok avta.imam kasko.bil na zavarovalnici in škoda gre iz naslova vandalizma-torej brez odbitne...
cenilec odobril štrihanje celotnega boka(prednji+zadnji blatnik in oboja vrata).bil pri ličarju kateri ne more zagotoviti da se ne bo videla razlika novo pobarvanega dela med ostalimi deli avta.ker imam avto namen v kratkem menjati me zanima če lahko od zavarovalnice zahtevam izplačilo nastale škode da ne dajem štrihat celotnega boka da ne bo avto na koncu res imel dele različnih odtenkov
confused-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
kdor jezika špara kruha strada
grin1.gif

ne resno, dogovorit se da marsikaj, je pa dost odvisno tudi za katero zavarovalnico gre... poklepetaj malo s cenilcem
zmaga.gif

masevc

Guru
2. sep 2007
3.518
894
113
kot prvo če misliš popravljati menjaj ličarja

če pa misliš menjati avto, pa razmisli o prodaji takšnega kot je. Pri popravljnem imajo kupci potem 1000 vprašanj in dvomov

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.751
113
pri taščici
ja in bodo vsi govorili da je bilo ves bok razbit,ker ti je šlepar podrajsal... naredi slike
wink-1.gif

jaz bi tudi menjal ličarja.....

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
kot prvo če misliš popravljati menjaj ličarja

če pa misliš menjati avto, pa razmisli o prodaji takšnega kot je. Pri popravljnem imajo kupci potem 1000 vprašanj in dvomov

sej to je problem ker bo folk mislil da je avto bil sesut in ne bom dobil zanjga niti približno toliko kot če ga prodam z prasko

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Imaš več možnosti

po oceni, maš še kar nekaj časa da daš avto popraviti (3 mesesce)
- če boš v tem času prodajal lahko daš zapisnik novemu kupcu naj potem on popravi.
- popraviš, prej poslikaš in ob prodaji pokažeš kupcu sliko vozila in zapisnik o poškodbi....
( so tudi kupci ki jim je jasno da je kakšen avto tudi samo butnen, ne da so bili vsi prej totalka)
- greš ocenit in poveš da boš avto prodal in ti naj zaradi tega izplačajo škodo, ker ga ne boš popravljal...

se pa strinjam, kot je rekel Matey
cheer.gif