Naredil v prvo in sicer že ohoho let nazaj in to pri 16-ih letih. Sploh ga nisem šel vpisat v izpit, ker ga nisem potreboval in sem potem vse skupaj z avtom naredil. Hvala bogu, ker takrat je bilo to skoraj zastonj proti sedaj. Imel sem 7 ali 8 ur.
Kar mi je najbolj ostalo v spominu je bilo to, da tisti MZ ni ravno nekam šel. In potem grem po AC cca. 95 km/h v peti, rahel klanček in mi začne hitrost padat. Sem rekel, opa to pa ne bo šlo, ruknil v četrto in se je potem vrtelo do konca (sicer me je srce bolelo). Potem se je pa zgodil še rahel incident, ker inštruktorja sploh nisem slišal, da naj zavijem na enem odcepu. Baje je to prišlo do mojih možgan šele, ko se je tretjič zadrl
.
Pa še smešna prigoda iz prve ure: pridem jaz tja s svojim mopedom in mi inštruktor reče, da naj kar sprobam MZ-jčka malce po ulici. Seveda, pameten kot sem bil takrat brez čelade
, ampak je izgleda bil fajn in ni bilo posledic.
Hehe, je pa še zanimiv bil moj starejši brat takrat. Mi je na vse kriplje govoril, da brez veze mečem denar proč, itak ne bom nikoli rabil (stalo me je pa se mi zdi cca. 200 mark vse skupaj). No, par let kasneje si je nabavil motor in je šel delat izpit, ga je prišlo kar orenk dražje, pa še dve leti je bil voznik začetnik in je lahko vozil le do 350 ccm (ali 250ccm, se ne spomnim več).
.
Aja, pa čestitke vsem novopečenim motoristom. Pamet v glavo, pa bo
.