Izpit za voditelja čolna

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Zdravo!
Lani decembra sem se udeležil tečaja za voditelja čolna, dobil skripto in vse, ni mi pa uspelo potem narediti izpita. Lotil se ga bom to jesen, zato me zanima če so kake pomembnejše spremembe v teoriji in predpisih od lani? Ima slučajno kdo "svežo" skripto iz katere bi se učil za izpit? lp in hvala!

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
A to lahko padeš? Na vozlih, lučkah, navigaciji?

Sprašujem, ker sem ga delal še v Yugi pa izgubil, tako da moram tudi sam še enkrat.

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
Ni sprememb...imaš pa 5 predmetov oz. področij. Vse moraš imeti pozitivno, če padeš na enem imaš popravca samo za področje, ki si ga padel. V kolikor padeš iz dveh področij, pa moraš ponavljati celoten izpit. Navigacija je za moje pojme najbolj zahtevna, ker zahteva znanje in logiko, ostala podočja, pa so sama piflarija...
uf-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-396
113
Citat:
Uporabnik KKK pravi:
A to lahko padeš? Na vozlih, lučkah, navigaciji?

Sprašujem, ker sem ga delal še v Yugi pa izgubil, tako da moram tudi sam še enkrat.

uf... pa še kako lahko padeš... jest sm tko, da me je blo še en teden sram potem. Treba se je usest, pa se 14 dni lepo učit. Vse vetrove, vse lučke in seveda navigacija. Sej pomoje tist k je preživel dost na čolnu ima že nekaj pojma o vetrovih in lučkah, jest sm se pa učil čist iz nule... seveda sem se vse napiflal, spraševalec je to opazil, dva malo kontra vprašnja postavil in je blo konec...
Bom raje počakal, ko se bo na kakšni razprodaji dalo zadevo dobit.

V yugi se je dalo vse zmenit ja, čez noč. Zdej so pa zoprni ratal. Sej po eni strani razumem, sam po drugi pa mislim, da bi mogl še eno kategorijo uvest tja do 8m, pa kakšen bolj enostaven izpit, da bi se lahko, mi dopustniki, malo furali med otočki v bližini nastanitve.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ma kaki 14 dni. Če greš na tečaj, se morš učit potem doma 2 uri, če ne pa 5.

Naučiš se tistih 8 vetrov, pa 10 vozlov in 30 lučk ter oznak. 5 pravil križanja pa navigacija, ki je bistveno lažja, če ti nekdo (na tečaju) pokaže, potem pa čisto logična.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.909
262
83
Slovenija
si me prehitel z odgovorom msenjurju
smile-1.gif

ni se grozno za naučit, vseeno pa ne priporočam da se učiš zadnji dan pred izpitom , tako kot jaz. Mene je rešilo predznanje navigacije iz aviacije, eni so pa res kar cepali glede tega...
Je pa vsake toliko na teh kuponko straneh ugodna cena tečajev, mislim da okoli 60€....

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
507
71
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Ma kaki 14 dni. Če greš na tečaj, se morš učit potem doma 2 uri, če ne pa 5.

Naučiš se tistih 8 vetrov, pa 10 vozlov in 30 lučk ter oznak. 5 pravil križanja pa navigacija, ki je bistveno lažja, če ti nekdo (na tečaju) pokaže, potem pa čisto logična.

Ampak res, kakšne 14 dni, k da delaš izpit za raketo
cool-1.gif

Če greš na tečaj in tam poslušaš (se ne igraš po telefonu) in vse praktično tam preskusiš, potem narediš b.p.
zmaga.gif

Če pa greš brez tečaja direkt na izpit v Koper, potem pa itak da te vržejo (imajo prav črno piko na te, ki pridejo brez tečaja na izpit). Tako, da moraš res znati vse.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-396
113
Hja ocitno potem spadam med tiste malo bolj tezko dojemljive... Jes sm se vse skupaj ucil ene 6 ur, pa se nisem navadil. Tiste luci so mi najtezje... Mogu bi si narest kaksen logicen sistem kako jih locevat...

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.675
3.272
113
Sicer je že dolgo tega kar sem delal izpit a pri lučkah neki logičen sistem je. Jaz sem si jih nekako razporedil po velikosti ladje, a sedaj se ne spomnim točno kako je to šlo. Mi še ni uspelo priti do čolna pa nisem obnavljal znanja :)

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.767
6.159
113
blizu močvirne prestolnice
Sam sem ga delal pred leti in tudi takoj naredil, res pa sem imel srečo, da me je isto spraševal kot predhodnika, tako da ni bilo težko.
grin1.gif
aja tečaj smo imeli na Golem.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Praktični del je še tudi? V Sisku smo morali pristat na reki, kar je za morja vajene zaradi toka kar zoprno;) In ja, v Sisak so nas peljali zato, ker so v Kopru prestrogi.

Tiste vozle vem še iz tabornikov, navigacijo pa iz vojske, froc se mi je pa ravno lani v OŠ stopinje in minute učil, tak da sem obnovil pretvarjanje. Sicer pa tudi tečaji niso bili ne vem kak hudi..

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.675
3.272
113
Praktičnega dela ni, razen delo z VHF simulatorjem pri VHF izpitu. Pa tudi izpit v Kopru ni nek bavbav, če pokažeš, da nisi skripte zgolj od daleč pogledal. So pa različne komisije, možno, da so kateri bolj strogi.

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
ksz

Na zadnjem izpitu je baje bilo nagradno vprašanje, kaj so une črte črne k povezujejo boje med sabo na primer v zalivu Milje. Jih je pogrnilo 2/3. Ali kdo ve? Jaz sem že precej googlal pa nisem nikjer definitivno našel med oznakami...

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
Možno ja, zdaj je tudi meni to znano.
1866149-karta.png

Priponke

• 1866149-karta.png
    1866149-karta.png
    54,3 KB · Ogledi: 228
Nazadnje urejeno:

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
783
37
28
Nam so letos na tečaju rekli da se je spremenilo in da bo ne vem kdaj naprej obvezen tudi praktični del izpita

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
Ne, ne cev, ampak med zvezdicami. Kolega pravi da ni valobran, da so jih metal ravno zaradi tega ker ni.

Podobne teme