Izpit C+E in barvna slepota

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Izredno rad bi šel delati izpit za šleparja(mednarodni transport), ker mi je to želja že od nekdaj, vendar imam težave s slednjim testom:
Klik

Namen tega posta je da vas vse Alterjevce prosim, da mi pomagate pridobiti zdravniško potrdilo za C+E in s tem uresničiti življensko željo. Vem da je na forumu nekaj zdravnikov in zagotovo ima kdo kolega katerega sestra pozna nekoga ki opravlja ta pregled
smile-1.gif
.

Največji absurd se mi pa zdi, da zaradi tega testa ne morem pridobiti izpita, kljub temu da že 1 leto vozim kombi v mednarodnem prometu (brez ene nesreče in kazni). Zdi se mi tako, kot da mi nočejo privoščiti boljšega spanca in večje plače...

LP

Garfield

Pripravnik
19. avg 2007
223
0
16
Tud jest mam s tem probleme, pa ko sem delal za "E", me je doktorica poslala na specialni pregled barve, kjer so ugotovili, da me matrajo samo odtenki, se pravi da za kakšnega ličarja nebi bil. Ispit za E sem delal cca leto in pol nazaj, medtem ko za C ga pa imam že dobre 17 let. Položeno še v JNA. Vsaj nekaj koristnega odnešeno iz vojske.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Pa še tam si sigurn vozil 500 m v vojašnici in si dobil izpit.
grin1.gif

Garfield

Pripravnik
19. avg 2007
223
0
16
Ja, C sem naredil z levo roko, ko sem pa delal E, je šlo pa vse po regelcih.

Glede tege testa, sem imel že v osnovni šoli problem, ko smo imeli ene preglede. Ko mi je zdravnica porinla pred nos takle kartonček sem videl samo tiste prve osnovne številke, naprej pa samo nekaj približno ali pa samo en kup barv. Takrat je ta zdravnica rekla naši materi, da jaz ne bom nikoli imel ispita ker sem "farbnblint".