Izpis iz univerze zaradi neopravljenega izpita

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Zanima me, koliko je takih primerov, da je nekdo izkoristil vse možnosti ponavljanja izpita in ga še zadnjič ni opravil, nato je sledil avtomatski izpis iz univerze?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Verjetno ti ne bo všeč, kar bom napisal, pa vseeno... Če oseba v vseh možnostih opravljanja izpita ni bila zmožna pozitivno opraviti ta izpit..., potem ta fakulteta in smer očitno ni za to osebo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
strinjam se z ynosom upam, pa da to ni kak zadnji izmed zadnjih izpitov?

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Splošno gledano je tako kot si napisal... sam imam problem, da imam vse izpite opravljene razen enega, na katerem sem sedaj zletel 4tič, s tem izpitom imajo vse generacije probleme. Redko sem kak izpit ponavljal večkrat, zaradi tega pa sta mi že šle skoraj 2 leti, na rok pa opravita max. 1-2...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik tayfun pravi:
Splošno gledano je tako kot si napisal... sam imam problem, da imam vse izpite opravljene razen enega, na katerem sem sedaj zletel 4tič, s tem izpitom imajo vse generacije probleme. Redko sem kak izpit ponavljal večkrat, zaradi tega pa sta mi že šle skoraj 2 leti, na rok pa opravita max. 1-2...

Potem na leto naredi fax samo 5 ljudi?
evil.gif

A gre za ustni izpit? Če prof zajebava mislim da je po zakonu dovoljena pritožba in opravljanje izpita pred komisijo. Če tam ne narediš, potem ti pa res ni pomoči (beri: neznanje).

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Tako kot si napisal, na tej smeri diplomira letno par ljudi. Izpit je pisen, dobiš 3 naloge od tega moraš rešit 2 za pozitivno. Sistem ocenjevanja je - če je posamezna naloga pravilno rešena dobiš vse točke, če je vmes napaka pa 0! Naloge se seveda ne ponavljajo in na izpitu lahko imaš vse. Kolega, ki je nazadnje opravil izpit ga je slikal s telefonom, poslal nekomu, da mu reši in dobil nazaj naloge po mms-u. Plačal je 300€... tega jaz ne mislim delat.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Dejstvo je, da obstaja še ena možnost, katera je odvisna od profesorja. Greš na govorilne ure, poveš v čem je trik in da si želiš še eno možnost. Tako ti profesor "odbije" en rok in ti da možnost pisanja.

Stvar dogovora pač..

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Možnosti imamo 8, naslednjič bom opravljal 5ič, upam, da do 8mič ne bo prišlo... vendar sem vedno bolj na koncu z živci. Nalog imam rešenih za 4 zvezke in ne vem česa se še naj lotim. Željo sem imel it na podiplomca, zdaj pa se vedno bolj sprašujem, če sem sploh sposoben za to.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Naredi izpit, potem pa študiraj naprej, če želiš in imaš možnost. Ne daj, da ti en izpit ubije vso vero v lastne sposobnosti. To vsekakor ni pravi odnos.

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Šel bom na govorilno uro k profesorju se pogovorit ali si zadeve napačno razlagam ali pa delam kje drugje napake v izračunih...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.566
1.090
113
Titograd
Citat:
Uporabnik tayfun pravi:
Možnosti imamo 8, naslednjič bom opravljal 5ič, upam, da do 8mič ne bo prišlo... vendar sem vedno bolj na koncu z živci. Nalog imam rešenih za 4 zvezke in ne vem česa se še naj lotim. Željo sem imel it na podiplomca, zdaj pa se vedno bolj sprašujem, če sem sploh sposoben za to.

5. pa že obupuješ?! Jaz sem en izpit naredil šele v 7. poskusu, pa se nisem dal! Pa sem tudi vse ostale naredil takoj, morda kakega v 2. roku. Sem si jaz tudi mislil, pač nisem za to, če en izpit delam tako dolgo, pa bil že pošteno zapsihiran. No, pa sem ga naredil. Si od sreče po katerem izpitu se dobesedno zjokal? Če še nisi, vztrajaj, ker ko ga boš naredil se boš
smile-1.gif

Niti ne razmišljaj zaradi enega (?!) izpita da se bi izpisal.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
en moj bivši sošolec je večina izpitov delal 8 krat !!! Tko da ni panike. Obvezno govorilne, pa glupo faco mej. Če si tolk nalog naredu bi mogu kej znat. Kaj je to za en izpit, sem spregledal, če si kje napisal...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
samo a ni neka fora, da lahko izpit samo 6x delaš, drugače si končal študijsko pot?

ne vem točno, nekaj takega sem slišal

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
To je napisano v statutu Univerze v Ljubljani. Vendar se vedno da še kaj zrihtati pod kakšnimi "posebnimi pogoji".

Eden resnično redkih, ki jih poznam, da faksa ni končal, ker je pokuril vseh 6 rokov, je legendarni Marko Brecelj. Od tod njegov ravno tako legendarni komad Mafija, ker je moral zapustiti FNT-fiziko, ker ga je Alojz Kodre (tisti, ki je Slovencem približal Štoparski vodnik) pri matematični fiziki (po domače mafi-ji) 6-krat vrgel.

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Če na rok izpit naredita max 2 študenta, potem ni problem samo v študentih, ampak tudi v profesorju...

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
O ja, to je res. Prisežem, da sem šla enkart en izpit pisat (v 5.) nasekana ko limona in zanimivo...nardila.
grin1.gif
Prej pa se učila in matrala, pa sem pisala minimum.

grin1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik DoR pravi:
Če na rok izpit naredita max 2 študenta, potem ni problem samo v študentih, ampak tudi v profesorju...

Ja tut taki izpiti obastajajo. Pri nas na faksu je bilo enkrat pri matematiki 90 prisotni 7 pozitivno ocenjenih, zakon je bil pa prof. Melavec Dane pri Ekonomiki podjetja v povprečju jih je naredilo 4-5 komadov pri 95-95 ljudeh prisotnih na izpitu. Sistem je bil tak 10 nalog 4 za obkrožit 6 za računat, zdaj pa pazi pri računskih je bil obvezen odgovor, pravopisna napaka v odgovoru naloga črtana, ker je vedno pravil natačnosti je pri takih ljudeh, kot ste Vi, najbolj pomembna in če ne znate vse pravilno narest je narobe!
evil.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Vse se da naučiti. Problem je le, ker nekateri zapravljajo izpitne roke, kot da jih imajo 15. Vejo, da ne znajo dovolj, pa gredo vseeno pisat..."mogoče pa bo"...."bom vsaj videl, kakšen bo izpit...".

Potem ko četrtič rukne, pa postane žal, zakaj je zapravil prejšnje roke za BV. Jebomater, da v 6-poskusih pa narediš izpit, če si se dejansko 6x učil pošteno za ta izpit.

Če pa si se 6x učil pošteno in tudi takrat nisi naredil potem pa jebiga.

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Izpit je bil pogojni in selekcijski v prvem letniku, mi pa smo ga lahko še takrat nekako prenesli dalje tako, da smo naredili poleg pogojnih še dodatne izpite. V 2gi letnik nas je napredovalo 14, od tega so bili 4 taki, ki so že ponavljali letnik. Potem pa vsako leto manj... Vsi smo mislili, da ga bomo pač lažje na koncu opravili.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Jst sm mela pri nas ful problemov recimo pri statistiki2, ki mi sploh ni bila težka in tut odgovore sem znala pisat in sem zastopila zadevo. Problem je bil izpit...sistem obkroževanja, kjer so se odgovori razlikovali minimalno in si mogu bit prov nadrkan, da si pravilno obkrožil. Ali pa matematika...na vajah si itak samo eno vzorčno nalogo naredil in to je to...tavžent izpitov od prej predelaš, pa na izpitu še vedno najde neki novga,da te drka...ali pa slavni integral pri javnih financah...na vajah ga nismo delali (vsaj mi ne), na izpitu ga moraš pa kar znat izpeljat...

To se mi zdi problem EF...ker ne iščejo znanja, ampak neznanje in te drkajo. In padaš izpite, kjer res ne bi blo potrebe....

Sicer pa ja, ko greš 5ič pisat je potrebno kar dosti volje zbrat, ker ti počasi že vse dol pada (iz lastnih izkušenj)....ampak vztrajnost je tut lastnost, ki se jo ceni :D