izolacija znotraj objekta

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG

Imam sobo v prizidku ki je z zunanje strane izoirana z 8 cm stirodura.
Kljub temu pa so stene hladne, saj ima soba kar tri stene zunanje.
Sedaj je v sobi spalnica, in niti ni problem ce je malo hladnejsa, radi pa bi to sobo spremenili v otrosko in bi radi da je topla.

Eno vprasanje.

Ali bi dodatna izolacija z notranje strani zidov kaj izboljsala zadevo ali ne? Bi se morda lahko potem pojavila plesen oz. vlaga?
Sedaj plesni ni, pojavila se je malo sicer jeseni ko je bila ogrevana s klimo le ob vecerih. Sedaj je centralno na radijatorje in je v redu.

Hvala za odgovore,

lp

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Toplotna prehodnost stene bi bila manjša (kar je +).
Predvidevam, da imas AB ali zidano steno ter znotraj omet. Ta stena dejansko lahko akumulira toploto (ko je soba nekaj časa topla) ter pomaga pri vzdrževanju temperature prostora. Če pa daš še notranjo izolacijo, pa ta stena ne bo več akumulirala toplote ter se bo prostor ob izključitvi radiatorja hitreje shladil (res pa je, da se bo tudi hitreje zagrel).
Če boš še od znotraj izoliral, pazi na parno oviro (odvisno od lege ravnine rosišča).

Lahko pa tudi, da je radiator prešvoh, al pa da so tla/strop slabo izolirana.
Če pa je prostor dovolj topel, pa lahko sam daš drugo notranjo finalno obdelavo (bolj "topel" material).

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
ne počni neumnosti z notranjo izolacijo. Omisli si talno gretje v kombinaciji z zračnim predgretjem in probaj pravilno akumulirat toploto v stene in imeti čim manjše fazne zamike, boš opazil razliko. S čim maš zidano hišo z betonskimi kvadri ali termoblokom? Namreč tudi sam mam 8 cm izolacije zunanje Tim sistem. Pa hiša je tri etažna 120 m2 po etaži plus dila špica del 50 m2 pa je tok toplo not da je za znoret mi smo v kratkih rokavih skoz sosed ko pride je max 5-10 min pa že piha da pri njih je komaj 18 not
smile-1.gif
.

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG
Prizidek je delan z siporeksom. Ja, tla so tako rekoc neizolirana, spodaj namrec ni plosce ampak grede (in kamenje vmes, stara gradnja pac), cez pa smo dali OSB plosce kot tlake in parket.
Mogoce igra vlogo tudi to, da je na visini kjer so tla, del strehe, torej le dve vrsti stresnikov in zleb in je posedicno ta del malo slabse izoliran? Ali se izplaca sploh kaj pacati okrog te izolacije ali raje pustimo pri miru?
Naj povdarim, da temperatura sicer naceloma ni problem in je brez problema okrog 22, je pa res da je pri ohranjanju te temperature radijator skoraj konstantno vroc, mogoce je res poddimenzioniran?
Skrbi me malo okrog hladnih sten in otrok ker se mi zdi kot da cutis mrzel zrak ko si ob steni in ne bi rad da imajo otroci glavo ob zidu, in da jih zebe ali kaj....

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
daj še en radiator na drugo stran
poglej kaj lahko narediš na izolaciji stropa ( zunanja sran seveda ). poglej če lahko kaj narediš tam ko praviš, da imaš žleb zunaj - boljšo izolacijo zunaj

če se ti da, izoliraj tla. daj pod OSB plošče stirodur ali pa kameno/stekleno volno...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Če boš delal izolacijo sten daj stekleno volno, kameno ali karkoli se pač daje in čez knauf mavčne plošče. Je cenovno ugodno in vse lahko narediš sam.
Drugače pa najprej tla izoliraj . Kamenje zmeči ven in daj kameno volno vmes recimo. PA večji radiator recimo.

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG
Glede na to, da imam 2 leti star parket in vse kar spada zraven se mi ravno ne mece ven vse skupaj da bi dal kameno volno spodaj.
Se najugodnejsa investicija se mi zdi nov radijator. Ko malo bolj pogledam, je zdajsnji verjetno malo premajhen, saj je celo krajsi od stranic oken, po mojih informacijah pa naj bi radijator segal preko stranic oken, kar se tice dolzine.

Hvala vsem za odgovore

lp

corsol

Guru
11. mar 2010
3.040
996
113
Citat:
Uporabnik keba pravi:
Ko malo bolj pogledam, je zdajsnji verjetno malo premajhen, saj je celo krajsi od stranic oken, po mojih informacijah pa naj bi radijator segal preko stranic oken, kar se tice dolzine.
lp

....radiator mora biti predvsem dovolj močan.