Izolacija za v roletno škatlo

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
230
7
18
Ljubljana
Za v roletno škatlo bi rabil za čez zimo izolacijo, ki bi jo na pomlad in do jeseni vzel ven.
Nebi rad imel kaj "agresivnega" za roke, iščem nekaj v smislu Ursa Pure One ali kaj podobnega.
Se dobi kje manjša količina, da ne kupujem recimo 10m2?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
zakaj pa rabiš izolacijo samo čez zimo? In če jo že daš noter zakaj bi jo prek poletja jemal ven?

Jaz sem drugače s purpeno nalepil grafitni stirpopor (pa ne bom spomladi ven jemal
evil.gif
).

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
230
7
18
Ljubljana
Z nekim mehkejšim materialom bi zafilal celo škatlo, ker je roleta čez zimo spuščena. Od pomladi do jeseni pa imam roleto gor in dostikrat odprto okno in mi svetloba pride prav. To ni bivalni prostor, gre pa zato, da mi v zimskih mesecih ostane čimveč toplote v prostoru.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
ja Ok, samo ne moreš pa potem vsak letni čas nekaj palamudit okoli teh reči..enkrat narediš pa je mir. Torej daj toliko izolacije kot ti dopušča prostor pri do konca naviti roleti...izoliraš spodnji, zgorni ter prednji del škatle. Stvar zaključena...enkrat in za vedno.

SDC16228.JPG

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Manjka še zgornja izolacija. Sedaj je zgoraj toplotni most. Glede na sliko je še prostor za par cm.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
če gre name...je nad škatlo že izolacija (Ker so nove škatle manjše od straih, pa sem luknjo zaprl s stirporjem.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Logiš da tako narediš...pa te stare škatle so velike (sicer navite rolete tudi) a vseeno...nalepiš s purpeno, bo držalo ko pri norcih (na les super prime). Vse kar rabiš je olfa, purpeno, meter in nekaj stirporja (Jaz sem uporabil 5 in 3 cm debelino..največ kar je pač šlo, edino na tej roleti s slike me je hebala razpoložljiva višina..tako da sem malo poštukal s stirodurjem (2 cm) ker je bil ravno pri roki.