Izolacija wesper

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Ali kdo pozna koga, ki je na fasado zalepil to izolacijo. Po tovarniških podatkih ima faktor 0,022, kar je precej bolje od konkurence. Zastopnik zagotavlja, da je 10cm te izolacije ekvivalentno 16cm stiropora. Zanima me predvsem če je stvar res tako dobra ali gre še za en bum in nateg več. Zanima me tudi kakšne so kaj cene na m2(cca.10cm), ker sem pisal mail k zastopniku za slo, pa mi ni odgovoril nič druga kot to da lahko pride njihov človek in se z njim pogovorim.
Hvala in lp.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Podatki so zgovorni, pa vseeno bi sam imel velike pomiselke, ker gre za (vsaj trenutno inpri nas) eksotiko. Kot prvo, niti ne veš kako je/bo z dobavo, kako se material obnaša, kaka je dejanska prevodost, kak je obstojnost tekom let..itd itd.

Če se vzame čez palec je izolativnost 2 x boljša od klasične izolacije...cena sumim da bo več kot 2 x višja (sicer pa sporoči če in ko ti naš ponudnik odgovori).

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Iz podatkov na njihovi strani je razvidno, da naj bi bila cena za m2 pri debelini 10cm okrog 43€, vendar predvidevam da je to cena samo za material in še to brez ddv. Cena pri klasiki pa je cca.33€(10cm) z delom, odrom in materialom skupaj. Tako kot praviš Vincent, klasika je za zdaj preverjena in veš kaj lahko pričakuješ

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
verjetno res brez DDV absolutno pa brez ostalih zadevščin..zgolj izolacija. drugo..kd ti bo to gor polagal?...dvomim da si bo upal dati garancijo na opravljeno delo, če niti materiala ne pozna).

Trenutno se najbolj splača ostali na kameni volni ali stiroporju.

Čez 50 let bomo pa gor metali AERO GEL
aplauz.gif
pol centimetra debeline,pa bo ekvivalent 30 cm ali še več klasične izolacije...skratka naredil boš zaključni sloj iz tega materiala.