izolacija terase

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
zanima me, kako izolirati teraso. Na voljo imam le cca 4-5cm višine.

Na tla bi nalimal 4cm stirodur, vendar ne vem kaj nalimati čez to, da bo ok. Tlaka zaradi višine ne morem naredit.

Obstajajo tudi WEDI plošče, vendar so predrage.

Bi šlo z OSB ploščami, čez to pa ploščice.

Terasa je pokrita, ali moram predhodno narediti hidroizolacijo?

LP Mare

Nazadnje urejeno:

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
sklepam, da je terasa na tleh. Ce ni se nic hidroizolacije spodaj jo obvezno daj, da ti ne bo vleklo vlage iz tal.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
tersa ni n tleh, pod njo je vhod v hišo, ki je zaprt (ni potrebno izolacije spodaj)

LP Mare

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
presplošno vprašanje. Predvidevam, da je terasa zaprta.... ali kakšno izolacijo misliš?
Na tla se lahko ploščice položijo tudi direkt na plato. Brez tlaka. Samo mora biti pa plata dokaj ravna.... sicer gre več lepila pri polaganju keramike, težje polaganje, dalj časa se mora sušiti (se ne sme hoditi po ploščicah), ampak višina se pa ne zmanjša, če je že ni preveč. Položi kakšno ravno lato čez teraso.... in boš videl kolk je kaj zvita plata...

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
rad bi izoliral zgornji del odprte terase, saj so spodnji prostori pod teraso zelo mrzli. Na terasi imam prostora max 5cm za izolacijo.

LP

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik john pravi:
rad bi izoliral zgornji del odprte terase, saj so spodnji prostori pod teraso zelo mrzli. Na terasi imam prostora max 5cm za izolacijo.

LP
17758-icon_confused.gif
sem narobe razumel, sory. Razmišljaš o izolaciji vmesne plate. A bi šlo, da na strop spodnjih prostorov nalepiš stiropor. verjetno ti ne igra vloge višina spodnjih prostorov. Stvar lahko tudi prebeliš s poljubno barvo. Obstaja stiropor, ki je z ene srani obdelan tako, kot da je ometana fasada. Nekaj takega. Če že ni prostora zgoraj, daj pa spodaj.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
to bom itak, vendar nastane toplotni most, katerega bi rad preprečil (vsaj delno)

LP Mare

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
kaj pa varianta polaganje ploščic na najtrši styrodur,XPS.... Čez styrodur bi dal mrežico in fasadno lepilo.Čez to pa ploščice.

LP Mare

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
sem govoril z enim izvajalcem, pa pravi da je to brezveze za 4cm. Ni prave izolativnosti.

Boste rekli, bolje kot nič
smile-1.gif

Menda da je stirodur + lepilo super kombinacija, vendar ploščice donijo bolj votlo, drugače pa je ok.

LP

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Ja, res donijo malo bolj votlo, če potrkaš po njih. Sej jih ravno pred dnevi položil na 5 cm stirodurja, hidrostop, ...
Sam sem ga danes na delu ploščic malo posral, ker jih nisem takoj z vodo očistil po fugiranju.
Ima kdo kako idejo, kako ta tanek film dol spravit, ker se je fajn gor prijel. Sem probal s špohtlom in gobico za pomivanje pa gre zlo počas...