Izolacija stene (spalnica) iz notranje strani?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kot že v naslovu, je treba bit na kaj pozorn, da se spodaj ne tvori kaka vlaga ipd? (mislim da ne, saj ni nobenega "grobega" toplotnega prehoda?

Bi dal kako superizolacijo? Tiste folije ki v pol cm nadomestijo 30cm volne ipd? Bi to nalepil na steno pa knauf čez pa še volno med profile.

Še bolje pa bi blo, neka izolacija, da jo nalepim na steno in čez knauf, da mi ni treba delat knauf konstrukcije, ki samo komplicira stvari in odvzame prostor za samo izolacijo.

Hvala!

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.680
1.312
113
Sem imel ful težave s plesnijo ter s slabim zidom. Na zid sem montiral 5cm stiroporja ter čez dal 12mm debele / 3m dolge / 25cm široke deske bele barve iz iverke. To se kupi v teh Bau trgovinah za okoli 4€ na kvadrat, če te zanima.

Prijetno na dotik (postelja tišči v kot, oblečen s tem), enostavno za zložit (zapenjanje na krokodilčke, žebljev se ne vidi), izolativnost - VAU.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Hm..maš prav, samo sem mislil malce zakomplicirat in v višini nad posteljo narest odprtino oz utor , da malce poživi prostor, ker je velika spalnica.

Lahko bi pa obložil kot npr.

simple-bedroom-wooden-wall-design.jpg

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Zakaj bi ti to sploh naredil, zaradi večje izolacije ali zato, ker hočeš malo poživet prostor, pa bi zraven potem še izoliral? Ker jaz mam spalnico na severni strani, pa mam notri kar dost hladno, za fasado se pa v bloku ne moramo zment.
Zdaj nekateri pravijo da ni dobro od znotraj izolirat, ker se potem nič stena ne segreje in potem takoj ko malo zapreš radiator je notri hladno? Je to res?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Oboje, funkcionalost (zdajle pozimi bo kriza, ker ta stena dobesedno zmrzne tako hladna se mi zdi) in vizuelno bom tudi prenovil spalnico.

Najprej to steno pri kateri imam glavo ko spim, potem bom pa še en sodoben fancy strop izdelal naslednje leto ko bo več časa, pa zračnike bi rad vdelal (za rekuperacijo oz. neko zračenje pač). Ta spalnica je v "luftu" skoraj štrli iz hiše in ima velik toplotni most (balkon), tko da je pozimi 13°C v njej, kar meni sicer ni problem, je pa neprijetno punci itak.
rolleyes-1.gif

Ko mam pozimi prižgan radiator sam navzgor dobesedno piha od njega.
bonk.gif
Izoliral bom tudi podstreho, kjer je spalnica.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Aja pa to zadnje kar si napisal...

Če izoliraš iz znotraj, res ni neke akumulacije, ampak segreješ pa lahko tudi za xyz krat hitreje, ker so izgube toliko manjše. Res je da če bi žvel v 50cm debeli šamotni peči, bi jo nekaj časa ogreval potem pa bi imela dolg zamik, da se bi ohladila, sam je treba to maso tud segret.

Pomoje če jaz izoliram to steno vsaj s 5cm stiropora ogrejem prostor 30% hitreje in v tem času prihranim na energentu.

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Saj tako tudi jaz razmišljam. Letošnjo zimo pa delilnike počakam (če jim bomo seveda dobili), če bo pa kakšna vlka kriza na poračunu, drugo leto sigurno nekaj montiram na steno. Samo se nagibam k temu, da bo čim manj dela, verjetno kaj takega kot je valhalla reku. Poročaj kak bo...

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Ytong multipor plošče!
Naravne, mineralne plošče, ki dihajo.Zmečeš jih direktno na zid brez konstrukcije in parne zapore zato se plesni in glive zagotovo ne bodo razvile!

Videl reklamo pa sem se spomnil nate
Multipor

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mi imamo z notranje strani izolacijo..in je tako, da se vlaga naredi mesec pozneje in sicer tam kjer sekonča izolacija. za toplotni most, mraz to ne bo rešitev. če sedaj rosi v kotu, bopotem na koncu izolacije