Izolacija podstrešja

furby

Pripravnik
20. jul 2008
113
0
16
Zanima me kako se naj lotim izolacije podstrešja oziroma strehe, ki pa ni podeskana!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
malo boje opiši stanje!

torej podstrešje je pohodno, ne pohodno..kaj je na podstrešju..je to mansardno stanovanje (oz. bo) ali je prosto za odlaganje šare?)

kaj bi rad izoliral....tik pod kritino, ali na pohodni ploskvi podstrešja?...je ta pohodna ploskev les ali je plata

????

furby

Pripravnik
20. jul 2008
113
0
16
O.K.

Stvar je v tem, da želim izolirat podstrešni prostor, kjer bi lahko naredil tudi bivalni prostoe. Skratka bilo bi mansardna soba.
Nevem pa kako bi se lotil izolacije tik pod kritino oz. streho , ki pa ni podeskana. Na strehi pa so položene plošče.

danilo

Pripravnik
18. maj 2008
160
1
16
Po moje boš najprej moral pod plošče (se pravi direktno pod streho in okoli špirovcev) namestiti paroprepustno folijo, če je še nimaš pod kritino, da preprečiš vdor vode v izolacijo. Folijo namestiš od zgoraj navzdol tako, da vsaka spodnja plast folije nekoliko prekrije zgornjo, da s tem preprečiš vdor vode oz. vlage. Potem pa filanje prostora med špirovci z izolacijo tako, da ni nič praznega prostora, priporočam še, da narediš vsaj 25 cm izolacije. Če špirovci niso tako visoki, potem namesti na spodnji strani lesene distančnike, da dobiš to debelino izoloacije in špirovce lepo obložiš z izolacijo, da ne boš kasneje imel težav s kondenzom!!! Nato pa je klasika, seveda folija in pa potem npr. gips plošče ali kaj boš pač namestil.
smile-1.gif

lp

furby

Pripravnik
20. jul 2008
113
0
16
Kako je pa kaj z zračnimi kanali, zaradi nabiranja kondenza....katero izolacijo pa se trenutno najbolj splača uporabit ( tervol, useka,...) ?

Kaj je še kakšna druga izolacija razen te "volne" v mislih imam nekakšen stiropor, predvsem zaradi kondenza, da se ne nabere in prične tervol "gnit"?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
hm ja...trenutno nimaš praktično kaj narediti.

Edina varianta je..odpreti streho, podeskat (uporabno poleti), letve, paroprepustba folija, kontra letve, kritina.

Tako imaš zračni kanal (zaradi kondenza), imaš les zaradi faznega zamika, pod njim pa daš izolacijo ...stekleno ali kameno volno...debelino bi priporočal 30 cm ali več.

furby

Pripravnik
20. jul 2008
113
0
16
Saj tega me je najbolj strah, dabi moral odkrivat. Samo mislim, da sem nekje slišal da lahko izvedeš izolacijo tudi brez da podeskaš streho, ...

Ja glede papiraj,....bi ga pa kar nekaj kamijonov potreboval,...

danilo

Pripravnik
18. maj 2008
160
1
16
Kot sem opisal zgoraj, imam urejeno že 15 let in ni bilo do sedaj nobenih težav. Na strehi so stare salonitke, brez zračnega mostu. Za izolacijo je uporabljen tervol. Po zadnjem močnem neurju ( poleti 2008) mi je sicer malo zagodla toča in mi je na treh mestih prebila salonitke in folijo, ki je vgrajena pod streho, kar pa bom saniral letos spomladi, saj bom moral zamenjati celotno streho. Salonitke so pač svoje odslužile (35 let). Torej, če imaš še staro kritino, ki jo je že načel čas, ti vsekakor svetujem, preden se lotiš urejanja podstrešja, da zamenjaš kritino in narediš zračni most + kvalitetno paroprepustno folijo, po želji pa tudi streho podeskaš (odvisno kakšno kritino boš uporabil).
smile-1.gif

lp