Izolacija kleti v bloku

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Pri mami, ki živi v bloku so se domislili, da bodo izolirali strope "shramb" v kleti zaradi stanovalcev v visokem pritličju. Malce sem skeptičen do rezultata, saj klet tudi pozimi nima manj kot 16 stopinj.

Poleg tega pa so izvajalci v glavnem hodniku nalepili obvestilo, naj vsi stanovalci pustijo nekaj dni odklenjene "shrambe" zaradi izvedbe del. Krasno vabilo lopovom.
zmaga.gif

Vse kleti ne bodo uspeli izolirati, saj le to ni mogoče zaradi pregrad med shrambami. Kakšen bo učinek tega poleg provizij in kraj v dneh odklenjenih shramb?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ce bi ti zivel v pritlicju bi drugace razmisljal.
Isti si kot tisti seljaci v pritlicju ko nocejo
placevati za dvigalo ker ga oni ne rabijo.

Gre se za izolacijo a fasada se ti tudi zdi brezvezna? Popravilo strehe placajo samo tisti ki jim zamaka ali cel blok?

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Moj kolega ima stanovanje v visokem pritličju, pod sabo ima kleti ali kolesarnico.

Tla so pozimi mrzla in mora občutno več kuriti, tudi pri njih načrtujejo izolacijo stropa po vseh kleteh.

Je pa fino poleti, tla so mrzla in ne potrebuje klime.

Black

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Gre se za izolacijo a fasada se ti tudi zdi brezvezna? Popravilo strehe placajo samo tisti ki jim zamaka ali cel blok?

Ne se razburjati, saj sem samo vprašal. Ne gre za temperaturne razlike 30 stopinj, ampak za cca 6 stopinj. In ne da se izolirati celotnega stropa. Zanimal me je samo smisel tega oz. če bo maminim pritličnim sosedom kaj topleje v tačke zaradi tega.
grin1.gif
Po mojem ne, saj bo spodaj še vedno 16 stopinj in ne npr. 23, kot če živiš višje v bloku.

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Saj ga res ne in tudi to se mi ne zdi pošteno. Samo verjetno je nemogoče narediti ključ delitve stroškov po nadstropjih.

Streha je pa od vseh, to se pa strinjam.

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
693
51
28
za dviglo ne bi smela biti problem uveba cip katrice, potem pa se stroski delijo glede na uporabo. tukaj bi se uvedel fiksni mesecni pavsal (pokriva moznost uporabe) in variabilni del (glede na dejansko porabo)

glede izolacije kleti: podpiram. pa cim vec ovir naj se odstrani, da bo dobro narejeno.

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Citat:
Uporabnik Gal pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Ne se razburjati, saj sem samo vprašal. Ne gre za temperaturne razlike 30 stopinj, ampak za cca 6 stopinj. In ne da se izolirati celotnega stropa. Zanimal me je samo smisel tega oz. če bo maminim pritličnim sosedom kaj topleje v tačke zaradi tega.
grin1.gif
Po mojem ne, saj bo spodaj še vedno 16 stopinj in ne npr. 23, kot če živiš višje v bloku.

Če ne veš,toplota se akumulira v stene.In če te stene niso izolirane....gre ven!
Verjemi,tudi zgornjim se bo poznalo
zmaga.gif

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
za dviglo ne bi smela biti problem uveba cip katrice, potem pa se stroski delijo glede na uporabo. tukaj bi se uvedel fiksni mesecni pavsal (pokriva moznost uporabe) in variabilni del (glede na dejansko porabo)

glede izolacije kleti: podpiram. pa cim vec ovir naj se odstrani, da bo dobro narejeno.

Glede dvigal se strinjam s tabo. Pa s tem mama ne bi bila nič na boljšem, samo bolj pošteno se mi zdi tako, kot si rekel.

Glede izolacije kleti pa se mi zdi, da to ne bo prava rešitev za stanovalce v pritličju. Izolirati strop kleti, nad katero je/bo še vedno 30 cm betona se mi ne zdi nikakršna rešitev. Edina možnost bi bila izdelava estriha/izolacije v stanovanju.

Mogoče me je doctorz narobe razumel. Nisem se pritoževal na izolacijo stropa kleti, ampak me je zanimalo mnenje o smislu tega.

Ker nismo (po navodilih izvajalca) hoteli pustiti več dni odklenjene shrambe, sem danes prišel samo zato na objekt, da bi odklenil le to. Tam pa je bi nek Slovak, ki je gladil strop ene shrambe z "malto" in ni vedel ničesar. Me zanima, kakšna izolacija bo to.

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Citat:

Če ne veš,toplota se akumulira v stene.In če te stene niso izolirane....gre ven!
Verjemi,tudi zgornjim se bo poznalo
zmaga.gif

Ja mucek, samo govorimo o tleh in nezmožnosti izolacije celotne kleti.
Pa topel zrak se dviguje.

Tako da če imajo pozimi v kleti 16 stopinj jim ne bo nič pomagala izolacija 30 cm pod betonom. Verjami mi. Bi želel da jim, pa jim ne bo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.156
6.968
113
pri taščici
Naredi kako sliko, dobil boš kak komentar, potem pa upravnika malo povprašaj.
Klet sicer ogrevate z radiatorji ali samo z neizoliranimi cevmi?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
16 stopinj je zafo ker uhaja toliko toplote navzdol. Pri nas se je dalo na strop 10 cm stiroporja. Zdaj kako se je obneslo ne vem..a verjetno so ti v pritlicju na ta konto precej prisparali plus zeblo jih ni toliko v tace.
Glede kleti...ko se zacne delat se doticni dan pove kje bojo delali in zjutraj odklenes on konec sihta zaklenes..oz. pustis sosedu upokojencu kljuc da odpre ko so pri tvoji kleti.

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
16 stopinj je zafo ker uhaja toliko toplote navzdol. Pri nas se je dalo na strop 10 cm stiroporja. Zdaj kako se je obneslo ne vem..a verjetno so ti v pritlicju na ta konto precej prisparali plus zeblo jih ni toliko v tace.
Glede kleti...ko se zacne delat se doticni dan pove kje bojo delali in zjutraj odklenes on konec sihta zaklenes..oz. pustis sosedu upokojencu kljuc da odpre ko so pri tvoji kleti.

16 stopinj je v kleti, ne v stanovanjih.

Polagajo pa 5 cm izolacijo. Dela samo eden. Slovak, ki ga ne moreš nič vprašat ker ne razume naš jezik.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
5 cm je zalost...skoda dela. Vsaj 10 bi mogli dati za kak efekt...cenovno ne bi bilo kaj dosti vec. Skoda.

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Pa še dela je enako. Ne živim tam in ne vem, kdo je sprejel tako odločitev. Lahko pa, da se računa 10 cm, dela pa 5 cm.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ksz.
Hm, jst živim v prvem nadstropju, pod mano je kolesarnica... pa nimam nekega občutka, da bi imel ful hladna tla? Oziroma, v prejšnjem bloku, ko sem bil na sredini, se mi je zdelo isto (mogoče še malo bolj hladno). Je pa res, da tu imam cevi za centralno speljane po plati, tam so bile pa nadometno. Za ogrevanje imam pa najnižji račun v bloku se mi zdi
grin1.gif

Zdej, koliko je smiselno...?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Gal pravi:
Tako da če imajo pozimi v kleti 16 stopinj jim ne bo nič pomagala izolacija 30 cm pod betonom. Verjami mi. Bi želel da jim, pa jim ne bo.
Klet je topla, ker toplota prehaja iz stanovanj tudi v kletne prostore. Pika!

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Ksz.
Hm, jst živim v prvem nadstropju, pod mano je kolesarnica... pa nimam nekega občutka, da bi imel ful hladna tla? Oziroma, v prejšnjem bloku, ko sem bil na sredini, se mi je zdelo isto (mogoče še malo bolj hladno). Je pa res, da tu imam cevi za centralno speljane po plati, tam so bile pa nadometno. Za ogrevanje imam pa najnižji račun v bloku se mi zdi
grin1.gif

Zdej, koliko je smiselno...?

Cevi v plati, je enako kot bi imel talno gretje, vsa toplota iz cevi se akumulira v betonu, zato nimaš mrzlih tal.

Kolega pravi, da ogreva stanovanje na 24c, mrzla tla pa mu nato celo noč sevajo hlad v stanovanje.

Ponoči ugasnejo ogrevanje v bloku, zjutraj ko se zbudi je samo se 18c.

Koliko pa bi izolacija kleti pripomogla do višje temperature prostora je pa vprašanje za kakšnega strokovnjaka iz področja gradbeništva.

Black

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
pravijo da se za vsako stopinjo višja temperatura v prostoru poveča poraba energije za cca. 5%.

Verjetno se izhaja iz tega. če ima recimo dobro okno U=1W/m2k, pomeni pri 20 stopinjski razliki med zunanjo in notranjo temperaturo 20W toplotnih izgub, pri 21 stopinjski razliki že 21 W, torej 5 % večja poraba. Če boš samo za 5% zmanjšal izgube iz tal(glede na celotne izgube prostora), si boš lahko privoščil za iste stroške kakšno stopinjo višjo temperaturo čez zimo.
Sej če boš pač grel beton, ni sploh pomebno, važno da je pod njim izolacija. Zna bit pa res verjetno grozno, sploh če je stanovanje dobro izolirano, tla pa popolnoma nič, si kar predstavljam kako seva mraz iz tal, sploh ko se neha kurit.

Nazadnje urejeno: