Izobrazba danes (srednja ali visoka), službe ...

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Živjo

Vedno več imam vprašanj in upam, da bom v prihodnje bolj poredko odpiral teme, ampak tole pa le komentirajte, preko googla ne dobim kaj dosti ustreznih informacij pač izkušnje. Zdele imamo ravno ene obiske, domači debatirajo o vsem mogoče jaz pa čepim na računalniku in iščem in iščem kaj pametnega v zvezi z izobraževanjem. Slednje slišal sem gospoda, ki je pri nas pač iz Ljubljane, da danes brez fax-a nisi nič in, da ga pač moraš imeti (no tud sam bom enkrat mogu it na fax, ker pač rad hodm v šolo) no to sem že kr dostkrat sliša od znancev, od sošolcev, preko interneta.
No jaz pa sem slišal tudi drugo plat in sicer, da je študentov že veliko in, da je Ekonomistov ogromno, od nekaterih sem slišal, da pač ne dobijo z svojo visoko oz.uni.izobrazbo ustrezne službe, poznam pa tudi nekaj osebkov, ki so dobili z strojno bp službo a plače so začetne precej slabe in z leti tud plača narašča.
Kako pa komentirate naslednje. Vedno več je v Sloveniji zaposlenih tujcev naj bo to gradbeništvo ali kovinarstvo.
Kermo sedaj vrjet pravijo pa vsi študentje, da je bolje imeti diplomo v roki kot pa brez.

lp

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
Izobrazba pomoje nikoli ne škodi,če ne zaradi drugega, zato, da možgani ostanejo aktivni
wink-1.gif
Jst tut zdej, ko mam faks narjen, iščem priložnosti, da se kaj novega učim, pa naj bo to nov jezik, kak tečaj, podiplomc...Ni mi hujšega kot da daljše časovno obdobje nič intelektualno malo bolj zahtevnega ne počnem. Pa čeprav samo reševanje križank na počitnicah...Problem pri današnjih diplomirancih je pač v tem, da jih (nas) je preveč v sektorjih, kjer je ponudbe že dovolj. Ampak pomoje tisti, ki je sposoben, bo slej ali prej daleč prilezel. Kar se pa tiče tujih delavcev v gradbeništvu ipd. - do tega v veliki meri prihaja zato, ker slovenci teh del nočejo početi. Predvsem v gradbeništvu se večina slovencev noče odpovedati ugodju tople pisarne in delati v vseh možnih vremenskih pogojih, pa niti ne nujno za slabo plačo. In verjemi, da to vem iz prve roke. Tujci pa, ker tukaj še vedno več zaslužijo kot v matičnih državah (pa čeprav imajo velikokrat tudi pri nas izredno nizke plače), itak da pridejo sem delat in sprejmejo tista najbolj neprijetna dela, za katera pri nas primanjkuje delovne sile.

Ali se ti izobrazba izplača ali ne, je pa odvisno od vsakega posameznika-človek, ki je sposoben, ima jajca in žilico za biznis, lahko tut samo s srednjo šolo fura uspešno podjetje...nekdo pa tut z doktoratom ni sposoben simpl joba opravljat.