Izkoriščanje delavcev v gradbeništvu

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
http://www.zurnal24.si/bolgara-placali-16-evra-na-uro-clanek-207840
Citat:
Predstavili so primer Bolgara, ki je v pol leta za podjetje Becka opravil 1.116 ur in za to dobil plačilo 1.850 evrov. Plačilo je dobival na roke.
Citat:
Opazili so tudi močno poslabšanje položaja voznikov. Tako so predstavili primer voznika, ki je na relaciji Ljubljana - Novo mesto v enem dnevu obiskal tri stranke, sam pobral in nato razložil 18 palet in 31 zabojev ter za to zaslužil 23 evrov.
Citat:
Ti delavci za vse nesreče, poškodovanje kamionov, tovora in kazni odgovornost (kljub zavarovanju) prevzamejo sami, na terenu so po dva, tri mesece, spijo po kabinah in živijo v nečloveških razmerah.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hja... preveč ponudbe na trgu. sej ni samo gradbeništvo problem....

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Kakšen dsf al pa drug pameten desničar bi mu rekel da bo treba več delat in da smo predragi ali da je lahko srečen da ma delo...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Evo poglej kakšen butl si ! Zakaj se pa s tem problemom ne srečujejo čez karavanke ? Povej kako je možno da imamo ravno mi pa naprej dol te probleme ?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Pa saj pri nas je tega IMO manj kot v preostali EU, glede na to, da nismo ravno ciljna država migrantov. Tole je izpred parih dni:
http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-24108665
Citat:
A four-month investigation found evidence of migrants being forced to pay fellow countrymen bribes just to get a few days' work in the field - and some being left to live on less than £1 a week.

Some workers told the BBC they were brought in from Latvia and Lithuania on the premise of non-existent jobs and then housed in overcrowded squalid homes in Cambridgeshire.
Citat:
Although these migrants are in the UK legally, the people finding them work are breaking the law by not being licensed. Some of them are also being paid below the minimum wage.
Bogsigavedi, v kakšnih pogojih delajo ilegalni priseljenci ...

Nazadnje urejeno:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Becka d.o.o.

Ustanovitelji VEJSELOVSKI BESIM
Zakoniti zastopniki VEJSELOVSKI BESIM

Sodi v to temo: Bosanec nategne Bosanca, Slovenci naj rešujemo

Edino da je tu v igri Šiptar in Bolgar...

BTW, jim kdo drži pištolo na tilniku, da so prišli in vztrajajo ?
ne, samo denarja za povratek nimajo, ker so prišli kaj zaslužit pa ne morejo, ker jim ves zaslužek poberejo za najmenino.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Jaz sem vam že zdavnaj povedal, da imajo šiptarji svoje delavce praktično v sužnjelastniških odnosih, pa mi niste verjeli.

Delajo cele dneve, plačilo, kolikor ga pač dobijo, jim šef da enkrat na leto, ko gredo domov.

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Evo poglej kakšen butl si ! Zakaj se pa s tem problemom ne srečujejo čez karavanke ? Povej kako je možno da imamo ravno mi pa naprej dol te probleme ?

Ker smo pač balkanci in bolj izkoriščevalski kot urejene države. In tisti ki podpirate ukinitev minimalne plače niste nič boljši od teh ki dajejo take nizke plače kot v tem prispevku. Ravno to vam je cilj dolgoročno. Delo za 300 evrov.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
A to, da pa 40% zaposlenih v united states of slovenia dela za 3.5 eur na uro ni nic hudega?
confused-1.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik musicfreak pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:

Ker smo pač balkanci in bolj izkoriščevalski kot urejene države. In tisti ki podpirate ukinitev minimalne plače niste nič boljši od teh ki dajejo take nizke plače kot v tem prispevku. Ravno to vam je cilj dolgoročno. Delo za 300 evrov.
Ja, treba uvesti minimalno plačo, da ta bolgar ne bo... aja čak mal, saj že imamo minimalno plačo
bonk.gif

Zetor

Pripravnik
6. apr 2010
451
2
16
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
A to, da pa 40% zaposlenih v united states of slovenia dela za 3.5 eur na uro ni nic hudega?
confused-1.gif
Pomisli da direktorji bolnic in zdravstvenih domov - se pravi pijavke iz JU poberejo 10.000€ mesecno - koliko ur ima njihov mesec...en nihov mesec ima ur kolikor 3 leta zidarjevih...zidar nekaj sezida te pijavke bolnice spravijo v se vecjo izgubo.
Made in smrdljivi balkan slovenistan.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Saj namen minimalne plače ni zaščita pred goljufijami/zlorabami - če je nekdo plačan na roko, potem se lahko vprašaš samo po učinkovitosti inšpekcije.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.665
3.175
113
v lokalni ostariji
žalostno je edino to, da takile naredijo dumping na projektu, zbijejo ceno tistim ki bi pošteno plačali delavcem, sami prevzamejo posel delavca praktično ne plačajo naredij šalabajzersko... samo da je... potm pa smo kjer smo... dobre firme propadejo, cena je pa v podnu.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
http://www.24ur.com/1-6-evra-na-uro-ali-1850-evrov-za-vec-kot-pol-leta-dela.html
Citat:
Od tega je omenjeni delavec 260 ur delal tudi v Avstriji, kjer bi morala biti urna postavka še višja. ''Izračunali smo, da bi moral delavec dobiti več kot 3500 evrov, k temu bi morali dodati še sredstva za socialne prispevke. Delodajalca bi moral ta delavec stati čez 5000 evrov, a stal ga je samo 1850 evrov,'' je bil jasen Tanasiæ in nadaljeval, da je delavec delal na večjih projektih, kot so Podmežakla, Situla, Srebrna hiša.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
467716-post_slo.gif

Javna sektor pa tako ali tako naročuje samo po principu najnižje cene in ne zdrave pameti. Zato pa nas vse reči pridejo tako drago.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
ksz...

dokler ne bo en vzel v roke krampa in pokopal tistega đeksona, ki se vehementno vozi s Q7 in "nima" in ti da na roke 200 eur, ne bo nič drugače. Jaz sem presenečen, da še nihče ni stisnil nikogar za vrat po toliko svinjarije. Še najbližje je bila Hilda. Pa nisem za nasilje, ampak, ko se državi jebe preostane samo še revolucija. In te niso nikoli uspele brez nasilja. Enako s protesti. Ni fajn, resnica je pa mal drugačna.

Podobne teme