Izgubljen med ponudbami tiskalnikov

Kaj naj kupim na moje potrebe?

• Skupaj glasov
    22

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Včasih sem pogledal na internet in takoj naročil en HP tiskalnik, velik ni bilo izbire a odločil sem se dobro, je dolga leta služil...itak so bili laserski tiskalnik dragi in to zelo.

Gledam na ceneje in lahko dobim za 50 evrov že laserskega a je težava v tem, da pride toner 50 evrov, če kupim navaden tiskalnik se kartuše spraznijo hitre, kar spet nanese komplet novih 50 evrov.

Tiskalnik bom potreboval ZELO ZELO malo, praktično samo za tja in sem kakšno kopijo obrazcov. Nekateri so svetovali laserskega, ker bi dalj časa trajal prah.
Kaj se bi zgodilo z laserjem, če ima 1500 strani, jaz pa jih bi naprintal v 5 letih šele toliko ali se lahko v tem času, kako na kakšen način uniči prah v tonerju.
Barvnega ne potrebujem.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Toner se ne zasusi, kartuse se bodo (in potem gre pri ciscenju barva v smeti, ce se jih sploh da ocistiti).

Kupi laserja.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Laser. Tudi če zelo malo printaš (ali pa še posebej če zelo malo printaš - posušena barva) se bolj splača laser.

Kartuše pridejo v poštev samo tistim, ki printajo barvno (pa to spet do določene količine), drugače pa ne.

Še en plus je če printaš obrazce, da jih kapljica vode ne uniči (oz. razmaže).

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
itak da kupi laser. Ob majhni uporabi ti bo toner držal dooolgo časa, pa še zasušit se nemore.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
res je, laser je dosti bolj ekonomičen.
smile-1.gif

vas pa moram pomirit glede sušenja kartuš - namreč imam enega HP-ja, buble jet, za printanje fotk sem ter tja. skratka, zadnjič sem spet nekaj printal po več kot enim letom in je fotko pljunil ven brez kakršnega koli problema v prvo.
grin1.gif

sem tudi sam pričakoval, da bi se kaj znalo zasušiti, a se (moram potrkat) ni ...
smile-1.gif

je pa res - če ne rabiš kvalitetnega tiska fotk, potem je laserc prava izbira.