Izguba signala,ki pa to ni !

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Večkrat se mi je že zgodilo, da v kakšni soteski naprava izgubi signal oziroma vozilo (ikona) ni več na cesti in če je vključeno navigiranje, potem nonstop preračunava.V bistvu pa je indikator signala poln, kje je fora? Nuvi 300, ki ima preklopno anteno, mi v treh letih ni niti enkrat izgubil signala. Ali v takšnih primerih lahko problem reši zunanja antena? Sicer nuvi 1350 nima možnosti priključitve na zunanjo anteno, ampak v prihodnje, ko bom menjal napravo, bom iskal takšno, ki to možnost ima.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Soteske, gore, stavbe in drugo so naravne ovire za signal, kateri se lahko od njih odbija, popači, etc. Torej naprava dobi signal, ga sprejme kot dobrega, a v bistvu to ni. Zato narobe izračuna pozicijo.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
To vem, ampak zakaj pri nuvi 300 ni nikoli bilo popačeno? Predvidevam da zato, ker je imel preklopno zunanjo anteno, ki lovi boljše od notranje vgrajene antene.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Mogoče je hec v tem, da za izračun pozicije rabiš signal vsaj 4 satelitov, ti pa "vidiš" samo enega ali dva kar ti kaže kot poln signal, za izračun pa ti manjkata dva.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
updatal firmware oz. če je izberi opcijo reinstall,kolega je imel enako tezavo,sam sem mu garmina format in na novo nalozil vse in sedaj dela kot nov.Formatiranja ti ne priporočam,če res ne veš kaj delaš,pa še firmware moras imeti

lp

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
V GPS vodah sem že več kot štiri leta in vem kaj delam. Tudi naprava ima zadnji firmware, formatiranje mi pa še nikoli ni prišlo na pamet in mi verjetno tudi ne bo. Je pa res, kot je en svetoval, ko naprava zazna samo tri satelite, vseeno kaže polni signal, v bistvu si pa z vozilom na vukojebini.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
V bistvu ni problem zakaj te pravilno ne postavi, ampak zakaj kaže polni signal, ko pa ta ni dovolj dober za navigacijo.
Seveda razni formati in firmwarei ne pomagajo pri tem, če satelita ne lovi, ga ne lovi.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
jst mam tudi takšne probleme da se mi izgubi od signalov...dokler je bila karta original jst nisem mel takih problemov. Zdej ko so pa karte iz visokogorja pa se mi to dogaja da izgubi signal in zamrzne navigacija! pa sem ze 20krat posodobil v različne verzije...ko sem mel prvič 4.50 verzijo je blo brez težav, zdej pa so same težave. Tko da je bom odnesu na geoset da vidm kaj bojo uni mački rekl. Potem pa poročam kako bo!

elth

Pripravnik
20. avg 2007
417
24
18
Kavčke
Meni so jo zamenjali (465t),isti problemi.Vse karte uradne...Na novem teh problemov nimam več.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
potem pa jo bo treba le odnest v šenčur na servis pa da vidmo kaj bojo majstri rekl...pred tem pa bom posnel karto 2010.20 k je bla že gor naložena..k ponavad je un dedi pameten če je kaka karta iz visokogorja!

Čeprav mene zanima kako on ve da je karta z pašnika ali pa ni???

Podobne teme