Izdelava renderjev / animacij

Sem

Pripravnik
9. dec 2010
68
0
6
Pozna mogoče kdo kakšen studijo, agencijo ali mogoče grafičarja, ki se ukvarja z renderji. Moja mašinerija mi žal ne uspe sprocesirati animacije.

Hvala vnaprej za predloge.

Sem

Pripravnik
9. dec 2010
68
0
6
Ne, ni to to,... v bistvu rabim, hmmm,... po moje da se imenuje "render farma", ali po domače: malo morje skupaj povezanih računalnikov, ki so potem v doglednem času sposobni izvesti renderiranje.
Takole tako izgleda pri "ta velikih",.. 3000 združenih procesorjev
smile-1.gif
:https://de.rebusfarm.net/en/?gclid=CJyb4qSLh8YCFQrKtAodr2wAUw

Sem

Pripravnik
9. dec 2010
68
0
6
He he, dobra
smile-1.gif

Dokler nisem prišel do "problema", si tudi slučajno nisem predstavljal koliko moči je potrebno za renderiranje... Novejši MAC bi za minutko pa pol animacije potreboval približno 300 ur,.... Pa še to pod pogojem, da se kje ne zatakne.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Obstajajo comunity based render farme ki furajo po distributed computing-u, stvar je prvenstveno namenjene temu da tvoj PC ko ne dela nič melje za druge (in nabira kredite) in ko ti rabiš moč pač tvoje rendre meljejo drugi (izplačaš kredite). Mogoče prepozno sedaj zate, ampak tako delajo tisti ki nimajo "za burek" ...

Dobi se tudi programe ki omogočajo distributed rendering za lokalne potrebe, tako da če imaš kolege/službene PCje/... na voljo lahko tudi s tem zmanjšaš čas obdelave tako da load preneseš na čimveč PCjev.

Sicer pa procesorsko/grafično moč se plača, če praviš da bi tvoja mašina mlela 300h pomisli koliko stroška imaš že samo z elektriko kje je šele amortizacija mašine ipd.! Na koncu ugotoviš da cene niti niso tako visoke!
grin1.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Če se ti da zafrkavat s tem, lahko najemeš instance na Amazonu in sam zagotoviš SW za rendering. Najceneje bo vrjetno s spot instancami, ki ti jih sicer lahko ugasnejo kadarkoli, ker gre za spare kapacitete po nižji ceni, vendar ti potem ne zaračunajo zadnje ure delovanja.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
lahko tudi malo zmanjšaš kvaliteto... bo šlo hitreje skozi. večina ne bo opazila razlike.