Izdelava balkona

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.060
11.163
113
Kaj je bolje, če so že želje takšne (jaz sem sicer proti, a žena pritiska)...

Opazil sem nekje 2 možnosti:
1.Dražja, v ploščo vbetonirajo armirani elementi z izolacijo, cca 150€ tekoči meter, potem se pa balkon posebej betonira.

2. V ploščo poleg zabetoniram navojne palice, in potem konzole vijačim in tako naredim balkon.

Še kakšna druga varianta, dosti ugodna in da ne prebijem toplotnega ovoja fasade. Govorimo o novogradnji, torej plošče še ni, in si lahko vse zmislim, kao.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Klasičen balkon, ga betoniraš skupaj s ploščo, armatura zvezana/podaljšana na ploščo. Balkon je potrebno nato obleči v toplotno izolacijo povsod (spodaj, zgoraj, po straneh). Najceneješa in najenostavnejša varianta.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Jaz imam to zadnjo varianto, klasična plošča in izolirano z vseh strani. Zadeva pride precej draga.
Če bi sedaj delal, bi naredil montažno lesen balkon ali pa bi bil brez.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Jaz imam montažen lesen balkon, ker se mi je zdel najprijetnejši. Pred fasado pa sem naredil kovinske konzole.
Da bo pasalo k hiši imam idejo naredit lesene (oglate) stebre in vmes inox palice. Na vrhu pa malo distančnika in nato okroglo držalo. Ne vem pa kakšen les uporabit. Konstrukcija in dno je iz hrasta, kar pomeni, da se rahlo zvija - za stebre to ne pride v poštev, ker bi mi lahko palice zvijalo. Impergniran les pa zaradi barve ne pride v poštev. Kak predlog?

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Ravno zaradi vseh teh "novodobnih" težav z izolacijo balkona smo mi raje črtali balkon iz načrta. Itak razen ograsne funkcije ne bi imel.

Najpogosteje se ela tako, da se celoten balkon obleče. Občei spodaj, zgoraj, s strani... ok, tehnično se da in se to tudi dela, največkrat pri adaptaciah. Se je pa treba vprašati, kako bo izgledal 40 cm debel balkon. Precej masivno bi rekla. Poleg tega je pri oblačenju balkona treba v naprej imeti rešeno pritrjevanje ograje - ali se bo čelno pritjrevala, sidrala v ploščp, bo mogoče siporeks ...

Jaz bi dala glas za katero od montažnih variant. Narediš konzole in gor postaviš polubno konstrukcijo. Tiste konzole pa vzameš v zakup.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.060
11.163
113
če dobim dobro ponudbo za te elemnte bi se šel tole varianto, cca1000 € za elemnte, in potem 2 kubika betona, do je rang v materialu 1500 € plus delo in opaženje. Seveda, enkrat tolk pride še potem ograja pa še nekaj € za tla.

Ja se strinjam, sem imel balkone črtane, a tale bi poleg estetike imel tudi funkcijo, kot osebni prehod most in pa za čiščenje panoramske stene oziroma oken. Tako da čisto mimo ravno nebi bil.

Dulle

Pripravnik
12. dec 2013
35
1
6
Varianta od djpiky-ja je najhitrejša in najbolj enostavna, se pravi klasična AB izvedba. Balkon oblečeš v TI, da se izogneš toplotnem mostu. Debelina oz. videz zna biti moteč, odvisno pač od debeline plošče in dimenzije balkona. Variante z moduli (schoeck in ostali) so ponavadi dražje, toplotni most je bolj elegantno rešen. Upoštevati pa moraš še dolžino konzole-balkona , se pravi ali je razpon 1m, 1,5m ali 2m. Razpon ti vpliva na debelino AB plošče in s tem na lastno težo-obtežbo. Preveri pri ponudniku, kakšne omejitve imajo moduli glede dolžine konzole. Razlika je, če želiš imeti balkon dolžine 1,2m, da bo žena sušila perilo oz. 2,5 metrsko konzolo za piknik. Lahko greš tudi na les oz. jeklo, pač odvisno od objekta, arhitekture, fasade... Ne pozabi na izvajalca, ali je to lokalni mojster ali večji izvajalec, preveri kaj zna in kaj ne (reference). Da ne boš izbral najbolj optimalno varianto, potem bo pa izvedba problem.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.060
11.163
113
Ja, razumem, obstajo programi za preraučen teh košar, balkon bo kak meter ali meter 20, nič več, tako da nič posebnega. So pa ti segmenti očitno zlati. Imam ponudbo iz AT , pa kr pečejo cene - metrski segment je cca 170 € pa 30% rabata (klasično obremenitev).

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
klasika z oblačenjem balkona , mi je čisti mimosun, si niti ne znam predstavljat da ga 15 cm ovijem..to odpade, takoj.

Balkon se drugače daje v 5cm. Ni nobene potrebe po več.
Dejansko izgled je lepši, ko je izoliran. Vseeno je cena prevelika za praktično neizkoriščen prostor.