nabavil sem si osnovni komplet za domače varjenje piva in naredil nekaj serij iz ekstrakta (vsebino piksne zmešaj z vodo, dodaj sladkor, posuj kvasovke, ..., flaširaj, ..., popij). zanekrat mi ta poenostavljeni postopek ustreza, ker trenutno nimam niti časa niti prostora, da bi se lotil kaj bolj kompleksnega (komaj sem si izboril pol metra pulta v kuhinji za sod in steklenice
.
pivo je sicer čisto pitno, recimo na nivoju tistega, kar se prodaja v piksnah za en evro v trgovini. vseeno pa me zanima, če se da še kaj izboljšati aromo, ojačati okus. prebral sem nekaj nasvetov po internetu, a vseeno, kaj svetujete vi. poskusil bom:
- sladkor (delno?) zamenjam z DME
- nekdo svetuje boljše kvasovke od priloženih?
- dry hopping - kako to izvesti? dodam hmeljeve pelete v sod za primarno fermentacijo, skupaj z ekstraktom in DME? predvsem bi želel več hmeljeve arome, vendar nizko grenčino.
še kak nasvet?
pivo je sicer čisto pitno, recimo na nivoju tistega, kar se prodaja v piksnah za en evro v trgovini. vseeno pa me zanima, če se da še kaj izboljšati aromo, ojačati okus. prebral sem nekaj nasvetov po internetu, a vseeno, kaj svetujete vi. poskusil bom:
- sladkor (delno?) zamenjam z DME
- nekdo svetuje boljše kvasovke od priloženih?
- dry hopping - kako to izvesti? dodam hmeljeve pelete v sod za primarno fermentacijo, skupaj z ekstraktom in DME? predvsem bi želel več hmeljeve arome, vendar nizko grenčino.
še kak nasvet?