Izbiram med dvema prenosnikoma

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Prosim za pomoč
confused-1.gif
- čisto na hitro:

1. Acer TravelMate 5330-584G50Mn - ta mi je veliko bolj všeč, vendar ni Dual Core (v bistvu sploh ne vem, kakšna je zares prednost Dual Cora?)

ali

2. HP Compaq 6730s - je Dual Core, a ima druge komponente slabše (RAM, disk, ...).

+ HP-ja si skoraj ne upam kupiti, saj ga je kolega kupil pred dobrim letom in je moral že zamenjati disk (ni bil več v garanciji).

Ali je pametno doplačati za podaljšano garancijo (3 leta) 50 EUR?

Hvala vsem!
smirk-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Če bi izbiral med samo in edino tem dvema, potem definitivno hp. Glede podaljšane garancije za 50€ pa samo: seveda!

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Za tak denar bi potem jaz raje kaj takega

Dal sem ga samo za primerjavo. Mislim, da je dvojedrnik že kar standard pri novih računalnikih in res ne bi šel na celerona. Meni osebno 500G diska ne pomeni kaj dosti pa tudi 2G RAMA je dovolj za normalno delo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
nimaš kaj pomišljat, definitivno HP - sem ga trošil en vikend, ker je bil HP sponzor, pa so mi dali ravno tegale z Visto Bussiness, pa lahko rečem samo - KAPO DOL!!

delalo vse tako, kot mora!!

lahko ti pa predlagam mojega cukrčka, za katerega sumim, da ni v njem vse kot piše, ker dela precej bolje, kot nekateri prenosniki z boljšimi konfiguracijami - Asus X51L - v Big Bangu sem ga videl za 500€ kak teden nazaj.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
povej še, kaj vse nameravaš početi s tem prenosnikom in koliko ga nameravaš prenašati naokoli.

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Na okoli ga ne mislim kaj dosti prenašat, uporabljal pa ga bom največ Photoshop, Dreamweaver ... V glavnem rad bi našel čim boljšega za ceno do 500 €.

Hvala vsem za pomoč!
smile-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Definitivno HP!

No, razen če rad poslušaš tuljenje ventilatorja ipd.
grin1.gif
Jaz imam acerja, never ever again, pa še ne toliko zaradi proca (mam sicer amdja), kot zaradi švoh ohišja in slabega hlajenja.

Pa še to... celeron danes v laptopu sploh ni več vprašanje, ker je NE, NE in še enkrat NE. Brezveze je danes kupovat včerajšnjo tehnologijo. Če se prav spomnim, celeron sploh še ni poznal steppinga, torej, ves čas dela s polno močjo -> bolj se greje, manj zdrži.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Ojoj nobenega raje Appla si vzam kako leto rabljenega se boš naužival.