Problem se je začel že, ko sem neke podatke pretvarjal. Koordinate v utm obliko. Pa saj to nima veze.
Pretvorbe so bile napačne, zato, ker je bila oblika decimalnega ločila nastavljena na vejico in ne na piko.
No, pa sem mislil, da bo isti problem pri excelu, vendar očitno ni.
Vse številke, ki sem jih dobil imam zdaj v word/note padu.
In zdaj moram te številke dat v excel, da jih obdelam.
Konkretno kaj je problem. Pripel sem en file številk, če bo kdo to celo preizkusil, kaj mu naredi v excelu.
Prvi stolpec je datum in čas - tega v redu nalepi.
Ostali stolpci so koordinate.
Prva koordinata je 413413.894. V excelu ni decimalk. Številka je kar cela 413413894, kar je narobe.
Kdaj mi vrže tudi v obliko 413.413.894.
V glavnem, ko kliknem na številko v excelu, bi mi moralo zgoraj, kjer je f(x) pokazati 413413.894
In tako za vse ostale koordinate. V glavnem moralo bi biti identično kot v wordpadu.
Kje je problem?
Pretvorbe so bile napačne, zato, ker je bila oblika decimalnega ločila nastavljena na vejico in ne na piko.
No, pa sem mislil, da bo isti problem pri excelu, vendar očitno ni.
Vse številke, ki sem jih dobil imam zdaj v word/note padu.
In zdaj moram te številke dat v excel, da jih obdelam.
Konkretno kaj je problem. Pripel sem en file številk, če bo kdo to celo preizkusil, kaj mu naredi v excelu.
Prvi stolpec je datum in čas - tega v redu nalepi.
Ostali stolpci so koordinate.
Prva koordinata je 413413.894. V excelu ni decimalk. Številka je kar cela 413413894, kar je narobe.
Kdaj mi vrže tudi v obliko 413.413.894.
V glavnem, ko kliknem na številko v excelu, bi mi moralo zgoraj, kjer je f(x) pokazati 413413.894
In tako za vse ostale koordinate. V glavnem moralo bi biti identično kot v wordpadu.
Kje je problem?