ksz
Opažanja - nekaj dni z iphone SE.
- meni osebno največji plus - velikost. Pač majhen za v žep in enostavno upravljanje z eno roko. To je največji faktor, da sem šel na iphone.
- kvalitetno narejen. Že alpha je odličen bil na otip, ta je še precej višje na nivoju.
- precej hitrejši od androida (ne morem govorit za pure android. Imel pa sem rootano samsung alpho, pa je precej hitro delala, iphone je še hitrejši in bolj tekoč)
- odličen zvok sogovornika. Predvsem bolj razločen.
- hitrost preklapljanja med podatki in wifi omrežjem. Tudi boljši sprejem wifija.
- fingerprint scanner zelo dobro deluje in super je, ker lahko več prstov skeniraš, da lahko enostavno odpreš telefon v katerikoli "poziciji". Čeprav ima FBI zdaj že 5 mojim prstnih odtisov v bazi
- moti me, ker na navadnih smsih ni opcije delivery reporta
- alarm nima funkcije "predalarma", ki te lepo nežno zbuja. Ali pa vsaj kakšno naraščanje glasnosti. Pač kolikor imaš naštimano jakost ringerja, toliko je alarm tih oz. glasen.
- widgetov premalo. Predvsem takih "sistemskih". Recimo izklop prenosa podatkov. Čeprav po eni strani imaš itak naštimano na roaming off.
- precej nepregledni smsi. Ne v samem pogovoru, ampak že na začetku, ko vstopiš v smse.
- ni štetja znakcov v smsu in posledično preklopa med sms/mms.
- ko vstopiš v "phone" - imaš na voljo samo "recents", kar se tiče dnevnika. Tam noter so samo klici, ni smsov. Ampak tako ima tudi navaden android. Samo na samsungu imaš v dnevniku oboje. Meni super uporabna zadeva.
- mogoče nisem še našel - ampak nimaš od določenega kontakta zgodovine.
- največji minus - ni folderjev - ne govorim o tistih, ki jih narediš v homescreenu, ko združuješ appe. Ampak folder kot folder. Priklopiš na komp, New folder, in noter vržeš 100komadov ali pa slike. Kao user friendly in enostaven, za dodat komad moraš pa doktorat naredit.
Posledično tudi ne moreš kar nekih fajlov dajat gor. Ne vem. Recimo da sem spisal par strani worda, nekaj excela in si dam v neko mapco in imam shranjeno gor kot na usb klučku.
- ni led opozorila, ko imaš zgrešen sms ali klic. Čeprav po eni strani je to nekako zasilno rešeno s tem, da se telefon prižge ko ga pobereš iz mize recimo. OK zadeva.
- odličen touch screen. tudi, ko imam potne roke, ker je 35 stopinj zunaj, odlično deluje in mi ne pritiska vsega povprek.
- hiter dostop do informacij tudi ob zaklenjenem telefonu.
Zaenkrat ostajam na iphonu. Je kar nekaj minusov, največji ta s folderji. Ostali so še kar za prebavit. Ampak odtehta mi velikost in gladkost delovanja, kvaliteta izdelave in plusi v opisu.
Najbrž bi se še kaj našlo. Oziroma se še bo. Tako plusov kot minusov.
Če bi google lansiral enega majhnega nexusa bi šel nazaj na android. Ampak tega ne bo, tako da mi bo moral, oziroma mi je ios že iprirastel k srcu.
Še kakšne vaše izkušnje?