Alfist ti je dobro napisal...kar si je treba pogledat.
Potem še imaš arheološki muzej, moderni, pa dosti galerij ki na polno razstavljajo - prejšnji teden sem ravno bila na Japan media arts festivalu, ogled ti res priporočam, ker je dosti zanimivih stvari...od nastajanja anim vse do norih japonskih zamisli in nintenda wii...Traja pa do 3.10.2010.
Na ulici Istiklal imaš tudi muzej šole Galatasaray in pa eno dobro moderno galerijo, kjer trenutno razstavljajo nekaj s svetlobnimi efekti- mi je blo super všeč
sem pa pozabila kako se reče, pa povej če te zanima in bom pogledla.
Res toplo ti priporočam, da greš v azijski del Istanbula, kjer boš takoj opazil kako drugače je, manj turistov, ogromno stvari za videt ter super kraj samo za pijačo s kolegi....
Drugače ti pa nakupov na grand bazaarju ne priporočam, saj dobiš iste stvari v majhih trgovinicah v mestu dosti ceneje. Da, pripravi se na rahel kulturni šok, sploh zdaj v času ramazana. Sicer ga v istanbulu ni tako čutiti kot drugje, pa vseeno...
Če boš imel možnost, je v neposredni bližini modre mošeje restavracija, kjer si zvečer lahko ogledaš znani ples iz Konje. Res je, da moraš nekaj naročiti, se pa splača in ni pretirano drago.
Pa še en nasvet, če hočeš spoznati pravi Istanbul, pozabi na vse vodiče in zemljevide, pohajkuj po ulicah, med hiše, bloke...najdi kakšno majhno kavarnico in spoznavaj domačine in nepozabne izkušnje so ti garantirane
Ja, še glede denarja. Naj te ne skrbi, ker lahko povsod dviguješ in plačuješ z našimi karticami.