Iskanje (privzete nastavitve)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Nihče ne išče sporočil za 1 teden nazaj (če jih, raje pogleda kar direktno v forum), zato predlagam, da se privzeta vrednost raje nastavi na 1 leto (oziroma pač maksimum).

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
3 mesece bo dovolj ?
Eno leto se mi zdi malo preveč, to se po nepotrebnem baza obremenjuje (pa še forum niti ne obstaja tako dolgo).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Meni je pravzaprav vseeno
smile-1.gif
.

Vedno nastavim maksimalno obdobje in sedaj bom pač prestavil 3 mesece, namesto 1 teden. Kakšen je sploh namen časovno omejenega iskanja? (razen šparanja resourcov).

Meni dosti bolj všečen sistem bi bil:

Opcija 1 (default): brez časovne omejitve
Opcija 2: nastaviš dva datuma in išče med njima (če resnično poznaš timeframe in iščeš točno določeno sporočilo).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Če iščeš po treh mesecih, ti išče nekje 6sekund, če iščeš samo zadnji teden, ti najde dosti prej kot v sekundi. Po neomejenem mi išče nekje 9 sekund. (merjeno od oka, beri: s fasterfox)

Torej se ne gre samo zaradi šparanja resorsev, ampak tudi za odzivni čas.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Imaš prav...

Ampak po drugi strani iščem stvari največ 1x teden in takrat imam raje vse možne zadetke iskanja in me sploh ne sekira, če moram zato počakati 3 sekunde več.

Morda bi bilo lažje, če bi še kdo napisal, s kakšnim namenom se običajno poslužuje iskanja.

Moji so večinoma pred kakim nakupom, ko pač vpišem ime izdelka in iščem po vseh sporočilih.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.769
169
63
jaz pogosto iščem za zadnji teden, ker napišem post v neko temo, potem pa čez 2 dni pogledam, če mi je kdo odgovoril, ampak takrat se ne spomnim več, kam sem pisal. Torej iščem zadnji teden po uporabniku.

lp

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Jaz tudi.

Samo kliknem "Moj forum" / "Pregled sporočil". Nobenega tipkanja, samo dva klika.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.769
169
63
o, fajn, sicer sem moral 2x pogledat, kje je link "Pregled sporočil" ampak zdej sem našel.

lp