Iskanje nepremičnin po imenu lastnik

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Zivjo!

Zanima me, kako bi izvedel vse parcele v lastni sorodnika. Ker v zapuščinskem postopku je šlo nekaj narobe, in niso vsega prepisali drugemu sorodniku, pa me zanima, kje bi lahko izvedel, kaj vse so pozabili.

Na "javnem vpogledu" sm malo gledal parcele, in ugotovil, da 4 parcele niso prepisali. Ker je to stara kmetija, še sami ne vejo najbolje, kaj vse bi moralo biti prepisano...

Torej, kje bi lahko izvedel katere parcele ima v lasti XXX oseba?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
eh, ta bo težka.

sm upal, da ima kdo dostop, pa bi mi naredil uslugo!

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Ja, bo kr težko dobit tole.. Meni so iz geodetske takole odpisali:
Citat:
poštovani!

Na osnovi imena, priimka in naslova pridobite vse podatke nekega lastnika -lastninski list. Do njega imate pravico le, če ga zahtevate za svoje nepremičnine oz. izkažete pravni interes. (npr. v primeru zapuščinske obravnave predložite vabilo na obravnavo in mrliški list). Za izdajo lastninskega lista se obrnite na vam najbližjo geodetsko pisarno-GP ali upravno enoto.
Če želite pridobiti le eno parcelno številko nekega lastnika, si lahko s pomočjo našega javnega vpogleda poiščete parcelo tako da, vpišete naslov oz. naslov v bližini ali se oglasite na GP oz. pri geodetskem podjetju in pokažete želeno parcelo na digitalnem katastrskem prikazu oz. digitalnemortofotu-posnetku iz zraka.

Lep pozdrav,

Geodetska uprava RS

Iz zemljiške knjige pa takole:
Citat:
Spoštovani,

javni vpogled v ZK na podlagi imena, priimka ali naslova imetnika ni možno.V
takih primerih se morate obrniti na notarja ali Zemljiško knjigo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Za iskanje po osebnem imenu moraš izkazati pravni interes, zato ti ne more nekdo kar pogledati.

Podatke dobiš na zemljiški knjigi ,katastru, morda po novem tudi pri notarju, čeprav za slednjega dvomim, da razpolaga z dostopm v tovrstno bazo.

Sicer pa v zapuščinskem postopku sodišče po uradni dolžnosti ugotovi nepremičnine v lasti zapustnika = iskanje po imenu.

Če imaš številke parcel, ti lahko izpiske dam takoj.

Podatki v katastru=javni vpogled niso usklajeni z z.k. tako da velja samo z.k..

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ja, imam št. parcel, k so bile vklučene v zapuščinskem postopku, ampak nekatere parcele pa manjkajo, kar sem ugotovil, ko sem pregledal vse parcele v zapuščinskem listu, in sem pogrešil eno parcelo, in ko sem šel gledat lastništvo, sem ugotovil, da je še vedno napisano na pokojnika. In recimo, da je kje še kakšno zemljišče, k so ga pozabili vpisati, in jest ne vem zanjga, bo to ostalo napisano na pokojnika, kar pa tud ni uredu!

Se pravi, da je tukaj sodišče nekaj zamutilo.

Mi moramo pa iti na geodetsko in od tam naprej reševati zadevo.

Ali bo problem, ker je od zapuščinske minilo že kar nekaj časa, 6-7 mesecev? verjetno bo treba cel postopek na novo začeti, a ne?

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz ti pa povem, da če si gledal lastništvo manjkajoče parcele v "javnem vpogledu", da ni nujno da so podatki točni, saj se lahko razlikujejo od zemljiške knjige.

Če mi daš številko te parcele ti pošljem izpisek pa boš videl.

NI problema za zapuščinski postopek.
Izda se le dodaten sklep o dedovanju in za to novo premoženje plača taksa. Postopek se tako dopolni, praviloma brez obravnave...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
To še samo manjka da bo vsak bebec ki bo imel 5 minut časa šaril po mojih podatkih...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Je snecer dal jasno vedeti, da ni tako enostavno. Včeraj sem kontaktiral celo nekega kolega, k dela tam, pa je rekel, da ne more, če nima naloga. Tako da, AvtoFun, vseh 400 Ha gozda, in lepih zazidljivih parcel bo še vedno tvoja skrivnost.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sigurno, koji kur** koga briga moje imetje, če pa so kakšni utemeljeni sumi ali razlogi pa so zato sodišča in pristojne institucije in lahko vse lepo rešuješ preko njih. Meni je itak največja neumnost že ZK izpisek ki ga lahko vsak naroči pa čeprav ni lastnik nepremičnine. Kaj hudiča mene briga za koliko denarja in koliko let ima sosed obremenjeno banko s hipoteko? Če bi bilo po mojem bi dovolil izpiske le z privolitvijo lastnikov, ne pa da vsak kekec šari po zemljiški knjigi ter se gre agenta..

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Lepo javi zapuščinskemu sodišču, naj po uradni dolžnosti preveri, katere nepremičnine so v zapustnikovi lasti, ker sam ne najdeš, veš pa da so. Pa bodo, ker sodišče ima do tega dostop.