iščem nek prozorn materjal 1cm širok

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
torej delam si led razsvetljavo. imam 5m led traka in pa 1cm alu profil. fino bi blo če bi to zadevo tudi zapr z nečim prozornim. in nimam pojma sploh kje naj iščem. steklar me pomoje ubije da mu pridem z idejo da mi 1cm široke trake reže.
sam nimam orodja za steklo rezat.

obstaja kaka smola ali kaj podobnega, da bi zadevo kar zalil?

Nazadnje urejeno:

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Mislim da ni problem v tem, da ti kdo tega ne bi naredič, posel je le posel. Si pa ne predstavljam kako to misliš fiksirat na profil. Namesto stekla bi lahko uporabil tudi pleksi. Mogoče bi lahko zalil s prozornim silikonom, čeprav ne vem zakaj bi rad zaprl.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Pazi na optične lastnosti materiala s katerim boš zalival.

Drugače pa ne vidim smisla v tem kar delaš. Jaz bi vzel LED trak z IP65 zaščito in se nebi ukvarjal s profilom.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Ni problem vzasciti, ampak izgledu. Zadeva bo vidna in v profilu zgleda nekako bolj dodelana kot samo nalepljen trak.

13. jul 2011
2.677
626
113
Če te prav razumem, bi ti trak potisnil v neko prozorno cev.
Mogoče lahko poskusiš z rezanjem polikarbonatne plošče.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Če te prav razumem, bi ti trak potisnil v neko prozorno cev.
Mogoče lahko poskusiš z rezanjem polikarbonatne plošče.

ne ne. jaz bi trak dal v alu u profil. ki je seveda na eni strani odprt. do sem ni problemov. to odprto stranico bi pa z nečim prozornim zapr.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pleksi ti nej lasersko razrežejo pa boš imel vse točno, noben ne bo kompliciral in bo lepo narejeno. zna pa bit drago:)

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Pleksi se najbolj natačno reže na žago laser ni za pleksi. Si ti sploh videl kaj dela laser z plexijem ???. Verjem da žaga pa gorilc naredita primarno lepši razrež vsaj na izgled je lepši.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Pleksi se najbolj natačno reže na žago laser ni za pleksi. Si ti sploh videl kaj dela laser z plexijem ???. Verjem da žaga pa gorilc naredita primarno lepši razrež vsaj na izgled je lepši.
To je popolnoma napačna trditev. Verjetno ravno ti nisi videl profesionalnega izdelka narejenega z laserjem, ali pa si videl izdelek, kjer se je uporabila napačna frekvenca, pomik, nastavljena moč, ali pa enostavno laser ni bil primeren za takšno obdelavo.
Časi, ko smo pleksi (akrilno steklo) žagali z namenskimi žagami, posnemali robove s strguljo in nato zagladili rob z gorilcem, so minili.
Kvalitetna naprava te vrste, na primer je http://www.troteclaser.com/en-US/solutions/material/Pages/Laser_Materials.aspx )