iscem dobro vilijamovko ali hruskovo zganje ...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
ni mi pomembna embalaza, najraje bi jo kupil kar na litre
evil.gif

vsi namigi in cene dobrodosli ...

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Jst kupim v mercatorju, ena je pleterska ena pa...ne spomnem se, vem samo, da je v embalaži iz valovitega kartona, sta pa meni obe dobri za spit (ne žgeta ko gre po grlu). Cena je ene 25-30€.
Za kašno dobro domačo se pa tud sam priporočam, samo ponavadi je navadn šnops iz jabolk pa ene 3 hruške not mal za aromo, peče pa k špirit.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Vrhunsko Vilmo ti zrihtam za prave pare. Pa to govorimo hruško, ne slivo z "parfumi", kvaliteta zares.
Da recimo not vržeš kocko ledu se obarva takoj na plavo
smile-1.gif

Kolko litrov bi vzel? Ti jo uredim, samo povej kolko, več ko vzameš ceneje ti jo dam
smile-1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Vrhunsko Vilmo ti zrihtam za prave pare. Pa to govorimo hruško, ne slivo z "parfumi", kvaliteta zares.
Da recimo not vržeš kocko ledu se obarva takoj na plavo
smile-1.gif

Kolko litrov bi vzel? Ti jo uredim, samo povej kolko, več ko vzameš ceneje ti jo dam
smile-1.gif
Tako kot paški sir? Pa je to govora o vilmi al hruškovcu? Če je tepkovec je sploh fajn, sam tega skor nikjer ni več? Obarva plavo?

Sicer pa bi vzel kak liter, dva ali pa tri še za brata in fotra, ne bom se ga jst ubijal s tem. Sporoči skratka.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Kdor zeli lahko dobi na pokusino snopc iz hrusk (nekdo je ze omenjal tepke), ali pa mesanega hruska jabolk.
Prvega kuham jaz, drugega svak.
Iz jabolk se meni ne da kuhat, ker je premalo snopca iz njih(manj sladkorja?). Raje naredim jabolcni sok... Pokusina lj, zasavje, po dogovoru...alter mitingi... Drugace pa s postenim snopcem ne mores pri danasnjih cenah obogatet. (da o trosarinah ne govorim). Jeseni(avgust, september) lahko prides pogledat "proizvodnjo" da se prepricas v spirit. Bos dobil vedro, pa gremo po hruske

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Je pa res da moj snopc nima tako izrazitega vonja kot kaksna viljamovka iz trgovine. Je pa res da tepke, krotance, mostarce in podobne hruske nimajo tako izrazitega vonja kot viljamovke. Mogoce pa v trgovinske se kaj drugega dajo notri kot sadje

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Kaj kako se to dela?
A tisto v trgovini? Tisto res ne vem, in mogoce je bolje da ne vem. Se v jugi so v domzalskem Alku marsikaj kvackali. Vsaj tako pravijo tam zaposleni. Danes so pogruntali najbrz se kaj novega.

Ce imas sadje zastonj, pa ce racunas samo delo po 5E/h se pri kmecki proizvodnji ne izzide racunica da ga prodajas po manj kot 10. Kaj sele da bi kuril na plin, kupoval sadje, oziroma placal pobiralce.... Zato zadnja leta iz jabolk delam sok in mi ni treba "fruca" kupovat.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik bosty1986 pravi:
Pri nas kuhamo pravo domačo vilijamovko in jo je možno tudi kupiti. Vse dodatne informacije lahko dobite na tel. številki: 041684606.
Lp
Z vsemi dovoljenji?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
bizeljsko ali tam nekje
saj za zganjekuho mislim da je dovolj da plačuješ samo trošarino na kotel. Če si mali "proizvajalec", kar pa predvidevam da je

No jaz je ne plačujem, je pa res da ga tudi ne prodajam. Bo počakal na stara leta, ko ne bom mogel več pobirat... srkal ga pa bom še lahko.
nahrung002.gif

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik bosty1986 pravi:
Pri nas kuhamo pravo domačo vilijamovko in jo je možno tudi kupiti. Vse dodatne informacije lahko dobite na tel. številki: 041684606.
Lp
Z vsemi dovoljenji?

brez DDV! hihi
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
zakaj? Kmetu pa res ni problem izstavit računa z DDV! Saj je pač pavšalist
Sicer pa zakaj si brisal? Je že citirano pod tabo tako da... pa itak imaš kar nekaj oglasov če se bojiš kake inšpekcije

Nazadnje urejeno:

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
ksz
Kaj se Viljamovka dela po istem sistemu kot slivovka. Torej kuha (pri nas sicer rečemo, da se žge).
Ker jaz sem zmeraj mislil, da je Viljamovka ono, ko nastaviš flašo na mlad sadež, ki potem v steklenici zraste in ko je zrel zadevo snameš in preliješ s slivovko ali sadjevcem.

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
Ja-viljamovka se dela enako kot slivovka,ali drugo žganje.Tisto s hruško v steklenici je pa dodatek-ni obvezno.
evil.gif