Iščem dobre hrenovke

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Nekaj kar se kupi po vsej slo , da ni narejeno iz 10 let starega mesa in odpadkov.
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.649
2.584
113
Tak je vse, kar se prodaja. Tipi, vrste, asortima se spreminjajo. Večke zagotovilo kakšen privat.
Drugače pa. Ta stvar ni poceni.+ 8€ kila.
 

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Od tega kar se dobi v trgovinah so azmanove precej ok. Jst jih drgac kupujem pr kmetu.
 

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.213
113
Meni so zelo vsec od kmetije, ki ima stojnico/koco pred Supernovo v Ljubljani. So pa od 9-12 €/kg.
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
blatnik ima dobre telecje, 2x na let jih vzamem...

drugace pa kmetija, tud okol 7€/kg. ne vem kako je to nekomu drago... mi se mormo orng potrudit da jih pojemo preden se postarajo...

je pa res da v hrenovke ne gre ravno pljucna.
 

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.380
3.475
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Poskusil na par koncih/mesarijah... moja poskusla sama doma delat (groza, ve...), trenutno za kupit so njej:
Meni pa:
Okusi so različni... Glavno pa je, da vsem paše in da uživajo...
 

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.380
3.475
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Moj sosed mesar v penziji, nikoli ne je hrenovk.
Pravi, da "flajšmašina vse prenese" in notri zmeljejo ves odpad. :rolleyes:

A je delal pri Gavriloviču?
Ko je "mali" sin od šefa, na koncu šihta, gledal vse odpadke, ki jih je pometal in zmetal na kup, in mu je nekaj "v glavi reklo": "Pa šteta, da se baci"...
In hrenovke so, preveri(te) isti dr kot pašteta, samo, da je pašteta že termično obdelana, hrenovka pa "na pol"...
Vsak, ki kuha hrenovko več kot, da se segreje znotraj na 80 stopinj, ve, da jo bo lepo odprlo - koža poči... v moji mladosti je to bil znak, a so hrenovke kuhane...
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.499
5.045
113
Tudi hrenovke so termično obdelane.
Načeloma je tako zrezek kot denimo kožice, ki so pomembna sestavina hrenovk v industriji, od iste živali. Torej? Kaj je bolj primerno za hrano? Kaj mislimo, da je za pojesti in kaj ni? Kaj točno je odpad, če smo se odločili in žival zaklali?
Za izdelke je seveda še nujno: bolj je mastno, bolj je slastno.
 

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.407
9.676
113
EU
A je delal pri Gavriloviču?
Ko je "mali" sin od šefa, na koncu šihta, gledal vse odpadke, ki jih je pometal in zmetal na kup, in mu je nekaj "v glavi reklo": "Pa šteta, da se baci"...
In hrenovke so, preveri(te) isti dr kot pašteta, samo, da je pašteta že termično obdelana, hrenovka pa "na pol"...
Vsak, ki kuha hrenovko več kot, da se segreje znotraj na 80 stopinj, ve, da jo bo lepo odprlo - koža poči... v moji mladosti je to bil znak, a so hrenovke kuhane...
Ni pri Gavriloviču. Lep čas je delal v Avstriji. V začetku so hrenovke delali iz taboljšega mesa. Pozneje so se mesarije "pokvarile".
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.967
6.863
113
pri taščici

Priponke

  • IMG_20201207_195829.jpg
    IMG_20201207_195829.jpg
    939,6 KB · Ogledi: 300

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.231
503
113
Katere "trgovinske" pa imajo največji delež mesa notri? Ker mesnih pripravkov ki imajo pod 90% mesa ne kupujem...
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.649
2.584
113
Takle delež 'mesa' ne boš našel v nobenem predelanem mesu! Sploh ne v hrenovkakh.
Mogoče v 'špehu ali kosteh?
 

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.213
113
Zakaj pa rabis vsaj 90% mesa? Jetra, ledvicke, koza ter ostala drobovina so zelo okusne sestavine. Lahko se kdaj kupis kaksno tlacenko