Išče se: vodna postelja do 2000E - pomoč

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Zdravo,
bom poskusil z vodno posteljo, namreč hrbet in križ me preveč bolita, niti jogiji, niti medicinski jogiji, niti lateks niti,redna terapija pri fizioterapevtu niti hujšanje......mi ne pomaga, probal bom še z vodno.
Torej, moje zahteve so: 180x200, dvojedrna in cenovno cca 2000E. Dostava na dom.

Prosim z vašimi kratkimi predlogi in izkušnjami na plan.
Thnx
lp

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Sort of Off Topic:

Postelja ti ne bo rešila bolečin v hrbtu. Na fitness pojdi, pa hrbtne mišice ojačaj, itak pa rabiš telesno aktivnost za celo telo. Svetujem fitness s kakim DIF mojstrom, ne pumparskim samoukom.
Z vodno posteljo Iščeš "poceni" rešitev, razumem te, ampak ne bo šlo brez švica in dela (sicer pa tudi dveh jurjev verjetno nisi na cesti pobral, zato pošteno premisli, če bo to res to).

Druga možnost je par noči dopusta v Mariboru. Mislim, da ima hotel Lipa al Pod Lipo nekaj sob z vodnimi posteljami, kamor lahko folk pride testno spat, ko mu hočejo prodat posteljo, lahko se pa tudi direkt zmeniš.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Tudi sam sem imel po nesreči nekaj let grozne težave z hrbtom in križem in ni pomagal noben jogi, krema ipd. razen naklofen za blažitev.
Ko pa prideš do tega, da narediš nekaj zase z razmigovanjem takim in drugačnim športom (pa ni popolnoma nobene potrebe po pretiravanju) se pa s časoma vse kar naenkrat pozdravi. Trenutno pa spim celo na Hoferjevem zvitku, pa ti o vodnih posteljah nimam kaj povedat, vem pa, da na jogiju za 50€ nisem doživel odrešitve.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Kot vsi ostali ti še jaz povem da bolečin v hrbtu ne bo odpravila vodna postelja. Ojačaj hrbtne in trebušne mišice - da so zbalansirane. Problem je ker ene ali druge ošvohnijo in se pojavijo bolečine v hrbtu.
Meni zelo pomaga cestno kolo in skoraj nimam več problemov z hrbtom...

jello

Guru
22. sep 2008
10.179
3.891
113
Sicer tudi sam mislim da bi moral odpraviti vzrok težav s hrbtom, namesto samo blažiti posledice, lahko pa napišem svoje izkušnje z vodno posteljo. Na njej spim zadnjih 5 let, imam pa posteljo bluesleep, ki jih prodaja ena firma iz škofje loke. 220x180 z dvema jedroma. Plus je to ima stalno temperaturo, pozimi me ne zebe, poleti mi ni vroče, nič me ne žuli, če spim na trebuhu, ni prahu v jogiju,....pač standardni plusi večine vodnih postelj. Minusi - ca. 3x letno oziroma še posebej ob večjih spremembah zunanje temperature (jeseni, spomladi) je treba zrak ven pumpat (slišiš klokotanje, če ga je preveč imaš občutek kot bi spal na balonu), prodajalci pravijo da je problem v vodi (ki je v postelji seveda že 5 let ista). Od kje pride zrak ne vem, pumpam pa ga ven že vseh 5 let. Ob tem tudi obrišem jedro, 1x ali 2x letno pa je jedro treba mazat z neko tekočino, proti staranju materiala (ali čemu že). Drugi minus so robovi, ki so se posedli po ca. enem letu (na mestu kjer najpogosteje vstajaš), sicer so mi naknadno zmontirali neke ojačitve, ampak na strani kjer je bilo bolj posedeno (žena je ponoči pri dojenju sedela na robu postelje), ni kaj dosti bolje.

Če seštejem vse skupaj sem zadovoljen, nazaj na navadno upam da ne grem nikoli več, ampak ko bom kupoval naslednjo bom šel preverit še druge znamke (dražje), predvsem to kako imajo narejene robove. Sicer pa sem preden sem kupil vodno posteljo spal na zelo trdih jogijih, ko sem se prvič ulegel v vodno sem rekel da ni šans da spim na tem. Tretji dan sem potem že spal tako kot na navadnem jogiju nikoli.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
KSZ

Hvala vsem za nasvet glede telovadbe, pozabil sem omenit, da mi je zdravnik odsvetoval fitnes in podobno že pred 2 leti in od takrat delam in treniram oz razmigavam 2 krat tedensko celo telo, je pa res, da ne delam samo hrbet in/ali trebuh.
Bom poskusil povečati intenzivnost za trebuh in hrbet, pa da vidimo.
Glede vodnih postelj, katerega proizvajalca se mi priporoča?
še enkrat hvala
lp

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Jaz imam tole vodno posteljo , po 3 letih uporabe, nobenega posedanja robov itd. če bi še enkrat kupoval, definitivno še enkrat vodna postelja. Naša je belgijska, da o suportu ne govorim, 2 x letno obrišemo jedro z namensko tekočino, izpumpamo zračne mehurčke in to je to... Spim zelo dobro, pred tem smo imeli Dolarjev spalni 7 conski program (latex) groza(potenje, slabo spanje...)....klasično ležišče žal nočem imeti nikoli več.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
thnx, končno en link do kake postelje, ki jo tudi uporabljajo.
Me pa zanima: kaj točno pomeni, ko praviš, da obrišeš jedro? A to izčrpaš vodo kot da je akvarij al kako?
lp

alabaster

Pripravnik
28. feb 2008
204
21
18
Že sedmo leto na vodni postelji Danaja. Spanje je odlično, sploh ko si zelo utrujen,
Vzeli dvojno jedro, max dušenje jedra, max velikost 200x220 cm, 2x termostat. Edini strošek so polletna sredstva za vzdrževanje jedra 20€, 2x letno brisanje jedra (obrišeš jedro s sredstvom za negovanje plastike) in 1x letno kemično čiščenje vseh prevlek.
Postelja je preživela marsikatero pomorsko bitko štirih otrok. Z ženo se strinjava, da je bil nakup vodne postelje najboljša investicija in nasledna bo tudi vodna postelja.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.130
1.084
113
Citat:
Uporabnik dotore pravi:
kaj točno pomeni, ko praviš, da obrišeš jedro? A to izčrpaš vodo kot da je akvarij al kako?
Vodna postelja je sestavljena tako:
spodaj lesea deska, za podstavek, bolj močne sorte,
gor postavljena ograda (stena) vasrnostnega bazenčka (iz spužve),
ta bazenček je obložen z neprepustno folijo,
in v ta bazen je postavljeno vodno jedro.
Na vrhu je še "pokrov", ki zapira vse skupaj.

http://www.zun-ma.com/en/Structures.html

Da "obrišeš jedro" pomeni, da z zadrgo odpneš zgornjo prevleko,
pa z vlažno krpo obrišeš vodno jedro.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
To je vse, kar se vzdrževanja vodner postelje tiče? Skratka, minimalno - par evrov za tiste kemične preparate ?
To torej ni ovira, thnx.

zdej samo še da se na kako vležem in ........sprobam.

thnx vsem

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.130
1.084
113
Nismo rekli, da je to vse.
Enkrat letno naliješ v vodno jedro eno zadevo proti algam in za negovanje gume. (15€)
Nekajkrat letno obišeš vodno jedro z vlažno krpo. (0€)
Če ti crkne termostat/grelec računaj na 50-100€.
Če se preseliš, računaj od 70€ (iz sobe v sobo) do 150€ in več (druga stavba).
Vsakih nekaj let kemično čiščenje zgornje prevleke. (pri meni ima zadeva 4m2 in 20 kg, tako da vsaka kemična ni dobra)

jello

Guru
22. sep 2008
10.179
3.891
113
Če imaš srečo in imaš "čudno" vodo pa še dodatek proti mehurčkom oziroma zraku v vodi. Jaz sem ga vlil in je bilo recimo kakšno leto bolje, potem pa spet isto (pumpanje zraka ven nekje na 3 mesece). Pravijo da ko so postelje selili in je bila potem notr druga voda da je bilo potem bolje/slabše. Skratka da je to res izključno problem vode, ne postelje.

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Ima kdo vodno posteljo Lectus? Cenovno so kar zasoljeni, so pa seveda najboljši na tem področju (kot vsi ostali).

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Bolečine v križu in v kolenih.

aplauz.gif

467716-post_slo.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.790
6.772
113
pri taščici
Je po desetletju kaj novega okoli vodnih postelj.
Jo ima kdo iz tujine?
Naj bi bile tam cenejse od "lectusov"
Je razlika v.kvaliteti al samo v "dodani vrednosti"

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Tehnologija jedra in gretja vodne postelje je še vedno enaka. Razlika je v je v obleki in dizajnu. Imam jo že 13 let in sem zelo zadovoljen. Kupil sem jo tukaj in takrat je bila kako tretjino cenejša od Lectusa, pa še vse dimenzije so imele isto ceno. Kako je dandanašnji s cenami, pa ne bi vedel.

SPICEK

Pripravnik
2. nov 2007
183
13
18
Jest sem en mesec nazaj nabavil novo iz tujine (prejšnja mi je spustila po 8letih) preko te spletne strani https://www.wasserbettxl.de/. Imaš dve vrste materiala na izbiro, lahko si izbiraš tudi trdoto in valovanje. Na vsako vprašanje so lepo odgovorili. Ceneje kot pri nas, edino poštnina je bila110€. Vzel pa sem 2 jedra 100x200cm - ogrodje sem že imel.