Išče se: ultimativna slovenska cesta

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Ker vem, da je tukaj ogromno ljudi, ki se radi kam zapeljejo in jim ni škoda dat bencina za kakšen kilometerček več me zanima, katere slovenske ceste se vam zdijo najboljše za pošiljanje vaših jeklenih konjičkov na "pašo"? Bodisi za civiljenje pnevmatik ali pa navadno relaksirano vožnjo v kateri se uživa.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Za cviljenje gum in hranjenje vseh konjičev v 2 in 3tji prestavi "Kačje rajde". Nasploh vsaka "gorska" cesta mi je všeč. Nasploh se izogibam AC.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik MaverickT pravi:
Ker vem, da je tukaj ogromno ljudi, ki se radi kam zapeljejo in jim ni škoda dat bencina za kakšen kilometerček več me zanima,
katere slovenske ceste se vam zdijo najboljše za pošiljanje vaših jeklenih konjičkov na "pašo"? Bodisi za civiljenje pnevmatik ali pa navadno relaksirano vožnjo v kateri se uživa.

Brežice-Olimje
Kočevje-Dvor
Soča-Tolmin

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Sem napisal tudi za relaksirano vožnjo v kateri se uživa... Se pa strinjam, da če hočeš divjat potem greš na dirkališče in to podpiram.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V SLO osebno ne poznam nobene ceste, ki bi omogočala kakšne posebne užitke. Ali užitke kvarijo ostali udeleženci, ki vozijo prehitro (domačini) ali prepočasi (turisti), ali pa je cesta luknja do luknje ker pač ni magistralka in si drugega kot par lopat asfalta vsako leto ne zasluži.

Za užitke v vožnji bo treba v Avstrijo it - če hočeš videt razliko med našimi in njihovimi cestami se samo zapelji preko Ljubelja ali Jezerskega, pa boš takoj videl razliko na naši in njihovi strani.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
uh, jaz pa se dostikrat peljem hoče - areh, sicer gre pol kesla ampak je fajn
smile-1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
V SLO osebno ne poznam nobene ceste, ki bi omogočala kakšne posebne užitke. Ali užitke kvarijo ostali udeleženci, ki vozijo prehitro (domačini) ali prepočasi (turisti), ali pa je cesta luknja do luknje ker pač ni magistralka in si drugega kot par lopat asfalta vsako leto ne zasluži.

Za užitke v vožnji bo treba v Avstrijo it - če hočeš videt razliko med našimi in njihovimi cestami se samo zapelji preko Ljubelja ali Jezerskega, pa boš takoj videl razliko na naši in njihovi strani.

Tukaj se strinjam!
V SLO žal ne vedo, kako se delajo ovinki (viseči ovinki). V Avstriji to znajo. In vožnja po takih cestah je res užitek!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Osebno bi izbral relacijo od Idrije do Vršiča..torej vse kar se giblje okoli Šoče (tolmin).

Tam poleg 'uživaške' ceste uživa tudi v fenomenalni pokrajni...pa še koder narediš postanek si lahko kaj ogledaš.

Sicer ne vem iz kje si...bi ti pa svetoval relacijo LJ - Kr. Gora (tukaj greš po AC ker moraš zgolj prevoziti kilometre) potem pa Vršič, pa naprej po dolini Soče preko zidanega mostu, idrije, Logatca, Vrhnike nazaj proti LJ (če pač tam začenjaš).

Je pa to kar celodnevni izlet...vmes pa..od Vršica dalje se lahko ustavljaš na vsakih 5 km - tako da za videti imaš povsod dosti (priporočam pa uporabo Turističnega vodnika po Sloveniji).

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
KSZ
Velenje - Črna na Koroškem čez en hrib.
Planinske Ride za izživljanje, vendar je prej potrebno preverit, da ni modih angelov.
Podgorje - Jušiči na Hrvaškem (fenomenalna cesta za motor ali cabrio).
Ceste po hribovju med Branikom in vipavsko dolino.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
KSZ
Velenje - Črna na Koroškem čez en hrib.

tole sem ravno v soboto peljal (do Iverčkega jezera - Kotlje pri SG-ju) pa mi cesta tudi pod razno ni bila všeč...totalno nepregledna (ovinki so bili res)....lokalci vozijo 70 km/h, prehitevaš pa zelo težko....tako da...preveč prometna (in zaprta) da bi lahko užival v vožnji.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi:tole sem ravno v soboto peljal (do Iverčkega jezera - Kotlje pri SG-ju) pa mi cesta tudi pod razno ni bila všeč...totalno nepregledna (ovinki so bili res)....lokalci vozijo 70 km/h, prehitevaš pa zelo težko....tako da...preveč prometna (in zaprta) da bi lahko užival v vožnji.
Tale je za žganje, ne za uživanje v relax vožnji. Ponoči seveda
aplauz.gif
.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Kalce-Hotedrščica-Idrija-Most na Soči-Tolmin.
Potem spiješ eno vodo, natakneš čelado in gasa nazaj.
Edino tam okoli Idrije pazi, ker so lokalni dirkači kar divji in hitro srečaš kakšnega ne svojem pasu.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Čez Hrušico je lahko brutalna... gre tudi 180 na malce ravnih odsekih pred Colom.

Lepa je še cesta skozi Baško grapo pa potem čez Sorico v Bohinjsko Bistrico.

Tu na Štajerskem je pa še lepa cesta od Zg. Doliča skozi Vitanje. (odcep na desno na cesti Velenje - SG).

Potem sta pa še dve varianti od Save proti Trebnjem. Ena je čez hrib (odcep v Hotemežu in čez Šentjanž, Krmelj ter Gabrijele), druga je precej precej hitrejša od Boštanja do Trebnjega ob progi.

V Mokronogu lahko zaviješ tudi levo in ga žgeš skozi Zbure in Šmarješke toplice do nove AC. No v Zburah lahko zaviješ tudi levo in se pelješ do Dobruške vasi kjer set prideš do iste AC samo je precej na vzhodu. To varianto uberem, če grem v Šentjernej.

Blizu Ljubljane je pa naprej po Litijski skozi Sostro... po serpentinah (JA v Ljubljani imamo tudi serpentine
evil.gif
) skozi Besnico do Litije.

Cesto od Mirne na Dolenjskem skozi Gabrovko do Litije pa pogojno. V tem prvem delu do Gabrovke je precej uničena. Potem je pa lep in ponekod povsem nov asfalt.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Za vsakega divjaka v gozdu srna raste,...
...razmisli.
smirk-1.gif
Hehe, vem vem za divjad tam. Precej se jih sreča tudi Velenje- Polzela.
Vendar ena fizična stvarca na avtu zaenkrat zadnjih 110k km odlično opravlja svoje delo
cool-1.gif
, tako da ni veliko možnosti, da nabašem tam kaj.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:Tu na Štajerskem je pa še lepa cesta od Zg. Doliča skozi Vitanje. (odcep na desno na cesti Velenje - SG).
Ja, tole ima par lepih zaprtih ovinkov, ostalo so pa zelo hitri ovinki, tako da tam ni veliko možnosti za popravljat napake
rolleyes-1.gif
.

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
A delaš seznam lokacij za radarje?
smile-1.gif

Šentjur-Kozje
Prebold-Trbovlje (ampak ne v nedeljo popoldne, ker je preveč divjakov gor, ki mislijo, da so na dirkališču)

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Ne, razmišljam o tem, da bi vsak teden za vikend prevozil eno izmed cest in napisal potopise za na alter. Nekako je treba oživljat vsebinski del
smile-1.gif
.