iPod v avtu

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Rad bi imel iPod v avtu, ker me razni CDji in DVDji ze posteno jezijo... je kaka šansa da se kupi kaki adapter da lahko prikljucim iPod na original BMW radio in pesmi predvajam iz iPoda ?

Hvala in LP

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
Rad bi imel iPod v avtu, ker me razni CDji in DVDji ze posteno jezijo... je kaka šansa da se kupi kaki adapter da lahko prikljucim iPod na original BMW radio in pesmi predvajam iz iPoda ?

Hvala in LP

USB adapter si daš vgradit, avto ti preprogramirajo in dobiš tudi osnovne menije iPoda na iDrive zaslon.
zmaga.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik xXx pravi:

Hvala in LP

USB adapter si daš vgradit, avto ti preprogramirajo in dobiš tudi osnovne menije iPoda na iDrive zaslon.
zmaga.gif

Odlicno... tak da ne rabim menjat radia ? Gre pa za radio profesional v paketu z navi profesional (vlki ekran).

Hvala za pomoc, bom se oglasu na AA
zmaga.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
kaj pa da bi potem imel vso glasbo kar na usb kljucu?
imho, se boljsa opcija. 16giga kljuc, manjsi je, direkt poknes v usb (vse digitalno, ni izgub), vse spila, pa se krmilis preko idriva

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
kaj pa da bi potem imel vso glasbo kar na usb kljucu?
imho, se boljsa opcija. 16giga kljuc, manjsi je, direkt poknes v usb (vse digitalno, ni izgub), vse spila, pa se krmilis preko idriva

Samo mislim da nimam USB prikljucka oziroma ne vem kje je...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Radio Professional
The iPod interface is available as additional equipment. It integrates iPods via iDrive Controller, audio system and multifunction steering wheel. Artists and titles are displayed on and controlled via the BMW on-board monitor.

Na uradni strani maš vse napisan. Na uradnih servisih pa dobiš. Cena pa verjetno tam okoli 130€ (od oka).

Nazadnje urejeno:

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
saj ti je reku, orginal usb/ipod adpater si das vgradit (ne vem ce je to serijsko v novih bmwjih, mislim da ni). pac, nekaj stane. je pa vrjetno fajn. ipoda das potem na AUX vhod in spila, al pa prek usbja pa se mas pol na voljo krmiljenje preko idrivea. saj pravim, najbolj elegantno je pa kar met kak velik usb kljuc in ga pocit kar direkt v usb, ker pol odpadejo kabli pa ipod pa vse...

787867325_fbb9af9b8b_o.jpg

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Maš pr pri iPodih vse playliste itd, katerih na ključu nimaš.... razlika cene med iPod in USB konektorjem pa tud ne more bit prav velika.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
si pa na usb kljucu mape nardis. no ne vem, jaz osebno bi se raje za kljuc odlocil. kakor komu pase navsezadnje...
smile-1.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Hvala Wacko in Alex
zmaga.gif

Moram nekaj naredit v tej smeri, ker me jezijo CDji in DVDji, saj po nekem določenem času začne vse skupaj preskakovat... Ni pa mi jasno, sem zapeku nov CD, dal najbolj pocasno snemanje, in mi pesmi tam med 11 - 14 (od 16ih) preskakujejo. Kak je to mozno na novem CDju, zato moram vgradit ali USB ali iPod, da se rešim teh težav...

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
no, najboljse je res da gres na bmw in das vgradit, usb/ipod prikljucek je pa tak hkrati. pol je pa na tebi, al bos ipoda mel gor zvezanega al pa usb kljuc. jaz bi mel rajs slednje...

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
no, najboljse je res da gres na bmw in das vgradit, usb/ipod prikljucek je pa tak hkrati. pol je pa na tebi, al bos ipoda mel gor zvezanega al pa usb kljuc. jaz bi mel rajs slednje...

Bom naredu tak ja.. V tem primeru res ne rabim iPoda, saj če lahko pesmi predvajam iz iDriva če so na USB kljucu, mislim da je to dobra rešitev...

Hvala za pomoc
zmaga.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.098
139
63
okolica mesta
Sam imam tudi ipod v avtu in se nekako ne more primerjat z usb-jem, ker ne vidiš komadov. Mam pa avtoradio ki ima aux uhod in sm ga gor priklopil in je
zmaga.gif

sulcy

Pripravnik
11. jan 2008
75
0
6
Litija
Problem je radio. Meni Concert1 tudi ne kaže imen komadov, čeprav čungalunga vmesnik to podpira. Nabavil sem ga pa na Ebayu, za 80€. Ima režo za SD kartico, za USB ključ in aux vhod. Imajo pa tudi enake škatleice, le da imaš na voljo ali bluetooth vmesnik ali ipod kabel.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
men pa se zdi ipod le še ena škatla. Raje kupiš 8gb ali več kartico za gsm, pa ti preko bluetootha ali pa kabla streama na radio. Če ima radio to funkciujo, bo tudi utišal glasbo ob klicu in podobno, kot da bi na slušalke poslušal. Pa še nix ne rabiš priklapljati , ker je bluetooth.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.098
139
63
okolica mesta
Sam problem je, če imaš to, moreš radio skor do konca pojačat, da se kej vn sliš. Pri iPodu je zvok skoraj kot pri cd-ju
smirk-1.gif
Pač men tut kvaliteta zvoka pomen.

lp