Iphone ZDA

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Ok, kolegica gre v ZDA in bi kupila nekaj Iphonov(3GS 16GB).. Je res cena 599$(420€) v prepaid paketu? Kje se jih kupi? Rabis kaksen dokumet? Vem pa da so zaklenjeni in da ce so narejeni po 42. tednu moras vsakic na novo jailbreakati-odkleniti, vendar mi je 200€ pac 200€. Aja, folk na bolhi prodaja kao italijanske telefone po manj kot 600€ - kako je to mozno, ce je v Italiji 620€? LP

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Kot prvo... v USA jih ni možno kupiti po uradni poti (moraš biti državljan, oz. imeti aktivno AT&T razmerje... tudi če kupiš tistega brez vezave). Kot drugi... 599$ je cena brez davka (le-ta je odvisen še od zvezne države, v kateri ga kupiš)... potem pa seveda prištej še slovenski DDV, če te dobijo na carini. Aja... pa garancija velja le v USA (oz. še ta ne velja, če telefon nikoli ni bil uradno aktiviran).

Če že hočeš kupiti zaklenjenega, raje poglej hrvaške...

Kar se pa tiče Italijanskih pod 620 eur. Uradna cena je 599eur (619eur je cena s sim kartico). Potem so pa še taki, ki so ga lahko kupili brez davka in ga ceneje preprodajajo...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pa se to... iPhone 3GS, ki so narejeni po 42 tedni se NE da trajno odklenit... Jailbreak, ki je predpogoj za softverski odklep deluje le toliko casa, dokler iPhone ne ugasnes (ali ce se ugasne sam, ko mu recimo zmanjka baterije)... Po tem ga je ptorebno priklopit na racunalnik in ga "zbudutu s pomocjo programa BlackRa1n ... Ce nimamo racunalnika pri roki, je iPhone neuporaben...

Ce je to sprejemljivo in vredno razlike v ceni, mora presoditi vsak posameznik
smile-1.gif
...

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Ko sem v Miamiju v Appleovi štacuni spraševal za nakup iPhone-a, mi je prodajalec takoj dal vedeti, da ne bo šlo, ker nimam stalnega bivališča v US&A (aneks).
V ostalih štacunah kjer sem sprašeal so mi jih pa hoteli prodati kao pod pultom za 600$. Še neki dolarjev so hotl za odklep... :S
Tko da nč kej preveč računat na nakupe iPhone-a preko luže.