iPhone "pušča" podatke

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Na kakšen način lahko v iPhonu preverim, katera aplikacija odžira preveč mobilnih podatkov? Sicer ta fanovski polizdelek na srečo ni v moji lasti, je pa od moje punce in samo hiter vpogled v mobilno banko izven WiFi-ja jo je koštal kar 13 evrov v podatkih (računal sem cca 60 MB) - v domačem omrežju - trenutno je že na dobrih 100 €.
Pa kako izklopiš to reč, da so SMS-ji med dvema ifonoma zastonj, ker koristi podatke namesto pravih SMS, ki pa so dejansko zastonj?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Kakšen blesav paket pa ima, da nima nič podatkov?

Launch the Settings app, tap on Messages and slide the iMessage switch to the Off position.

When cellular data is off, apps use Wi-Fi for data. To see the cellular data usage for individual System Services, go to Settings, then tap Cellular or Mobile Data. Then scroll to the bottom of the screen and tap System Services

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ima dva giga vključeno, je pa en starejši paket, zato so dodatni MB po 21 centov. Dosedaj je to zadostovalo, ta mesec je pa poraba zaradi neznanih razlogov nenormalno popizdila. Saj pravim, mobilna banka običajno porabi nekaj 100 kB na sejo, mogoče en megabajt, prejle je pa šlo 13 evrov oz. 60 MB. Hvala, bomo preverili.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.365
2.739
113
Meni je pred leti sla poraba v stratosfero s podatki, proti 200 eur, so se mapa v ozadju nalagale.....grrr...in sem takrat raziskoval v smeri obljubljenih opozoril o nenavadni porabi. Sicer nisem prisel dalec, ampak mogoce vprasanje za tvojega operaterja.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Pa iphone ni kriv, če je "baba" nesposobna
grims-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
saj bom preveril gornje še sam. "Baba" pravi, da ifone po zgornjih navodilih kaže okoli gigabajta mobilnih podatkov, pri Telekomu pa so evidentirani trije. Je možno, da se kak program izogne skupnemu računanju podatkov?
Meni na androidu je dosedaj vedno kazalo zelo podobne cifre prenesenih podatkov kot so pa potem prišle na končnem računu za mobitel.

Podobno, samo kontra se je dogajalo na dopustu tako njej kot meni, ko so prišla SMS opozorila za prekoračitev roaminga preko 60 evrov in dva dni zatem blokada, nato pa se je izkazalo, da je bilo mobilnih podatkov za vsega 16 evrov.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Če greš na settings-> mobile data imaš najprej gor skupno statistiko, potem pa spodaj seznam aplikacij in koliko je katera porabila. Jaz sem si dal vse na off in potem samo določene vklopil.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Treba je preveriti tudi če ni vklopljena opcija "Wifi assist", saj kuri podatke tudi ko je povezan na wifi (če je slabši wifi sprejem).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
kje pa, je vseeno kar pametna punca, kar zna z računalniki - seveda če delajo tako kot bi morali.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
da se ji slučajno ne updejta telefon preko mobilnih.
Sem tudi že naletel na eno tako žensko:) Sicer zaljubljena v iphone, sam je pa večkrat na glas pizdila, da kako ji na začetku mesca že zmankalo podatkov:)
krivo je bilo posodabljanje.
z glave ne vem kje se to nastavi, ker tudi sam držim 1x na leto iphona v rokah.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Greš na settings->Mobile Data in na aplikacijo "App store". Tam pogledaš koliko ti je pokurilo, lahko pa tudi disablaš mobilne prenose.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Gledam statistiko mobilnih podatkov, in so cifre prevelike, ker je izbrano obdobje predolgo. Kako spremeniš Current period?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Jah, ne moreš (apple pa to). Lahko edino resetiraš in ti bo potem štelo od takrat naprej.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
iPhone sam s privzetimi nastavitvami (push mail, notificationi, imessage, ipd) pokuri cca 100 do 200Mb na mesec (to vključuje že malo brskanja po spletu). V višavo gredo podatki, če se uporabljajo aplikacije z veliko video vsebinam (youtube, tvin, tv2go, d3go, ipd), glasbe (apple music, google music, spotify, ipd) ali slikam (facebook, twitter, ipd). Potem imaš še možnost hotspota, ki lahko tudi precej kuri podatke. Pa preveri nastavitve, če dovoliš mobilne podatke za automatic downloads v app storu (music, apps, books, updates)... to lahko tudi veliko pokuri.

Jaz imam skupaj s streamanjem glasbe porabe cca. 1.5Gb na mesec... tako da bi pri normalni porabi morala 2Gb biti vrh glave... Sicer pa Telekom pošlje obvestilo, ko dosežeš 90% (ali nastavljen procent). Če to dosežeš prehitro, se gre stvari preverjat, predenj se presežejo zakupljene količine.

Meni je samo enkrat prenos podatkov ponorel na telefonu... pred leti je sync glasbene zbirke preko clouda prenašal preko mobilnih podatkov, čeprav sem imel izklopljeno.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pa ni kakega dodatnega programa, da bi preveril porabo podatkov za poljubno obdobje? To je imel že vanilla Android 4. Ker zaenkrat vidim samo porabo zadnjih 15 mesecev in težko vidim, kaj bi za skoraj 2 GB sekalo ven.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Je program ampak ti bo meril samo od inštalacije dalje.

Jaz sem recimo v 5 letih 2x dosegel mesečno mejo. Enkrat ko sem imel še 2Gb in zdaj 1x ko sem imel 5gb.

Da se ni kak otrok igral in kak youtube nažigal?