Iphone in abnormalni "battery drain"

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Živjo kolegi;

Za backup sem aktiviral 4s-ko in imam težavo, ker mi nenormalno hitro "poje" baterijo. V parih urah.
Location services so na off, background app na off, vse na off, pa še vedno nekaj "je" baterijo,
ios je 9.3.5.

Kakšna ideja ?

Hvala!

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Kako dolgo je že taka velika poraba baterije? Lahko, da je že baterija iztrošena?! Menjava je izjemno enostavna, cena nadomestne baterije pa drobiž. Za začetek pa zapri vse appe v ozadju in naredi restart telefona.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Problem je, ker imam Battery Usage in Battery Standby skoraj enak....Telefon pa "počiva".
Tudi, če je v Letalskem načinu....

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Če sta usage in standby časa ista, to pomeni, da naprava nikoli ne gre v low power mode (sleep). Večinoma je razlog za to kak app, ki neprestano teče v backgroundu in se je zaciklal (kak voip program, mail program, itd). Lahko je tudi HW okvara (glede nato, da se ti takoj sam prižge... stik na kakšnem gumbu ali kaj podobnega).

Naredi restore preko iTunes-a. Če se težava po clean restoru (ne nalagaj backupa) ne odpravi, potem je HW težava.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Restore prek itunes-a bil narejen, nič drugače....opažam pa, da mi ne dela svetlobni senzor; oz. ko ga aktiviram, gre display na minimum....
Je možno, da ima ta senzor tako veliko vlogo?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Nikoli. Opažam pa, da je konvektor dokaj zapackan. Lahko, da je kaj v stiku. Sedaj sem z 70% alkoholom in vato odeto na zobotrebec ščistil konektior. Bom videl, če bo kaj drugače.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Našel sem krivca težav. V mojem primeru je bil priključni konekor.
Poceni rešitev. Sedaj mi baterija zdrži cel dan uporabe.
Ql!