investiranje v makedonijo

tommas

Pripravnik
11. avg 2007
242
0
16
razviti zahod
V financah sem zasledil naslednje prednosti investiranja v makedonijo. Verjetno gre pričakovati večje donose za vlagatelje v njihova podjetja. Je že kdo kaj vložil, kako kaže...?

Zakaj investirati v Makedonijo?

Nizka davčna stopnja - 10 % od 2008
Nizek davek od dohodka - 10 % od 2008
Neobdavčeno reinvestiranje dobička
Odličen geostrateški položaj za vstop v sosednje regije
Konkurenčna delovna sila
Makroekonomska stabilnost (dvoodstotna inflacijska stopnja zadnjih pet let)
Dobra infrastruktura
Kandidatka za vstop v EU & NATO

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Tole pa tudi meni izgleda zelo zanimivo. Nisem še zasledil, res pa je, da se tudi nisem kaj dosti poglabljal, če obstajajo kakšne možnosti investiranja preko slovenskih BPH.

Kakšna pa je trenutno politična stabilnost Makedonije? Ima kdo kaj informacij o tem?

lp

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.934
113
v lokalni ostariji
hmmvedno globje v balkan a?

a srbija pa ni vec tako interesantna?

zanimivo vse skupaj... ceprav se bojim da BPH malo manjka prometa pa malo "lansirajo" takale informacije...

tommas

Pripravnik
11. avg 2007
242
0
16
razviti zahod
o srbiji je bilo slišati da so malo precenili vse skupaj. Nekaj časa nazaj je bilo govora o nekem območju v črni gori na katerem naj nebi bilo nekaj let davka na dobiček samo nevem kako uspešno je sedaj tisto območje.
To o investiranju v makedonijo naj bi bilo bolj podrobno predstavljeno na poslovni konferenci v portorožu.
Če kdo kaj ve pri kateri BPH je/bo možno investirati kaj v mak. naj zaupa še nam
smile-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.934
113
v lokalni ostariji
e vidis... tocno na to sem ciljal...

torej je serbia ze precenjena... si preprican da se niso "ukalkulirali" tudi za makedonio...

ni vse zlato kar se sveti...

tommas

Pripravnik
11. avg 2007
242
0
16
razviti zahod
srbija je več let strmo rastla zato je bila pred meseci precenjena in je padlo vse skupaj, bili so pa donosi tudi 100% in več tudi v skladih. Makedonija je sedaj še bolj na začetku verjetno še ni precenjena ampak enkrat gotovo bo in pred tistim trenutkom bo treba prodati vrednostne papirje. Moje mnenje je da bi moralo kakšno leto kar lepo rasti