Intersport bicikli

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Par kolegov kolesarskih znalcev mi strogo odsvetuje nakup kolesa v Intersportu ali Hervisu in priporočajo nakup izključno v kolesarskih trgovinah. Ker so v I in H slabši in iz slabših delov. Ampak ko pogledam spisek opreme ne izgledajo tako slabi
confused-1.gif

Katere so sploh dejansko slabe točke teh koles? Gonilke, zobniki, feltne, kaj hudiča? Se mi zdi da kolo "nakup leta" v Intersportu povsem zadostuje rekreativnemu kolesarju, ki se pelje 10x na sezono malo naokoli...

Or not?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Imam Nakamuro, kupil ene 5 let nazaj, pa je bil takrat med dražjimi tam. Zaenkrat še nisem imel večjih problemov.

Bratu pa recimo na nakamuri predira zračnico, mu jo je vse dokler ni feltne zamenjal.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Pr nekomu so hčerkam kupli neke low budget bicikle (ne vem v kateri trgovini). Bickli na pogled zgledajo solidni in v uporabi so 1x na mesec na max razdalji 5km. Torej vse skup nič.

Bicikl je težek, čudna ergonomija, prestave delajo bolj na srečo, šraufki več ne držijo tako kot bi morali, zavore so čudne....

Ati si je pa v hervisu kupil nek pocen bicikl pa je tut bolj mal jv uporabi, je pa on dost težek pa kolo še vedno skup stoji:) Ima pa čudno ergonomijo, bremze se mi zdi, da so mal tko tko, pa teža tut ni glih optimalna:)

Moje mnenje; če boš v hervis in podobnih dal malo več denarja in vzel neko treking kolo ne bi smelo bit težav. Za gorca, ki pa bo dosti v uporabi in po terenu za katerega naj bi bil namenjen pa ti tak nakup odsvetujem.

Na kolesu je lahko zanič vse, kar si naštel:) Čudni materiali, slabi ležaji... Vrjetno ne bi bil vesel, če bi te 2x dobil dež in 1x ga doma opral s šlaufom in bi ti kje začelo rjavet ali pa celo ležaji začeli zaj... Materjal felnte in gumice tudi ni mus, da se imata rada in ti lahko cvilijo. Če je slab materjal feltne se bo ta hitro zvila, sploh če si težji in voziš po slabši cesti. Prestave morda ne delujejo tekoče.
Stvari, ki grejo lahko narobe je velik, vendar so te odvisne od okoliščin.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
dobro so ti kolegi svetovali... in če imaš vsaj malo logike v glavi pozabi na hervis in podobno krš robo, ter pojdi v prave kolesarske trgovine.... jih je ko blata po dežju

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Problem koles, kupljenih v Hervisu, so šlampasti in zanič serviserji, ki jih skupaj sestavljajo. Sam sem že videl kolo "višjega cenovnega razreda" v Hervisu, kjer je idi.ot od serviserja narobe obrnil sprednjo vilico. Da o tem, da so menjalniki totalno "razštelani", zavore pa tudi, sploh ne govorimo.

Res pa v takih trgovinah ne pričakovat vrhunske robe. V glavnem so res sestavni deli low budget, edino sem in tja hočejo kupca očarati z XT zadnjim menjalnikom. Da o sprednjih vilicah, ki so običajno kakšna RST ali Suntour jajca s predpotopno tehnologijo elastomerov, sploh ne govorimo. In seveda diski, ki so le redko hidravlika, običajno so žični.
crazy1.gif
Torej, malo denarja, malo muzike, kot povsod v življenju. Ampak za po mestu in za v trgovino popolnoma ok kolesa, za resno vožnjo je pa to druga zgodba.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ma ja saj sem tudi že sam ugotovil... Intersport oglašuje za kolo okvir Alloy, prestave Deore in tako...ostalo kar kupci ne gledamo toliko je pa lowbudget in se zjebe 123..tako da ne, hvala.

Bom šel k Valyu in enega poceni gorca vzel, bo zih boljši. Vozil se bom itak malo.

kaj takega - Focus

ali kaj takega - Scott

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
dobro so ti kolegi svetovali... in če imaš vsaj malo logike v glavi pozabi na hervis in podobno krš robo, ter pojdi v prave kolesarske trgovine.... jih je ko blata po dežju

Ma tolk jih pa tudi ni
smile-1.gif

Na gorca grem zaradi debelih gum
wink-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
meni so se najbolj zamerili s cenami in ponujeno opremo
tisto skrito opremo (lagerji), obroči, fajfe,.... to je vse dol zanič, medtem ko se odzadaj sveti super duper vrhunski menjalnik od shimana pomožnosti XT
bonk.gif

in cene: ko so s 30% popustom še vseeno dražji od pravih kolesarskih trgovin
bonk.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Ma ja saj sem tudi že sam ugotovil... Intersport oglašuje za kolo okvir Alloy, prestave Deore in tako...ostalo kar kupci ne gledamo toliko je pa lowbudget in se zjebe 123..tako da ne, hvala.

Bom šel k Valyu in enega poceni gorca vzel, bo zih boljši. Vozil se bom itak malo.

kaj takega - Focus

ali kaj takega - Scott

za jajčkanje sem pa tja pa take fore,.... si kar Focusa kupi.

Scott je zelo precenjen (plačaš ime od česa nimaš nič...no razen pri prodaji se potem pozna)
aja... za kake scott fanatike: scott je dobro kolo (razen nekaterih okvirjev ki radi pokajo) ampak za ta denar se da dobit veliko boljše opremljeno kolo!

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
A Focus je pol boljši...grem ta teden en dan do Valya, da bom za prvomajske že dvokolesno mobilen
smile-1.gif

Sam mene se hitro kaj naštima, pol bom pa domov pripeljal kolo za jurja evrov..
evil.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
še tak malo za hec ti povem... tale valya zgleda kar draga trgovina
za primerjavo: brat je kupil focusa Medusa (večina grupe je deore) za nekih 400€

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
ma saj nimaš kaj falit
ti jim samo zagnjavi naj ti še gratis kaki števec za kilometre dajo... ali pa kaki 50% popust pri čokoladi khem mislim čeladi.
trgovci majo fore! izkoristi jih
grin1.gif

pri kakem privatniku boš prej kaj zraven dobil kot pa v kakem hervisu
evil.gif

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Kar se servisa tiče, je najbolje, da se osnovne stvari na kolesu, kot je nastavljanje zadnjega menjalnika in zavor, nauči nastavljati vsak uporabnik sam. Sem spada tudi menjava ali flikanje predrte zračnice. Za take stvari vozit kolo na servis je metanje denarja skozi okno. Tudi zajl in bovdnov, menjalnikov itd. ni noben problem zamenjati.

Sicer pa so kolesa Focus, Merida, Ghost, BH, itd., dobra kolesa in ni potrebe po poseganju po najdražjih znamkah. Čeprav je zanimivo, da 10 let nazaj Scott sploh ni bil pretirano cenjena znamka. Tja je v Sloveniji takrat sodil Cannondale, ki pa je v zadnjem času rahlo izgubil na ugledu. Pri nas so trenutno itak najbolj cenjene pri nas butične ameriške in angleške znamke (govorim za konkretne gorce), recimo Specialized, Santa Cruz, Orange, itd.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
o hvala hvala
smile-1.gif

no, moj Focus BlackForest je pravkar na servisu (generalka) in imam doma predračun.... ki bo z delom nekje okrog 300€
grims-1.gif

aja še nekaj.... prvi servis mora bit zastojn!!! po kakem 1 - 2 mescu
smile-1.gif

643067-Blackforest.jpg

Priponke

• 643067-Blackforest.jpg
    643067-Blackforest.jpg
    35,1 KB · Ogledi: 338
Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
skoraj vse
grin1.gif

prednjo gonilko z ležajem, zadnje zobnike (upam da je kaseta še dobra), koleščka v zadnjem avtomatu, vse zajle, prednje pakne na diskih (ene dobim zraven še za rezervo), verigo,..... mogoče sem še kaj pozabil
grin1.gif

aja... centriranje obeh feln
to je to se mi zdi

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
No, za takle servis je cena kar precej visoka. Zakaj pa menjaš gonilko? Gonilka sama je verjetno čisto ok, zato lahko menjaš samo sredinski ležaj in posamezne verižnike. Zadnja kaseta misliš verjetno zadnje verižnike, kaj ne? Če se že menja, se itak menja vse. In kaseta je samo drug izraz za vse verižnike skupaj, nekateri temu rečejo tudi zadnja piramida. Skratka, menjaš sprednje in zadnje verižnike ter verigo in sredinski ležaj. Koleščka v zadnjem menjalniku se menja le, če so izrabljena, sicer ni potrebe, pa še zelo poceni so. Še najlažje je do njih priti, če kje stakneš polomljen menjalnik in jih pobereš ven. Te robe imaš na netu kot trave. Ploščice tudi niso tako drage.

Skratka, moje skromno mnenje je, da te bo tvoj serviser kar konkretno olupil.
wink-1.gif

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Ma si ga pa res moral terati, da si zajle obrabil in so potrebne menjave.
grin1.gif

Drugače imajo pa tukaj kar široko izbiro, pa še "best price garancijo" imajo.