INTERNET SECURITY

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
kje kupiti kak dober INTERNET SECURITY tako do 20-30€ max?????

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V trgovini ni noben tak poceni, najcenejši je Bitdefender, pa še ta je če se ne motim okoli 60€.

Jaz sem na eBayu kupil serijsko za Norton Internet Security za 10€ ali nekaj takega za 3 PC-je in za 2 leti.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Potem pa pojdi na ebay, napiši norton internet security 2009, razporedi po ceni in tam okoli 10€ boš imel serijske za 3 pc-s za 2 years. Jaz sem kupil od enega iz irske, čez 2 min sem dobil serijsko.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
NOD stane 35 EUR za eno leto.
Symantec-a lahko vsak mesec naročim po 5 izvodov NFR (AV, Internet Security, 360), 1-year subscription, 3 PCs. Tako da imam to.
A obstaja kakšna zadeva, ki bi minimalno ali nič obremenjevala sistem (NOD32 je že bil tak) in imela real-time scanner?
Claim AV nima real-time scannerja, AVG in AVAST sta polomija (free verzija), tudi Norton navkljub minimalni porabi resourcev precej zabremza sistem... (on-line skeniranje...)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Problem je IBM T30 z P4 Mobile 2.0 GHz in 512 MB RAMa. Dokler je bil gor NOD32 je letelo (ker pa je ESET začel šteti koliko inštalacij je na eno licenco) sem ga zamenjal z AVG 8.5 free. Napaka, prenosnik se je vlekel kot kurja čreva. Sem ga deinštaliral in namestil Nortona gor (ne vem, a je Interent Security 2009) in ni veliko bolje... Na drugem takem prenosniku pa sem namestil namesto NODa Norton 360... Sedaj pa traja da odpre browser, naloži stran, se poveže preko WiFija... Skrtaka disaster...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zanimivo, jaz sem sprobal enih 5 različnih ko so prišle 2009 verzije ven in je bil najhitrejši sicer ZoneAlarm Suite, ampak nisem nikjer našel ugodne variante (nelegalne pa niso delovale). No na drugem mestu je bil Norton in sem ga kupil.

Je pa Norton 360 počasnejši od Internet Security, mogoče zaradi tuneupa in backupa.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Si probal Avira ? (free verzija, manjka mu samo ena komoponenta , mislim da firewall, drugače pa ima vse kot plačljiva).
Pa baje je hiter.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pa da tu vprašam: Kak je McAfee ? Je namreč priložen k enemu novemu PC, pa ne vem, če naj obdržim ali ne.

Se je že rušil, pa zahteval restart.. V prvih 5 ur uporabe novega PC.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Bil je med sprobanimi, delal je kar zadovoljivo hitro, ampak sem dobil not trojanca na eni warez strani (zanalašč sem sprobaval takšne strani) in ga nisem več testiral. Norton mi je zdaj v enem letu spustil mimo samo kak cookie (za vsak primer vsake toliko spustim skozi kak online scanner).

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.610
4.568
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
(ker pa je ESET začel šteti koliko inštalacij je na eno licenco)

Od kdaj to?!
sprasujem se.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne vem, zgolj domnevam po naslednjem:
-prijatelj je to imel na sumu. Kupil je enouporabniško verzijo NODa, ga registriral in pridobil username/pass za dostop do popravkov in licenčne programske opreme za DL. V domače omrežje (NAT) je namestil NODa z istim up. imenom in geslom na 5 PCjev. Po dobrem mesecu je na e-mail, s katerim je registriral NODa dobil e-mail, da naj takjoj uredi zadeve licenčno (dobil točno kolikokrat in koliko različnih PCjev se je posodobilo s tem up.imenom/geslom) ali pa mu bodo blokirali up. ime in geslo.
Domnevam, da se pri namestitvi NODa generira nek installation ID, kateri se potem pri posodabljanju pošlje na ESETov strežnik. Če je prevečkrat preveč različnih IDjev te opozorijo...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po moje preprosto preštejejo kolikokrat se je isti update prenesel na isto serijsko. Enkrat mogoče še dopustijo dodatno (recimo da prenos ni uspel), če pa se na eno serijsko prenese 100x isti update pa je že ''malo'' sumljivo.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Kaj pa Comodo Firewall + Antivirus 3.10.102363 ?
Menda je med boljšimi (čeprav je zastonj)..

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Bil je med sprobanimi, delal je kar zadovoljivo hitro, ampak sem dobil not trojanca na eni warez strani (zanalašč sem sprobaval takšne strani) in ga nisem več testiral.
To Avira ali McAfee ?