inštrukcije fizike

EdZed

Pripravnik
2. dec 2009
63
0
6
Živijo, za sina iščem inštruktorja fizike za 1. letnik tehnične gimnazije. Ali kdo pozna kakšnega iz Grosuplja ali bližnje okolice?
Za odgovore se vnaprej zahvaljujem.

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
Ma kake inštrukcije... To je samo podpiranje lenobe. Knjigo v roke pa gremo. Nejasnosti se razjasni s profesorjem in sošolci.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Ne moreš tko govort... enim se res ne sanja in se je preklemano težko sam naučit iz knjige.. če ti pa nekdo "po domače" pove kako in kaj je pa čisto druga zgodba

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
Osnovo je dobil v 7. in 8. razredu OŠ. V srednji šoli je pa zdej samo obračanje par formul in poznanje par izrekov, pa še to brez kakršnih integralov...

EdZed

Pripravnik
2. dec 2009
63
0
6
Se strinjam woowek samo kaj naj naredim, če je prej par mesecev zabušaval in mi govoril da to zna in ni problema (v OŠ res ni imel problemov), zdaj ko pa ima eno stekleno 2 in bi to rad popravil pa ne ve kje se ga drži glava saj je snovi za naučit malo morje.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Točno vem, kaj je problem
zmaga.gif

Sam v OŠ s fiziko nisem imel nobenih težav (premo enakomerno gibanje ima eno formulo in čao), v 1. letniku SŠ mi pa ob predavanjih pospešenega gibanja (smotan prfoks included) ni bilo nič jasno...
smile-1.gif

Rešil me je en sam list papirja, na katerega je inštruktor sošolki napisal vse formule, skupaj z ustreznimi grafi (kako narašča pot v času, pospešek itd.). Potem sem znal rešiti vse naloge
smile-1.gif

Skratka, če študij literature ne pomaga, res predlagam ali brihtnega sošolca/ko (odvisno koliko se pač že poznajo po pol leta) ali pa inštrukcije
zmaga.gif

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.608
88
48
Odlično je če ti kdo po domače pove. Tko da ni inštruktor podpiranje lenobe.

1. če je v redu ti bo razložil po domače
2. Nočeš porabit 8 ur da nekaj poštekaš, če pa ti lahko to nekdo, ki zna in ve kje so haklci razloži v 30 minutah

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik woowek pravi:
Ma kake inštrukcije... To je samo podpiranje lenobe. Knjigo v roke pa gremo. Nejasnosti se razjasni s profesorjem in sošolci.

Ne biti preveč brihten.
Cel študij sem se preživljal z inštrukcijami, zato vem kaj govorim.

Res je precej lenob in njim (oz. staršem) sem dal tudi vedeti, da podpirajo lenobo. Potem so taki, ki imajo učitelje, ki preprosto ne znajo razlagati oz. se ne potrudijo dovolj, da bi njihovo razlago razumeli tudi povprečni učenci - take je največje veselje inštruirati, saj si znanja želijo, le podal jim ga ni nihče.

Nekaj pa je takih, ki komaj zmorejo, oz. ne zmorejo sami. Taki naj se skupaj s straši vprašajo o smiselnosti vztrajanja ne prezahtevni smeri. Če gre samo za en predmet, potem ima smisel vztrajati, sicer...

@EdZed: sinu le priskrbite inštruktorja, a hkrati se z inštruktorjem vsakič(!) tudi pogovorite. Inštruktor, če je dober in ne hodi samo po lahek denar, vam bo povedal ali si vaš otrok sploh prizadeva.

Ko se boste izvlekli iz trenutne godlje, ostanite z inštruktorjem na zvezi od otroka pa zahtevajte, da vam pove takoj, ko ne bo mogel več slediti razlagi v šoli. V tem primeru takoj pokličite inštruktorja, da razloži sprotno snov...

Nazadnje urejeno:

EdZed

Pripravnik
2. dec 2009
63
0
6
Sem mu ga že priskrbel in sem tudi dogovorjen z inštruktorjem da mi pove kaj in kako. S sinom pa sva tudi že imela kar nekaj resnih pogovorov, da tako kot je bilo v OŠ ne gre več naprej - tam je malo kalkuliral in se učil toliko, da je bila 4 za več pa se mu ni ljubilo in na koncu je imel v spričevalu vse 4 (še sreča da na Vegovi ni bilo omejitev za tehnično gimnazijo)

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Okej, sicer tvojega sina ne poznam, ampak če je imel v zadnjem letniku OŠ same štirice, torej med njimi tudi fiziko, matematiko in kemijo, ma ni vrag, da se sam ne bi bil sposoben naučiti fizike za SŠ. Sam v OŠ nisem imel štirice nobenega izmed teh predmetov, vedno manj, ker so se mi ti naravoslovni predmeti enostavno zdeli težki in jih nisem razumel, oz. jih niti nisem poskušal razumeti. Potem sem se po ne vem kakšnem čudnem spletu okoliščin odločil za tehniško gimnazijo, kjer pa je fizika vsa 4 leta. Inštruktorja v SŠ nisem rabil nikoli, vse kar sem rabil je bila knjiga. Lepo sem vzel knjigo in bral ter poskušal snov razumeti. In je šlo.

Predlagam pa knjigo Rudolf Kladnik, Fizika. Če je to res pravi naslov, ne vem, sem pa prepričan da je avtor pravi. Skratka fizika za SŠ od Rudolfa Kladnika. Knjiga je odlična, snov preprosto razložena, z odličnimi ilustracijami Boža Kosa, ki je mimogrede (bil) tudi sam fizik, tako da ve kaj riše in imajo slike dejansko smisel.

Pa veliko uspeha!

Nazadnje urejeno:

EdZed

Pripravnik
2. dec 2009
63
0
6
Saj se res malo čudno sliši prej 4 zdaj pa problemi. Za situacijo sem tudi sam kriv ker sem ga prej kar naprej opominjal, spraševal in pomagal ter ga na ta način tudi razvadil. Letos pa sem ga pustil pri miru (namenoma) in čakal da izpolni svojo obljubo kako bo vse drugače.
Sicer pa vidim da se po obisku inštruktorja stvari pomikajo na boljše in da je spoznal da se "brez truda še čevelj ne obuje".
Za knjigo mu bom povedal pa si jo naj gre sposodit v knjižnico.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Ni potrebe, tista oranzna bukla, ki jo ima danasnja mularija je boljsa od Kladnika, ceprav tudi ta ni ravno slaba...