Instalacija Windows XP preko mreže

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na Toshibo M200 probam instalirat Windows XP, ker ni optičnega pogona delam preko mreže.

Zaženem setup (i386/WINNT), skopira mi vse datoteke na disk in na koncu napiše, da je ''MS-DOS part of setup completed'' in da je treba komp resetirat. OK, resetiram in napiše, da ni sistemskega diska.

Bootam spet preko mreže (BART), grem na C: in so gori vse datoteke, ki jih je windows skopiral (mapi $WIN_NT$.~BT in $WIN_NT$.~LS ter še nekaj fajlov na rootu), samo sistem se ne zažene.

Na vseh tutorialih, ki sem jih našel piše, da se setup po kopiranju normalno nadaljuje, nobenega reboota ni omenjenega
tongue-1.gif

A naj ročno skopiram celi XP CD na disk in zaženem setup?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
USB podpora ni ravno najboljša, podpira samo par USB CD-Romov, mojega LG-ja naprimer ni htelo.

Podpira sicer SD Card boot, ampak je kr zakomplicirano naredit boot sliko, ker je treba prav za ta prenosnik naredit poseben filesystem, zato sem se spravil to počet preko mreže.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sem skopiral celoten CD na disk in od tam zagnal instalacijo. Zgodilo pa se je enako - kopiral je datoteke na disk, na koncu napisal a je ''MS-DOS portion of setup completed'', sem ga moral resetirat in spet isto - no system disk
tongue-1.gif

Uporabljam pa Windows XP Tablet PC Edition, ki sem ga našel na TPB, kjer nihče ne piše o takšnih problemih.

Edit: Sem probal še s XP Pro verzijo, ki sigurno dela ok. Spet isto - reboot in potem Instert system disk...
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
NE vem, mogoče ideja,

če si najprej preko mreže bootal, bi moral mogoče potem nastavit boot na hard disk? ko te vpraša za reboot?

verjetno sem tak v temo brcnil.
smile-1.gif

Lp,

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nič ne pomaga. Če potegnem ven LAN kabel gre tako ali tako naprej na HDD, ampak tudi če nastavim HDD 1st Boot Device, je isto.

Bom zgleda moral disk v drug laptop dat in tam instalirat.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj ko bi naredil disk boot-abilen? DOS boot-abilen, če smo natančni.

SYS c: je ukaz.

Kak pa ti je ratalo BART zagnat? Preko mreže?

PS: Pa aktivna particija in te kvake tudi morajo bit. Če se zatakne, vprašaj.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne še. Zdaj sem vrgel gor Windows 7 - XP ne uspem dobit gor, Windows 7 pa
rolleyes-1.gif

Dam disk v drug laptop in instaliram XP, dam disk nazaj in ne pride niti do logota, samo črn ekran. Safe-boot se tudi ne premakne nikamor. Probam s Windows 7 enako foro, dam disk nazaj v Toshibo in blue screen (jap, tudi Win 7 ima zgleda blue screen), uspem prit do command prompt med recovery utilities in iz USB pekača zagnat Win 7 instalacijo ter na novo instalirat vse skupaj.

Zdaj pa se še odločam ali naj obdržim Windows 7 (ki mi nikakor ni všeč) ali naj probam še enkrat vse dol vrečt. Ker če ne bo zagrablo bom spet porabil 2 uri, da namestim Win 7
tongue-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
imaš mogoče dve particiji na disku? Meni se je enkrat zelo podobno dogajalo, ko sem inštaliral iz USB ključka.....

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Torej particija mora biti primarna, zaželjeno je, da je prva v particijski tabeli, ne škodi, če je prva tudi po fizični lokaciji in to takoj na začetku diska. Pol pa mora imeti še boot sektor in DOS fajle, kar se uredi z omenjenim SYS ukazom.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Je primarna in prva v tabeli, ampak sem pričakoval, da bo instalacija od XP poskrbela za boot sektor, kot to stori pri instalaciji preko CD-ja, ampak preko mreže očitno tega ne naredi.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
"pozabil" sem dodatne pogoje:
- particija mora biti do mikrometra taka, ko paše miki-joj_sem_občuljiv-softu
wink-1.gif

A se sploh boot-a z diska?

Možnosti sta dve:
- bootaš kot sicer in potem ročno poženeš drugi del setupa (obstaja nevarnost, da še vedno ne bo porihtal boot)
- najprej zrihtaš boot na disku, šele potem greš XP instalirat. S kakim DOS boot disket (pognano s CD-ja ali USB-ja) bi moralo it, prej zbriši particijsko tabelo)

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Delam zdaj na novo, sem bootal s BART-om. Ugotovil sem, da sem včeraj pozabil eno ''malenkost'' - aktivirat primarno particijo
bonk.gif

Sicer pa mi ni uspelo po ponovnem zagonu nadaljevat setupa, nobenega uporabnega exe fajla ni bilo, ena mapa na disku pa sploh ni bila dosegljiva - v mapi $WIN_NT$.~BT in $WIN_NT$.~LS sem lahko šel, bila pa je še ena s krajšim imenom, nekaj v stilu $BRL$.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No zdaj se je pa zagnal setup, ko sem aktiviral particijo. Sedaj bo treba samo še ugotovit kako bom dostopal med setupom do CD2, na katerem je Tablet PC Edition.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Uspelo
cheer.gif

Sicer mi ni uspelo prit do CD2 med instalacijo, upam da vseeno delujejo funkcije za Tablet PC.

Ima kdo idejo kako ''na silo'' spremenit CD key? Imam namreč nalepko za Tablet PC Edition, ampak ne prime. Sicer sem porihtal WGA s patchom, samo če že imam legalni ključ...