Instalacija centralnega ogrevanja na plin

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Cez poletje planiram fuknit podnajemnike ven pa si urediti stanovanje v stanovanjskem bloku in prva stvar, ki jo zelim urediti je centralno ogrevanje (okna sem ze zamenjal pred 2 letoma). Mi lahko kdo razlozi na kak nacin naj se tega lotim ter svetuje kakega mojstra oziroma samo plinsko pec?

Kolikor mi je znano moram najprej sanirati dimnik za kar naj bi bil odgovoren dimnikar (te storitve naj bi pri nas opravljal Dimko d.o.o.) pol naprej pa moram najti mojstra, ki mi bo zrisal nacrt. Skratka, odlocit se moram kako pec bi imel, kje in koliko radiatorjev bi postavil itd.

Fotr ma Junkers pec, pa enkrat sem mal surfal po netu pa je bil Junkers kar precej pohvaljen. Radiatorje verjetno kupim od mojstra, ki mi bo vse delal? So med mojstri velike razlike v ceni oziroma kakovosti izdelave (ker s plinom se ni lih za zajebavat)?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
jaz bi ti svetoval da poskušaš dobiti nekoga ki ti bo naredl vse - torej od svetovanja do dejanske postavitve. Ker če kaj ne štima veš koga za krogeljc prijeti. ..ker drugače se vsi samo drug na drugega zgovarjajao.

Načeloma ti lahko vse dela centralnar...le vprašanje je ali lahko on tudi zadevo sprojektira..ker pri plinu mislim da zadeve niso ravno 'na počez'.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Nama ravno zdaj napeljujejo centralno. Preko znancev sva vzela strojne instalacije Bučar iz Logatca. Naredili nama bodo komplet centralno (v eni kopalnici še talno gretje), vodovodne instalacije in odzračevanje (vse od nule). Zraven so všteti tudi radiatorji, termostati, ves materialn...uglavnem kompletno vse razen peči. V predračunu so všteti še wc, kotliček, umivalnik,..samo to bova še videla, če ne bova to posebej kupila (umivalnik). Ampak za vse skupaj dve nadstropji (zgoraj mansarda) cca. vsak štuk 80 m2 sva dobila predračun za 7400 EUR, s 15% popusta naju bo prišlo okrog tisočaka evrov manj.

Do sedaj so speljali vse kar je potrebno po tleh (da lahko začneva tlake delat) in dela potekajo ok.

IAmLost

Pripravnik
3. sep 2007
87
0
6
Vprašanje, ali gre za večstanovanjsko stavbo z obstoječim sistemom centralne? v tem primeru mislim da se etažni lastnik ne more izločit iz sistema.
confused-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Cel blok ima speljano plinsko napeljavo do vrat potem se pa vsak etazni lastnik odloci a bo imel plinsko ogrevanje al ne. Jaz sem se odlocil, da se ne bom grel na elektriko ampak si bom vgradil plinsko ogrevanje. Glede na to da ste v bolj slabo pomoc sem posurfal sam in poslal povprasevanja na tistih par, ki celo ima svojo stran (predvidevam da majo zaradi tega tut kaj drazje cene)
smile-1.gif

Skratka poslal sem na Loren line, Emv ter BB instalacije. Prva dva sta me ze kontaktirala pa se bom poskusil dogovoriti za brezplacni ogled. Ce se kdo pozna kakega kakovostnega izvajalca... speak up
smile-1.gif

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Nam je na Prulah rihtu napeljavo serviser iz Polhoveg aGradca. Je bil relativno ugoden, pa tudi korektno je opravil delo. Zdele se ne spomnim imena, lahko pa posredujem GSM.