Inšpektorjev poziv

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Takole je: na eni parceli je ostal kup, sicer manjši, gradbenega materiala. V glavnem gre za opeko in nekaj salonitk. Kot je v navadi v naši lepi državi, se sosedje zelo radi vtikajo v zadeve, ki se jih ne tičejo in moj sosed je podal prijavo k pristojni inšpekciji o odloženem materialu. Ta me je pozvala naj zadevo v dolčen času saniram. Akcija je seveda stekla: salonitke in material je bil odložen na lokalni deponiji, kjer sem za salonitke dobil potrdilo o oddaji, za cigl pa pač ne. Vprašanje je zdaj, predvsem za tiste, ki so imeli podoben primer, kako bo postopek tekel naprej.? Je dovolj, da pošljem inšpekciji potrdilo o oddaji materiala in podobno ali pa se moram udeležiti pogovora na datum, ki ga predlaga organ. Tako malo me firbec matra, kaj me čaka.

lp

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Kaj se sploh sekiraš za papirje? Samo javi jim, da si pospravil pač.

trobla

Pripravnik
28. dec 2014
206
17
18
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Kako veš, da te je sosed? Kaj pa če te je kdo drug?
Bo kaj spremenilo, če ga je kdo drug in ne sosed?
bonk.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Samo sporoči jim da si odstranil kup. Če se hočejo prepričat itak vejo kam priti. Ne rabiš nobenih dokazil - razen stanje na parceli.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ta čas bi lahko poklical na inšpekcijo in jih to isto vprašal. Pa odgovor bi dobil 100% točen. Tukaj boš pa bral "ugibanja"

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Takole je: na eni parceli je ostal kup, sicer manjši, gradbenega materiala. V glavnem gre za opeko in nekaj salonitk. Kot je v navadi v naši lepi državi, se sosedje zelo radi vtikajo v zadeve, ki se jih ne tičejo in moj sosed je podal prijavo k pristojni inšpekciji o odloženem materialu. Ta me je pozvala naj zadevo v dolčen času saniram. Akcija je seveda stekla: salonitke in material je bil odložen na lokalni deponiji, kjer sem za salonitke dobil potrdilo o oddaji, za cigl pa pač ne. Vprašanje je zdaj, predvsem za tiste, ki so imeli podoben primer, kako bo postopek tekel naprej.? Je dovolj, da pošljem inšpekciji potrdilo o oddaji materiala in podobno ali pa se moram udeležiti pogovora na datum, ki ga predlaga organ. Tako malo me firbec matra, kaj me čaka.

lp
Inšpektorja pokliči, povej da si zadevo saniral.

potem pa ga vprašaj, če je pri sebi odprl spis (z drugimi besedami če je uvedel inšpekcijski postopek).

Če je odgovor da, potem zahtevaj oz. prosi da ti posreduje zapisnik o ustavitvi postopka.

Če je odgovor ne, potem tega dokumenta ne rabiš.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.324
7.350
113
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Citat:
Uporabnik ergo pravi:

lp
Inšpektorja pokliči, povej da si zadevo saniral.

potem pa ga vprašaj, če je pri sebi odprl spis (z drugimi besedami če je uvedel inšpekcijski postopek).

Če je odgovor da, potem zahtevaj oz. prosi da ti posreduje zapisnik o ustavitvi postopka.

Če je odgovor ne, potem tega dokumenta ne rabiš.
In ce si ziher da je bil sosed, pocakaj da gre na morje, ko ga ne bo pa mu na dovoz skipaj dva 4 aksarja rusevin.

Pa naj uziva ce mu je gradbeni odpad tok vsec.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Mislim da so krive salonitke, za odložen gradbeni materijal če ne vsebuje nevarnih snovi-v tem primeru salonitke-- te inšpekcija ne bo preganjala, sam gradbeni materijal je lahko na tvojem zemljišču.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Denis pravi:
haha apollo kaj si kaj pil?
evil.gif

grin1.gif
morda tako izgleda, ampak jaz bi tudi tako naredil.
Če se greš pa po pravno formalni liniji itd ... bo pa zadeva malce daljša in precej prisklednikov bo obenem zaslužilo
rolleyes-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.626
3.082
113
v lokalni ostariji
razmišljam o poslovni ideji: dobava in vgradnja maščevalnega paketa... "mali maščevalec" = tamiæ z odpadnim materialom "veliki maščevalec"=4 akser s odpadnim gradbenim materialom "peklenski mašæevalec"=kamion mešano gradbeni odpad in mulj iz čistilne naprave (poleg tega da smrdi je hudič fuuul lepljiv, težak...)

smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.324
7.350
113
Ksz

Evo nakljucja - danes moja najde na dvoriscu karton z napisom: "Spostovani!

Mislimo, da je prisel skrajni cas za strizenje !vase zive meje!

Sledi inspekcija!

Stanovalci ulice."

Zdej stvar bi bila zabavna ce ne bi ta mesec naredil 60 nadur in da enostavno nimam casa. In zdej gre za princip, da mi noben ne bo sral kdaj bom lastno zivo mejo strigel. Dve leti nazaj sem imel ob meji drva zlozena in mi je en sosed povedal, da ena stara krava okoli hodi tezit ce bi zbrali podpise da na lastnem dvoriscu ne smem imeti drv. Aja do mene to babse nikoli ni prislo, zivi pa v hisi cca 150m naprej po ulici. Razmisljam da bi pozagal zivo mejo pred njeno bajto in ji pustil listek da naslednji teden bom pa se svojo.

Pa kaj spila narodu v 3PM?!

Sem pripel fotko. Ce ima kdo kako mati/teto/znanko in sumi da bi lahko bila ona (LJ sneberje) ji naj pove da sem s 4 aksarjem resno mislil.

Priponke

• 2435668-image.jpeg
    83,2 KB · Ogledi: 120

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.031
3.702
113
Saj se lepo vidi, da gre za delo ene osebe. "O" pri "mislimo" je bil naknadno dodan. Da kupa popravkov slovničnih napak v tem kratkem zapisu niti ne omenjam.

Nazadnje urejeno: