Od inšpektorata RS sem dobil obvestilo, da se izjavim o dejstvu oziroma okoliščinah prekrška katerega naj bi storil, ker nisem v treh dneh od dneva naselitve, prijavil začasno prebivališče.
Neprijavljeno bivanje naj bi pred par meseci ugotovil policist. Skozi vhodna vrata privatne hiše je vstopil, vendar naprej ni šel
Za začetek neprijavljenega bivanja navaja oktober 2010, oziroma datum začetka najemne pogodbe za stanovanje, katere mu nisem pokazal.
Za prekršek grozijo z globo od 400 do 1200 €. Za zaključek piše, da lahko predlagam plačilo na obroke.
Začetek najemna pogodba ne pomeni avtomatično začetka bivanja.
Selitev sem opravil pol leta pozneje, in takrat prijavil bivališče na občini. Do selitve sem se vsak dan vozil na faks na predavanja iz druge občine.
Parkrat tedensko sam preverjal stanje v hiši (takrat je prišel policist)
Inšpektorat pa se sklicuje na različne datume v najemni pogodbi, in prijavi prebivališča na občini.
Na podlagi česa je policist ugotavljal bivanje v hiši.
Na hodniku pred stopniščem tega res ne more sklepati.
Pa še o postopku policista.
Bil je samo eden, v obvestilu piše "ugotovljeno od strani policistov"
Skozi ograjeno dvorišče in v hišo, je vstopil brez dovoljenja.
Ni se predstavil.
Zapisnika ni pisal. Po novem jih pišejo na postaji
Neprijavljeno bivanje naj bi pred par meseci ugotovil policist. Skozi vhodna vrata privatne hiše je vstopil, vendar naprej ni šel
Za začetek neprijavljenega bivanja navaja oktober 2010, oziroma datum začetka najemne pogodbe za stanovanje, katere mu nisem pokazal.
Za prekršek grozijo z globo od 400 do 1200 €. Za zaključek piše, da lahko predlagam plačilo na obroke.
Začetek najemna pogodba ne pomeni avtomatično začetka bivanja.
Selitev sem opravil pol leta pozneje, in takrat prijavil bivališče na občini. Do selitve sem se vsak dan vozil na faks na predavanja iz druge občine.
Parkrat tedensko sam preverjal stanje v hiši (takrat je prišel policist)
Inšpektorat pa se sklicuje na različne datume v najemni pogodbi, in prijavi prebivališča na občini.
Na podlagi česa je policist ugotavljal bivanje v hiši.
Pa še o postopku policista.
Bil je samo eden, v obvestilu piše "ugotovljeno od strani policistov"
Skozi ograjeno dvorišče in v hišo, je vstopil brez dovoljenja.
Ni se predstavil.
Zapisnika ni pisal. Po novem jih pišejo na postaji