Injektiranje okoli cele hiše - hidroizolacija

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Ima kdo izkušnje z tem načinom hidroizolacije ko se na višini temelja/plate navrta hišo in uporabi neko kemijo da se prepreči dvig vlage? Torej se cel zgornji del hiše "loči" od temelja.
Poznam žaganje in vstavljanje izolacije samo je v tem primeru več "svinjarije" in je malo težje živet notri ta čas.

Hiša je stara in stoji na barju tako da samo drenaža in izotekt po zunanjem delu temelja ne bosta dosegla pravega učinka (voda nima kam odtekat ker je že po par deset cm kopanja vse pod vodo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.965
113
pri taščici
Pri 100 let stari hiši bi tudi jaz razmislil o rušenju. Oziroma prodaš nekomu ki ga vlaga ne moti, ti pa sezidas na novo na skali namesto na barju.
Razen če ima kakšno sentimentalno vrednost ta hiša za tebe in svojce.
Če hiša ni dvignjena od terena, potem ti ne bom dal nasveta. Že drugje preveč nakladam.

Nazadnje urejeno:

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Injektiranje okoli hiše je smiselno (v določenem obsegu) kvečjemu za statično urejanje temeljnih tal (npr. Uretek). Za reševanje vlage pa je bolj primerno hidrofobiranje. Nisem strokovnjak za te zadeve, se pa pozanimaj v tej smeri (TKK, Kema, Rofix,..).

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Jaz sem to izvedel na 100 let stari hiši in je bolje, ni pa star rešena. S tem da smo naredili vse na novo razen zidov (tlaki, ometi, okna, izolacija, fasada...). Če je hiša pila vlago 100 let, ne spraviš tega kar naenkrat ven.
Ča imaš možnost, podri in zgradi na novo. Tako so meni predlagali in so imeli prav. Tega ne bi delal še enkrat!

O izvajalcu pa lahko dobiš info na privat sporočilih.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
No sej izraz injektiranje mogoče ni bil pravi, pač mišljeno je da se hiša navrta v višini tlaka in se napolni izvrtine s kemijo ki zapolnijo vse pore in se s tem prekine kapilarni vlek vlage. Dela to kar nekaj izvajalcev, imel tudi enega na ogledu in realno imam vse skupaj z sanacijo notranjih ometov narejeno za nekih 5000eu. V hiši živimo in ni kar tako podirat zadeve ali pa se odselit kot se nekaterim zdi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.965
113
pri taščici
Parcela ali zakonodaja ne omogoča da narediš zraven nove hiše?
Je pa res, če greš nekam za eno leto v najem potem te že najemnina stane lep znesek. Ajd pol leta.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Ma ni variante, pa 50.000 pufa da se dela novo hišo, no go.
Če bi že bila to opcija bi se rušilo do temelja, naredilo montažno hišo čez poletje in akcija. Ampak to pač ni opcija, ne gremo se pufat v teh časih. Raje bi slišal še kakšno izkušnjo obnove. V dveh prostorih imam nekaj časa mir ker sem stolkel dol omet in dal sušilnega (nekaj upanja je
smile-1.gif
)
Zato nekako upam da bi na ta način vsaj 90% rešil problem (glede na to da imajo še nekatere novogradnje probleme se mi zdi to zadovoljiva cifra)

Pozna kdo tega izvajalca http://www.mehle.si/tehnologija.htm

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
No sej izraz injektiranje mogoče ni bil pravi, pač mišljeno je da se hiša navrta v višini tlaka in se napolni izvrtine s kemijo ki zapolnijo vse pore in se s tem prekine kapilarni vlek vlage. Dela to kar nekaj izvajalcev, imel tudi enega na ogledu in realno imam vse skupaj z sanacijo notranjih ometov narejeno za nekih 5000eu. V hiši živimo in ni kar tako podirat zadeve ali pa se odselit kot se nekaterim zdi.

Za 5000 poskusis. Sam sicer dvomim, pa tut cena je nizka.
Bi pa poskusil in to kot zajebana stranka.

Vec izvajalcev. Papir. % vlage pred in po. Cena posega. Garancija. Obdobje meritev.

Na kratko
Gospod to bo 70% manj vlage, 100% vam garantiram. V treh mesecih, boste videli. Cena 5000.

Hvala, 1000 dam zdej, 1000 ko koncate in 3000 v 8 dneh po meritvah. Ce bo uspeh do 60 ali manj % vlage je prvih 2000 vse kar vidite, ce pa bo manj kot 40% uspeh pa vrneta tudi prva 2000. In k zacne cvilit ponudis za uspeh 4 namesto 3k.

Takoj odpadejo vsi nakladaci in postane jasno kaj omogoca tehnologija, kemija in kaj je lari fari.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Hehe veš kako je ko sem dvema izvajalcema omenil garancijo pa pisno na papirju... "ja veste mi garantiramo na vgrajen material" in na naše produkte, samo vsaka hiša je drugačna..."

Po ogledu tegale videa me resno ima da se lotim sam, imam na voljo vse orodje http://youtu.be/MEW5JDH3d_0

Drugače pa najcenejšo ponudbo imam 50eu za dolžinski meter hiše (vrtanje in kemija), imam pa 35m dolžine, kar v teoriji nanese 1750eu pa recmo 2000. Potem pa mene čaka obnova cokla in notranjih ometov.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.636
727
113
brez detaljov nisi nič naredil

hidroizolacija tlakov je?
kako boš rešil spoj tlak/stena

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Meni so poleg suspenzije, ki so jo natakali v zid skozi luknje na ca 10 cm razdalje, tudi navrtali zid na ca 30 cm do višine 1 m in injektirali nekakšno fino cementno maso za ojačitev zidu. Tako da si ne predstavljam da bi živel v takem okolju. Ne vem pa kako hudo je pri tebi zid vlažen. Mi smo se takrat začasno izselili. Pri meni je bil problem da je hiša dvoetažna in zgornji sosed ni bil za to da se ruši in s tem sem bil prisiljen v takšno investicijo.
Če bi dobil to suspenzijo za zamašitev kapilarne vlage, bi si koneckoncev lahko to naredil sam! Vprašaj na podjetje Sika ali kakega gradbenika ki to ve. Tisti ki se s temi posegi ukvarja pa ti ne bo hotel povedat.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Vprašanje: ali niso pred leti na veliko propagirali sistem 'žaganja', ob istočasnem polnjenju z maso, vseh zunanjih in po potrebi še kakšne notranje stene hiše?
Ko smo se vselili v sedanjo hišo je bila vlaga na enem delu kar problematična in takrat (pred 20 leti) sem se nekoliko bolj zanimal za te zadeve. informator na sejmu v Celju mi je dejal, da to lahko počnejo tudi, če je hiša že vseljena.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.090
113
v lokalni ostariji
garancije na tole ti da ali nategun ali pa nekdo ki pojma nima.

ker dejansko težko boš to uredil za 100%....

ruši, (rušim hiše po ugodnih cenah)potem pa gas novo...

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Ta varianta me bolj prepriča, kot tvoja.
Če te tekočine niso predrage, bi se na tvojem mestu lotil zadeve.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Hidroizolacija notranjih tlakov je, v zunanjih stenah se je našlo neke kose izloacije (naj bi bila dahpapa pred 20-30 leti vstavljena v steno - rezana stena) Povezavo iz tlaka na to dahpapo se je naredilo s smolo (sva s fotrom kuhala in zalivala okoli in okoli)

Sej mislim da prov brezupno ni, živimo v obnovljenem delu 15 let in v tem času je začel odpadati omet v dveh vogalih (kjer je zunaj speljan žleb v tla in sumim da lepo zaliva hišo - se bo rešilo) in na severni steni do višine 50cm (sem tolkel dol omet in se vidi sol po ceglih do te višine, naprej pa sem že težje omet spravil dol in je bilo bolj suho)

Tista masa ki jo uparbljajo v mojem videu me pride 600eu za celo hišo, všeč mi je ker ne rabim nobenih specialnih orodij.
Laično mislim da bi s tem in sanacijo ometov z sušilnimi rešil zadevo za naslednjih 20 let (glede na to kako dolgo je bil sedaj mir)

Hiše se podiralo sigurno ne bo, če bi se že pufal se raje odselim
smile-1.gif