indukcijska plošča Electrolux

koklja

Zelenc'
3. jan 2008
1
0
1
Ojla!

Kupujem indukcijsko in bolj kot iščem, veš vprašanj se mi poraja.
Trenutno gledam indukcijsko od Electroluxa model:EHD 60020P ( ga )
Jo Ima kdo že v uporabi oz. o njej ve kaj več? In sicer me zanima:
- minimalni premer, do katere še "prime" indukcija,
- koliko stopenj ima - samo 9, ali ima tudi možnost polovičnih stopenj,
- koliko je dejansko glasna,
- vsi ostali + in -

Informacije uporabnikov so vedno najboljše...
zmaga.gif



Hvala!!
 

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Mi imamo Boschovo, 2 IN + 2 običajne.

Stopnje so do 9, po 1 stopnjo, in še power booster.

Na slednji stopnji segrejo vodo občutno hitreje kot plin.
Sliši se sicer indukcija, a ni prehudo.

Velikost posode ni važna, tudi na veliki plošči dela majhna đezva. Večinoma mora biti posoda namenjena IN, dela pa tudi, če imaš srečo, čisto navadna plehnata posoda.

Skratka, mi smo pozitivno presenečeni in ni nam žal.
 

pisatelj

Pripravnik
14. nov 2007
172
0
16
Pr nas imamo gorenjevo, isto 2x indukcija + 2x navadna. Morm rect da smo komaj preprical mamo da ne rabi plina in da je indukcija enakovredna ce ne boljsa od plina. Ko ga je koncno dobila in stestirala je bla pozitivno presenecena. Indukcija resnicno hitreje zavre vodo kot pa plin. Poleg tega pa nimas nobenih izgub, ker ne gre toplota nc mimo posode.

Deluje pa vsaka posoda, na katero se ti prime magnet. Ce ne postavis prave posode gor, ti plata sama javi napako in se izkljuci.

Stopnje so od 1 do 9 in pa se neka turbo opcija je. Najbolj kul mi pa zgleda ker lahko na indukcijsko plato postavis papirnato brisacko in gor postavis posodo. S tem zascitis plato da se ne praska. Brez skrbi vzgalo se ne bo.

V mojmu stanovanju bo za gotovo tudi plata z indukcijo.
 

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Imam indukcijo Electrolux 2+2. Najmanši premer piše, da je 10cm. Ampak prime tudi kak cm manjši piskerček. Glasna ni. Stopenj je 9 in mislim da vmesne niti niso potrebne, vsaj do zdaj jih nisem rabil.
 

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Jaz pa mojih nazalost nisem mogel prepricati za indukcijsko plosco in tako imamo 2 navadne, kar pa mori. Plin je jebeštrga ker ga je treba vzdrzevat/menjat
smile-1.gif
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mene pa zanima, če vas ne moti glupo upravljanje teh plošč? Ta bip bip biiiiiiiippp drkanje tačpedov men gre takozelo na živce, da neb nikol mel, sem pač ITjevc in se mi zdi to en velk -.

So pa alternative...Siemens ma TouchSlider, mora imet S v artiklu in Neff ma TwistPad (mora bit TIT).

Sicer pa jaz še nisem 100% za indukcijo....sem tako navajen na plin da...
cry12bpy.gif
Bom pa v roku 3 mescev kupil 2 plošči eno za mati in eno zase.
 

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Upravljanje me glih ne moti, ker tako poredko menjaš stopnjo, da res ni moteče. Bi pa verjetno lahko bilo tudi bolj enostavno. Touchslider bi bilo zanimivo probat, lahk bi pa blo kr mehansko upravljanje, samo bi verjetno malo "češko" zgledalo.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
TS od Siemensa je res optimalna rešitev, skoraj brez minusa... nimajo TS plat pod širino 70cm, jaz bi pa 60.
cry12bpy.gif


NeffPointTwist.jpg


To je ubistvu mehanska rešitev...za izbiro polja pahneš ta kos železa v smeri polja in vrtiš za izbiro stopnje. Ta mali pak držijo na površini magneti, če ga odstraniš se plošča sklopi. Dobra rešitev, sicer ima minuse ampak še skoz bolš ko bip bip biiiippp.
stupid-1.gif


PS. Tudi do željene stopnje je treba pridet.
17758-icon_confused.gif
 

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Doma imam Electrolux 2 indukcija + 2 navadna (moram rečt da me BIP prav nič ne moti).
Zaenkrat ni nobenih problemov (trk-trk po lesu). Najbolj se mi dopade, da se stvar takoj "izklopi", da ni
še pol ure po izklopu plošča topla. Prej smo imeli doma plin in ga prav nič ne pogrešam.
Dobro je tudi, če kuhaš kakšno juho (pa pozabiš nanjo) in vodo zavreje, se vse avtomatsko izklopi.
Ko se enkrat navadiš na indukcijo, je po moje težko menjat nazaj na plin.
 

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Kaj je sedaj s temi indukcijami?

Že sva se nekako odločila za 4 indukcijske(Bosch), pa te spet nekdo prepričuje, da rajši vzami 2+2.

Baje je za posodo tak problem.

Sem pa brat prosil, da zavre isto količino vode v isti posodi.
Rezultat:
indukcija 1min40sek
steklo. 7min35sek in to z nekim turbom.

Kako sedaj 4ind. ali 2+2?



Lp
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Izbira je samo med ali 100% indukcijo al 100% plin.

Steklokeramične so tako sfaljen izdelek, da jih je rešil samo marketing. Jaz veliko kuham in mi niti na pamet ne pade nakup, tudi če imam na izbiro samo plin in spremljajoče plinske bombe.

Plin je lahko tako hiter/močan kot indukcija, vendar so to že bolj profi zadeve, kjer se pa seveda uporablja samo plin in nič drugega....tudi indukcija ne.

Pri hitrostih pa ni take razlike, kot si napisal.
 

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Jaz bi ti priporočal vzet 2+2, ker se najde več kot kakšna posoda, ki
ne "prime" na indukcijo.
Npr. dobra kava (tipo italijanska), se skuha v MOKA CAFFETIERI iz aluminija. Če ne
bi vzel 2+2 bi se lahko slikal.
 

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Odvisno kako posodo že imaš doma. Če se magnet prime na dno, potem je dobra za indukcijo. Če pa kupuješ novo posodo, pa je po moje res brezveze zdaj kupovat 2+2. Pač odvisno koliko nameravaš odštet za kuhališče. Jaz imam 2+2, ker imam nekak dovolj 2 indukcijski kuhališči (pač nisem nonstop v kuhinji). Tudi steklokeramično kuhališče se da še uporabit, s tem da posodo in kar je v njej mogoče prej zagreješ na indukciji in potem prestaviš na steklo, če rabiš veliko indukcijo za kaj drugega.
 

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
288
33
28
Jaz priporočam 4 indukcijo. Pred šestimi leti sem bil jaz v enaki situaciji, nova kuhinja, še nobene posode, v načrtih pa smo imeli plin. Potem so nama pa v salonu kjer sva kupila kuhinjo svetovali indukcijo, ki je bila takrat še precej eksotična zadeva. In sva se odločila zanjo, pa še eno omarico sva pridobila, ker ni treba imeti bombe v kuhinji. Kar se hitrosti tiče ni primerjave s plinom, je manj svinjarije in še to lažje očistiš.

Kar se posode tiče, je takrat bila kar kriza, Tefal je komaj začel delati teflonske ponve za indukcijo, drugega pa skorajda ni bilo na voljo. Razen dobrih starih emajliranih piskrov od EMO Celje. Se spomnim, da sem takrat hodil po trgovinah z magnetom in probaval vse možne piskre.

Edina stvar kjer se plin obnese bolje od indukcije je priprava jedi v voku. Razen če bi si za to omislil super drago ploščo za vok od Kiperbuscha ...
stupid-1.gif
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:

indukcija 1min40sek
steklo. 7min35sek in to z nekim turbom.

tole ne verjamem da bo držalo! Mogoče indukcija napram starim el. platam?

Osebno bi ti svetoval 2 +2, ker če res nimaš popolne zbirke navadnih kovinskih loncev potem rabiš ob nabavi indukcije zamenjati še njih.

Z indukcijo ne bo poraba energije nič manjša, le indukdija ob vklopu celotno moč usmeri v čim prejšnje doseganje željene temeprature.....edina razlika v porabi se lahko potem šteje v tem, da ker navadna dlje segreva, se ob tem več energije zgubi v prazno preko lonca.
 

tony

Guru
23. jul 2007
9.677
1.488
113
Klinc, pa vržeš stran nekaj posode in imaš mir. Indukcija all the way
cheer.gif