Gre za nove elektro inštalacije. Danes sem poskušal zvezati križna in menjalna stikala, katera so povezana s 5x1,5mm2 kabli in ugotovim, da mi zraven faze fazenprifer brli nežno tudi na drugi žici. Skoraj sem popizdil in preklel vse po vrsti, ker sem bil ziher, da novi kabel nekje prebija.
Pustim vse skupaj in se spravim vezat druge zadeve v mansardo. Spet enak pojav, zraven faze mi nežno sveti še ena žica na 5x1,5mm2 kablu. Spet nič jasno.
Se sekiram že celo popoldne, prepričan da je bil celi kolut novega kabla defekten, nakar po googlanju opazim, da bi lahko šlo za tako imenovano inducirano napetost, ki se pojavi pri večih žicah oz. kablih.
Kako bi to sam preveril po neki trotlziher metodi?
Pustim vse skupaj in se spravim vezat druge zadeve v mansardo. Spet enak pojav, zraven faze mi nežno sveti še ena žica na 5x1,5mm2 kablu. Spet nič jasno.
Se sekiram že celo popoldne, prepričan da je bil celi kolut novega kabla defekten, nakar po googlanju opazim, da bi lahko šlo za tako imenovano inducirano napetost, ki se pojavi pri večih žicah oz. kablih.
Kako bi to sam preveril po neki trotlziher metodi?