Indigo otroci

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Dragi alter starši in drugi, ki imate o tem morda izdelano mnenje - ali kaj date na to teorijo indigo otrok?

Je kaj na tem, imajo res posebne potrebe ter zahtevajo drugačne prijeme pri vzgoji?

Ali se vam pa morda zdi, da so "indigo" bolj starši v glavo?
Pa da je to morda prikladen izgovor za to, da otrok hodi staršem po glavi tudi takrat, ko to ni potrebno?

Sama se bolj nagibam k indigo staršem
smirk-1.gif
- a ni vsak otrok poseben ipd...?
Je pa res, da sem povsem brez prakse in se z lahkoto motim - zato pa bi še kakšno mnenje na to temo...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Od vsakega froc je najbolj pameten in oh in sploh..... potem pa z leti ves potencial pade na 0
hysterical-1.gif

Jst sem tudi imel tudi najbolj brihtnega psa na svetu.
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
poznam en primer in se popolnoma strinjam z obema...

starši so indigo v bučo...

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Indigo otroci so trenutno ful moderni, kao.

V resnici pa gre za froce staršev, katerim se z njimi ne da ukvarjat, pol zbezljajo, ker pa seveda starš ne bo priznal, da se on s svojim otrokom ni dovolj ukvarjal in ga "oblikoval" v neko družbi prilagojeno osebo (s tem ne mislim "ovčico" ali je pač najlažji izgovor, da je indigo (škoda, da ni še kakšnega bolj bedastega naziva kot indigo - bi jih bilo še lepše poslušat kako je npr. njihov otrok kikiriki).

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
(škoda, da ni še kakšnega bolj bedastega naziva kot indigo - bi jih bilo še lepše poslušat kako je npr. njihov otrok kikiriki).

Saj jim pravijo tudi prinašalci luči.

Kdo je pa to pa vemo.
evil.gif

Priznam da sem tule prvič slišal za ta izraz in sem moral pobrskat po netu da sem videl za kaj sploh gre.

Tole mi je zanimivo:

Citat:
Enostavno se z njimi pogovarjajte. Skupaj preglejte dnevne dogodke, namesto da rečete: »Ne, sem rekla!«

Če jaz svoji 16 mesečni hčerki rečem (ne zakričim) "Ne smeš", ko hoče odpreti predal ali vratca omare si prihranim pospravljanje nogavic, perila, kuhinjske posode ipd.
evil.gif

Sem poskusil s pogovorom pa ni pomagalo.
hysterical-1.gif