In kako se vam zdi?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Na slovenskih cestah me moti več stvari. Naj izpostavim le nekatere;

- premajhna varnostna razdalja
- neuporaba smernikov, predvsem v krožiščih (a je taka recesija, da je potrebno varčevati na žarnicah?)
- nestrpnost med vožnjo
- vsesplošna kultura (telefoniranje, šminkanje ipd.)
- osnove vožnje; zmeraj kadar začne padati dež se v Ljubljani promet ustavi. Tukaj bi vprašal te ljudi, ki delajo zastoje na cestah po zdravju...

Da pa ne bodo na tem kratkem seznamu le vozniki, se večkrat vprašam, čemu na tablah za informiranje voznikov na avtocestah pišejo take neumnosti kot je razvidno iz slike.
Na tabli piše "Izvoz Brezovica Zastoj" - no shit, Sherlock.
Saj ne, da se že stoji na izvozu...

"

In kako se vam zdi?
smirk-1.gif

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Ta tabla je še sorazmerno vredu... problem je ko so gor še obvestila dolgo potem ko zastoja ni več. Velikokrat se mi je že zgodilo da sem zaradi te table šel na regionalno cesto Brezovica - Vrhnika in se je lepo iz regionalke videlo, da ni nikjer nobene kolone.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Ma na teh tablah je čuda stvari.. po večinoma sporočajo tisto kar že sam veš in vidiš...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:

- nestrpnost med vožnjo

- osnove vožnje; zmeraj kadar začne padati dež se v Ljubljani promet ustavi. Tukaj bi vprašal te ljudi, ki delajo zastoje na cestah po zdravju...

zmaga.gif

Druga pa etak zmaga.....evo danes 2 primera....danes na odseku Logatec-Unec...na desni kamijoni, avtobusi...na levem mi potujoča kolona....ok klasična prehitevu Bus kamjonđijo...ok...

In po desni en lepo na polno mim nas in se uturi 3 avte pred mene da vsi pol bremzamo.....ja vau.....10m naprej si...zmagu si..

Drug primer....grem po Goriški od Mercatorja proti končni 3jke...gužva pač....in se zamaši križišče....in se ustavim mal pred sredino da bodo uni k na levo proti Celovški zavijajo pršl čez ker etak ni smisla če mi stojimo v koloni 5 m naprej čez križišče....in lepo spustim 2 osebna pa LPP bus čez...in že trobla uzad
bonk.gif

Ja in kaj nj...zarad debila uzad k hoče 5m bit hitrejši zablokiram cel križišče k pol se pa RES nikamor ne bomo premaknl
hysterical-1.gif

Inše nagradno vprašanje
smile-1.gif

Majkemi tko je blo
wink-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Tako nasplošno gledano.. se mi zdi, da bi tiste zafrustrirance, ki so med vožnjo nestrpni, ker jih je šef nadrl, jim žena ni dala in zamujajo z plačilom obroka za leasing svoje bemfle, bilo potrebno malo prizemljiti s parimi vzgojnimi okrog ušes...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:

Sicer pa napovedujem več strani dolgo temo (again)
wink-1.gif

Če jo bo kdo z BMW1 al pa A3 prebral in se prepoznal......mogoče znanstvena fantastika da se bo še zamislil.... me ne moti
wink-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Pačakaj malo, ti bo kmalu kdo razložil, da si jim fovš dobrega avtomobila in da te ziher ne bi motilo, če bi to naredil nekdo z Renojem ali Škodo.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Izstrelki iz AC (ali hitre ceste) na izvozih. Koji korenček ti je treba do zadnjega terat po levem, nato pa zaštopat dva pasova in pridobit 3m (uspel izsilit Twingota).

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
- osnove vožnje; zmeraj kadar začne padati dež se v Ljubljani promet ustavi. Tukaj bi vprašal te ljudi, ki delajo zastoje na cestah po
Zato ker kupujejo celoletne gume.
cool-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
Mene pa motijo kolesarji ... a si je tako težko kupit avto, al pa napolnit urbano?
evil.gif

Uuuu, pozabil. A se je tako težko peljat z biciklom tako kot v dobrih starih časih? Ob robu in eden po eden? Bi šlo tudi brez fakiæev?
confused-1.gif

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Mene moti, da na avtocestah, vsi vozijo po prehitevalnem pasu (levem torej), tudi, ko je desni, vozni pas prazen oz. vsaj toliko prazen, da se lahko umakneš nanj, če je zadaj kdo hitrejši.
S takšnimi manevri, se razbremeni levi, prehitevalni pas, ki je namenjen PREHITEVANJU počasnejših, ne pa da se na tem pasu vozi 120km/h v koloni. To se počne na voznem pasu na desni.
Vendar, smo očitno balkanci brez kulture in to ne samo na cestah.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A samo jaz opažam, da je v zadnjem času precej bolje na cestah kot še dve, tri leta nazaj? Meni se zdi, da ni več toliko divjanja in divjih prehitevanj. Recimo prehitevanja v škarje pri nam že lep čas nisem videl.

(no, saj statistika novoskopanih lukenj na britofih tudi govori temu v prid).

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Vse me moti k ste napisali, še posebej v LJ cincači pred zelenimi, pa debili k furajo manj od omejitve in pol 2 taka blokirata vpadnico, po kateri se da komot malo slalomirat 80-90, pol semaforji, ki tak ritem grdo prekinejo in se rabjo bremze, sklopka za spelat, benz, CO2, pa kolesarji k mislijo da majo vse in povsod prednost brez da kaj nakažejo, da bi meli izpravne bicikle, da bi se obnašali po pravilih (stalno furajo po napačni strani ipd), pol pešci k se itak mečejo na prehode ko samomorilci čez most no pa samomorilci še mogoč kaj pogledajo, pešci pač ne, pol so taki kolesarji pa pešci k prehitevajo interval in misljo kolk so pametni k grejo čez rdečo pol jih pa skor zbiješ ker maš pač prednostno zavijanje v levo, spomnim še na policijo, ki na Dalmatinovi stoji na začetku busne in mene ustavi ker sem se vključil desno pa prehitel celo kolono nesposobnežev ki itak ne znajo speljat in zarad njih vsi čakajo več intervalov kot treba, ampak trola no5 pa isti manever dela pogosto pa nikol nč, za nakonc pa še blond babe najpogosteje na telefonih, peezdamaterna to je pa hujš k kure, čist zblojeno, šaltat ne more k ma glih telefon v desni pol se pa matra z levo šaltat, vozjo po sredini 2 pasov, v glavnem ko vidim kak nemogoče neumen manever si mislim zihr je blond koka in VEDNO JE!!!

Janša je vsega kriv!

howg!

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Danes, ko sem šel k zdravniku, sem naštel najmanj 10 prekrškarjev, ki so prevozili globoko rdečo....v slabih 2km vožnje in 7-8k križišč...da ne štejem une, ki so prevozili klasično rdečo in ne globoko, ko je drugi pas že takorekoč speljal...

Kaj policija čaka tukaj, mi ni jasno? Denarja ogromno......