Imv Adria Prema (osovina oz. aksa)

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
V glavnem.... prikola letnik '84 je na eni strani posedena za cca. 3 do 4 cm (skoraj je na gumijastem štoparju, vzmetenja praktično ni). Zdajle sicer ne bom reševal, ker gremo jutri na dopust, prikola pa ostane doma.
Gre za premo, identično kot na priloženi fotki, zanima me ali gre tukaj za tipično "gumi-štrudl" vzmetenje,ali so noter ležaji in torzija al kako za hudiča je to skupaj zmetano? Večina prikolic (kamp, za čolne ali tovornih) ima sicer "gumi-štrudl" vzmetenje, pri tej me edino bega, ker je je cev od preme okrogla, ima tudi mazalice na vsaki strani, "gumi-štrudelce" so ponavadi bodisi kvadratne bodisi kakšne druge vogalastae oblike ....

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Še to. Pred časom je en nekaj pisal, mislim da tukaj na Alterju, da je nekaj menjal, ležaj roke ali nekaj takega, če se kdo slučajno kaj spomni....

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Tole zgleda kot klasična torzija plus amortizerji. Ugibam da je na eni strani preskočila. V starih časih se je sicer delalo svašta, odpiralo, švasalo nazaj,......veliko tega sem videl, ampak končna rešitev je bila vedno menjava torzije (os)

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Tole zgleda kot klasična torzija plus amortizerji. Ugibam da je na eni strani preskočila. V starih časih se je sicer delalo svašta, odpiralo, švasalo nazaj,......veliko tega sem videl, ampak končna rešitev je bila vedno menjava torzije (os)
Švasal sigurno ne bom... bomo po dopustu sneli dol, razkopali, da vidimo za kaj sploh gre pol pa akcija, bodisi menjava preme, ležajev ali torzije al karkoli že.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
V glavnem.... prikola letnik '84 je na eni strani posedena za cca. 3 do 4 cm (skoraj je na gumijastem štoparju, vzmetenja praktično ni). Zdajle sicer ne bom reševal, ker gremo jutri na dopust, prikola pa ostane doma.
Gre za premo, identično kot na priloženi fotki, zanima me ali gre tukaj za tipično "gumi-štrudl" vzmetenje,ali so noter ležaji in torzija al kako za hudiča je to skupaj zmetano? Večina prikolic (kamp, za čolne ali tovornih) ima sicer "gumi-štrudl" vzmetenje, pri tej me edino bega, ker je je cev od preme okrogla, ima tudi mazalice na vsaki strani, "gumi-štrudelce" so ponavadi bodisi kvadratne bodisi kakšne druge vogalastae oblike ....

Gre za IMV gumi torzijo. Sem imel podobno na moji optimi. Zaradi skrivljenja sem jo moral zamenjat, nadomestno sem dobil pri stricu na Ortneku.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Aja, pa ko se boš zmenil, daj prikolo na klocne, pa pelji svojo premo s sabo. Boš prec dobil popust, ker bo tko zanj lažje.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik RoMeX pravi:
Zamenjaj, boš imel najmanj dela in skrbi. Zoran iz Ortneka bo kar pravi naslov..

http://www.kampprikolice.net/

Lep in prijeten dopust.

LP
Itak, zoki je faca hehe.
Hvala za želje, smo že napakirani, pa čeprav s tovorno.
smile-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Aja, pa ko se boš zmenil, daj prikolo na klocne, pa pelji svojo premo s sabo. Boš prec dobil popust, ker bo tko zanj lažje.
zmaga.gif

Verjetno zato da ne bo iskal, katera je prava?
No, kakorkoli, do srečanja septembra v MB bomo že zrihtal.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Evo, snel premo in jo razstavil. Ni gumi ampak prava in to kvadratna torzija. Ni šans da to preskoči ali kaj podobnega. Je bilo pa vse skupaj precej trdo (svinjsko) in sumim da je samo zaštekalo v stisnjeni poziciji. Nima niti ležajev ampak puše z nekakšne umetne mase ala Novilon, ki so v zelo dobrem stanju. Bom spucal pa improvizirano setavil brez amortizerjev da vidim kako se bo postavila "na noge". Skratka, zaenkrat ne kaže da bi bilo sploh potrebno menjat.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
rabim dele za laiko 87 let 2+2 mel bi tudi kak italijanski depo ce kdo pozna za kakega velikega.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Testna postavitev na "noge" je bila uspešna, pokazala pa je, da je očitno desni feder (torzija) oslabljen oz. kot se rado reče: "utrujen". Ko grem gledat zgodovino (že lansko leto ko sem jo recimo pral ali pa fotke od tehničnega pregleda), se lepo vidi da je za kak cm ali 2 že takrat visela. V glavnem, išče se aksa ali samo torzija (fedri ali pa vsaj eden) za starejšo Adrio.