Imajo cestarji preveč znakov na zalogi?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
znak-m.jpg

Takšen znak je postavljen cca. 200 metrov za enakim znakom brez dopolnilne table. Vmes ni nobenega križišča, ali česa podobnega, skratka nobenega razloga za postavitev novega znaka. Poleg tega je na drugem znaku dopolnilna tabla, ki glede na razlago na www.tecajcpp.com pomeni "Prepoved parkiranja ali ustavljanja vozil z ene ali druge strani znaka".

Torej, kakšen smisel ima postavitev tega znaka?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Teh tabel 70 je veliko preveč glede na predpise, nimam pa sicer nič proti, da jih je toliko, ker marsikdo šele ko vidi tretjo začne dejansko peljat 70
tongue-1.gif

Druga skrajnost pa je Avstrija, kjer dajo eno tablo 70 pred tablo od pričetka kraja in si potem prepričan, da v kraju velja 50, potem pa je na koncu kraja tabla s prečrtanim 70 (vmes v vasi pa cel kup križišč, kjer bi po logiki morala prenehati veljati omejitev 70)
rolleyes-1.gif

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
''vmes v vasi pa cel kup križišč, kjer bi po logiki morala prenehati veljati omejitev 70''
-ta logika ne velja v Avstriji

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Tile znaki za omejitve hitrosti gredo pa vam motoristom oreng na jetra, kaj?

Ti pa nisi pri najbolj tabrihtnih, kajne? Ni me zmotila omejitev, ampak dejstvo, da je enak znak cca 200 metrov prej in da ima dopolnilno tablo. Druga stvar je dopolnilna tabla, ki nima pomena.
Glede omejitev: v naseljih vozim po omejitvah ali celo manj, izven naselja pa itak (skoraj) nikoli ne merijo hitrosti.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
znak-m.jpg

...
Torej, kakšen smisel ima postavitev tega znaka?

Pa kako tega ne veš? Temu se reče retroaktivna omejitev hitrosti: velja za območje pred znakom (torej nazaj v prostoru in času) in od znaka dalje!
grims-1.gif
Njen namen je dodatno napolniti državno blagajno zaradi ublažitve vplivov svetovne recesije.

LP,

Milan

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Teh tabel 70 je veliko preveč glede na predpise, nimam pa sicer nič proti, da jih je toliko, ker marsikdo šele ko vidi tretjo začne dejansko peljat 70
tongue-1.gif

Druga skrajnost pa je Avstrija, kjer dajo eno tablo 70 pred tablo od pričetka kraja in si potem prepričan, da v kraju velja 50, potem pa je na koncu kraja tabla s prečrtanim 70 (vmes v vasi pa cel kup križišč, kjer bi po logiki morala prenehati veljati omejitev 70)
rolleyes-1.gif

v avstriji velja omejitev do preklica ali druge omejitve. ohne.wenn.und.aber.press

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tabla za kraj je skoraj druga omejitev, pa je vseeno potem na koncu kraja prečrtana tabla 70 (te pa tudi pošteno manjkajo pri nas).

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Cestarji so spodnjo tablo narobe obrnili. Morala bi kazat sem -tja in bi morala pomeniti da so dovoljeni bočni pospeški do 70 km/h
Z drugimi bededami cona za bočno vožnjo
cool-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Glede omejitev: v naseljih vozim po omejitvah ali celo manj, izven naselja pa itak (skoraj) nikoli ne merijo hitrosti.

In to ti daje pravico da pritisneš 180 ali več na 90 ali 70 podlage?

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
To je med Zalogom in Lazami, ne? Točno to sem jaz pomislil, ko sem videl te table. Saj ne rečem za tisti dve omejitvi na 50 (sploh tam pri piknik placu), drugače je pa to neumnost. Po tisti cesti se da čisto lepo peljat 90.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Gustl pravi:
To je med Zalogom in Lazami, ne? Točno to sem jaz pomislil, ko sem videl te table. Saj ne rečem za tisti dve omejitvi na 50 (sploh tam pri piknik placu), drugače je pa to neumnost. Po tisti cesti se da čisto lepo peljat 90.
Točno tam.
zmaga.gif

Res je, ob normalnih pogojih se da peljati 90. Potrebno pa je biti previden v zinskem in jesenskem času, saj zna biti poledica na mostovih čez hudourniške potoke, saj tam rado hladno zapiha in ne glede na zunanjo temperaturo asfalt zamrzne. Pred leti je bilo samo na mostičku pri piknik placu v eni noči 8 prometnih nesreč, saj je bila cesta kot drsališče (brez pretiravanja) in na tem delu se cesta res zalomi tako čudno, da je crash neizbežen. To se je dogajalo pri hitrostih, ki so precej nižje od omejitev.

@patrioti: O kakšnih hitrostih pa govoriš? Te spomladi povabim na moto vožnjo strogo po omejitvah. Se bova po stari cesti peljala do morja in nazaj in boš povedal, kdo so budale. Velja?

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik Gustl pravi:
Točno tam.
zmaga.gif

Res je, ob normalnih pogojih se da peljati 90. Potrebno pa je biti previden v zinskem in jesenskem času, saj zna biti poledica na mostovih čez hudourniške potoke, saj tam rado hladno zapiha in ne glede na zunanjo temperaturo asfalt zamrzne. Pred leti je bilo samo na mostičku pri piknik placu v eni noči 8 prometnih nesreč, saj je bila cesta kot drsališče (brez pretiravanja) in na tem delu se cesta res zalomi tako čudno, da je crash neizbežen. To se je dogajalo pri hitrostih, ki so precej nižje od omejitev.

Prav imaš. Ta cesta je lahko tudi zahrbtna na posameznih odsekih, sploh pozimi in v dežju. Splošni problem nove omejitve pa je, da so raznorazni penzionisti doslej ob omejitvi 90 vozili 80, zdaj pa se vlečejo s 60 ali še manj
10.gif
In seveda po sredini ceste, da jih ne bi, bognedaj, prehitel.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Po omejitvah?

Kaj je že to za motoriste?

Ajde, 10 % vas mogoče res vozi tako, ostali pa sploh ne vidijo znaka kot je že nekdo napisal.

Delam hišo ob dokaj prometni cesti in govorim iz izkušenj.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Toplo pomladno soboto ali nedeljo postaviš skrito kamero ob kako z motoristi obremenjeno cesto (recimo Kranjska Gora-Jesenice), pa imaš zanimivega materiala še pa še.