Zopet je odvisno KAJ bi rad delal iz divjačinskega mesa in KATERO meso imaš.
Bograč - golaž, ragu, enolončnico? Potem rabiš še nekaj svinjine in govedine zraven.
Ali bi ga raje pripravil kot zrezke - za pečt (spet odvisno, katera divjačina je). Potem moraš dati meso za nekaj časa v paco ali marinado. Brez tega je pretrdo in pobavadi nam "premočnega" okusa.
Potem rabiš tudi divjačinsko omako:
Zreži čebulo in jo zmehčaj na zmernem ognju, malo posoli in popraj, zalij z malo vina. Ko vino izpari, dodaj stisnjen česen, zrezano korenje, korenino peteršilja, malo zelene, por in zelenjavo ob postopnem zalivanju z mlačno vodo duši. Med tem dodaj šetraj, lovor, brinove jagode, timijan, majaron, lahko tudi že kupljeno mešanico začimb za "lovske" jedi. Zelenjavo potem zmiksaj s paličnim mešalnikom, vrni nazaj v posodo ter jo pripravi do konca tako, da ji dodaš po želji še kakšne začimbe, sladko smetano, vino in podobno - odvisno od okusa.